香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Polar M600 入手

升級   84.7%

鬱悶
  • 簽到天數: 891 天

HR + GPS + music player 選擇唔多, 最終買左Polar M600, 玩左一日, 心得如下:

1. Polar 個app 勁勁勁廢! (入面應該有既無, 唔應該有既又有. default 左既training type, 連deactivite 都做唔到, 唔知想點. 可能我之前用fitbit, fitbit 個interface 真係嬴10條街. 唔知有冇代用app)
    2. Polar 個app 冇得揀language! (唔知點解香港係用簡體字, 無繁體之餘, 連ENG 都無. 最終將部手機改做ENG)
    3. 隻錶無傳聞中咁重咁大, 戴上手都幾舒服

唔知係咪無用開智能錶, 感覺上唔太user-friendly, 不過收whatsapp, email, 電話等就幾方便~

希望用多兩日有好既發展~~~
    +1 2
    上一篇︰2016年10月6日簽到記錄貼下一篇︰2016年10月7日簽到記錄貼

Like: 5.0
    Like: 5
    LM 學野。聽音樂方面的評鑒如何? 如入,我是為聽音樂  發表於 2016-10-6 09:34

升級   84.7%

鬱悶

copyshop 發表於 2016-10-6 13:34
    呢到話支援繁體中文播......
    http://unwire.hk/2016/09/05/polar-m600/life-tech/

隻錶支持, 個APP 唔支

sosad  發表於 2016-10-7 09:19

升級   84.7%

鬱悶

玩左2日, 今晚終於帶左M600 試跑, 心得如下:

1. 唔駛帶電話落街跑既感覺一流!
    2. music player 方面反而好user-friendly!
    3. polar flow 個app 係垃圾, 但係web版非常唔錯, d data 十分齊同令仔.
    4. 最終都係解決唔到delete 錶入面d app 而又保留到o係手機度 ... 哩part 真係有d 低

結論: 如果有各師兄師姐想買一隻HR + GPS + Music player 既智能錶, Polar M600 係一個good choice, 不過, 一定要試玩左個app 先, 接受唔到真係要考慮清楚~~

升級   84.7%

鬱悶

ming4883 發表於 2016-10-11 13:00
    我用緊 m400, Polar flow 會幫你將舊 record upload 上雲端後自動delete

另外想請問m600 游水時可以自動 c ...

哩個要搵機會試先知~~或者打去POLAR 問, 應該有人答到~