香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   27.6%

該用戶從未簽到

恭喜平兄PB!
仲快過"飛虎添"!!!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-15 18:08 發表
14-Mar 15:00 屯門引水道約跑

... 然後是互相追逐,直到看見終點時那條直路,竟然大家都用百米快跑的速度,雙雙跑過終點,不分勝負 ...

平兄, 你仲好意思講, 本來打算尾段"渣溜灘", 慢慢細味一下白師兄推界的路線.
但你突然間從後趕上, 迫小弟差點"抽筋"的情況下同你狂跑,
下次都係放你走好D ...

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-2 00:38 發表
2009.07.01 15:00 屯門九徑山

烈日當空,屯門區氣溫高達32度.來到鄧記時才知道除了白兄,馬王兄之外,蔡兄亦在場,就連很久沒見的細明兄也出現,真是有點驚喜.三時正由鄧記出發,慢跑到青山公路中電旁的上山石級,開始跑 ...

好想試一試!
下次平兄再跑此處時, 記得早些通知小弟!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-6 11:52 發表

老大..711上青山..想呀....但712有比賽喎

不如唔好入青山, 去上次白頭公公的九徑山好嗎?

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-6 12:03 發表

3-4段如果無人熟路我驚你地唔識走,如果你地plan 好左,屈老大又想玩123,可以考慮18號玩123,下次再玩45,咁都幾好~~

上星期六無太陽用少好多水,要過埋西灣山至有補給,我都係建議大家帶定2lit 穩定D~~

你地講718包唔包791隊?
如包, 3-4段小弟識路.

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-6 12:22 發表

Patrick 兄識唔識晌基維爾4/5段交接位過番札山道走??
因為如果唔由札山道走,一係要去到獅子亭落慈雲山,一係上獅子山小路落番橫頭磡,一係要走埋5段去大埔道走,三樣都好金,o岩o岩開操我睇唔好去咁盡...

那裡係小弟主場(N年前...).

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-6 12:29 發表

咁3-4段.....,但我要日後先可以玩番1-2段....好慘﹗﹗

如有需要, 小弟可陪Ken兄7-11走番1-2段.

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-6 12:32 發表

咁就好啦~~

而家兩個方案:

DATE : 18/7/09

1. 麥123
2. 麥34+基維爾>清水灣道

縮窄範圍大家選擇好無~~

要唔要加多個:
3.麥78 (簡單一D)

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-6 12:44 發表

....都好喎﹗P哥哥,如何??

P哥哥是否小弟?

OK!
711 1-2
718 3-4

升級   27.6%

該用戶從未簽到

麥徑3-4難度不可輕視, 預計完成時間 6hr.
集合時間/地點 : 1000 西貢碼頭, 如何?

升級   27.6%

該用戶從未簽到

今星期六只走麥徑1-2, 可以遲D起步:

日期 : 2009年7月11日 (星期六)
集合時間/地點 : 1445 西貢碼頭 (早DD都得)
路線 : 麥徑1-2 (北潭涌巴士站至北潭凹)
距離 : 約24km
預計完成時間 : 4hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

日期 : 2009年7月18日 (星期六)
集合時間/地點 : 1200 西貢碼頭 (有點匆忙)
路線 : 麥徑3-4
距離 : 約23km
預計完成時間 : 6hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-6 15:07 發表

3-4段 1000 小弟無問題,另外今星期六,我唔知各位要唔要返工,如果 1200 開始,各位有冇問題??
屯門 > 西貢碼頭 車程如何??

1.5-2 hrs

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-26 01:27 發表
2009.07.24 22:00 麥理浩徑4-6段

上星期六因惡劣天氣關係,第四段只走到差10分鐘左右便可到達山頂的位置時,原路撤回.今天便從麥徑第四段起點-企嶺下(水浪窩)開始出發.未到集合時間2200,Kopo兄,Alex兄,亮哥和我就很 ...

平兄寫得真好, 很多細微的小節都巨細無遺地交待清楚, 如"泊於路旁汽車內的連體動物", 令人佩服!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-30 00:32 發表

緊係讚你啦! 激勵吓你, 以後唔好偷雞.
Wong Sir話我偷雞, 我都好後悔冇盡力跑曬, 怕辛苦.
盡力跑完比偷雞跑辛苦啲, 但係滿足感大好多.
P哥真係好fit, 你地操完山兩日又跑都冇咩嘢咁, 佩服 ...

兩位過賞啦, 其實當晚第二組已經爆爆地
好彩有喪Ken係到, 幫手帶左幾個圈, 如果唔係一定跑唔曬!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

平兄, 冇幫你買呀!
運X家現做特價$459一對! 唔洗買兩對!!!
你明日可以去慢慢試到o岩先買!!!
女裝仲有好多色可選擇!
仲有記住去市廣場o哥間, 齊碼D!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-2 00:09 發表

收到!$459應該唔係黑色,係藍色,不過冇問題,我都鍾意,明天去買,你買左未?

冇呀, 我買左對ColumXXX!
"水陸兩用"真的好輕, 好舒服, 十分透氣,
但我想要一對保護性強些既鞋, 結果買左ColumXXX!

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-26 11:03 發表

唔係你,係邊個呢?我記得當時有人打電話問士多既野..

應該冇!
只有Sue隊長想通知壞人, 但後來作罷.
而小弟想從招牌或牆壁上的單張找出士多電話, 亦沒成功

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-11-1 14:23 發表
...
最後的一段只要在三小時內完成就已經達標,時間很充裕,大家都可以走得比較輕鬆,看隊長和亮哥一邊爬梯級,一邊還不喘氣地閑話家常,就知道不太辛苦.
...

可能行程總監定的目標過於輕鬆, Sue隊長和亮哥第三段講足全程
我大部份時間, 頭也不用回, 單憑佢地交談的聲音, 已可知道大家的距離, 真方便

升級   27.6%

該用戶從未簽到

跑了約8公里, 平均5.5min/km.

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-11-18 10:42 發表

太遲啦...星期一晚咳通頂...咳到我瞓唔著..." />" />

保重呀! 這兩日早休息, 多飲水!

原帖由 亞平 於 2009-11-18 11:12 發表

P哥聽到..唔知會點呢?一路陪跑,一路咳俾佢聽,一定好醒神啦..

如果咳得有節奏, 用來作步速控制都幾好