香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 5)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

祝 catcat隊長、VV、同埋所有SSP小隊成員新年快樂。
新一年有個新開始,身體健康,長跑長友。

升級   0%

該用戶從未簽到

7/1 上梅子林來唔到呀,如果跑6/1 or 9/1我會來呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-2 10:52 發表

係呀有奬呀!好開心排第9...哈~~" />" />

不過條山跑好鬼難,仲比d草叢界損晒手手腳腳,花晒!" />" /> 四頭肌差d老抽,好鬼辛苦...." />" />

batbat好勁呀有獎攞,休息下星期日美津濃又來過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:18 發表
joejoe黎緊有行山呀,轉貼如下:
有興趣的隊員請留言~~

行山日期: 28/1/2009 (年初三)
Gathering time and place: 8:30am at Diamond Hill MTR Station 96R bus stop
Ending time and place: About 5pm at Sai K ...

catcat好又唔早d出post,我好想行呀,但係啱啱早兩日報咗發財跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:35 發表

咩喎.....人地joejoe係N年前已經出左post啦~~
你要發財,我地邊阻到你唧........

唔好意思law....太多post有時會睇溜
唔緊要啦...以後仲有大把機會行山~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-2 11:27 發表

圍圍, 可唔可以介紹下梅子林係咩來ka??係石屎路? 係唔係好多斜路ka??

vv:
雖然我都好想妳來梅子林跑,不過暫時真係唔係咁適合妳跑住,不過如果妳想join可以照來呀,唔跑梅子林果段斜路咪得law。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:00 發表

死la~~仲有1個月多幾日就跑渣打..其實係咪已經太遲la~ 我驚完成唔到ar~..唉~~~都唔知點算~我都已經咩都做足~~佢都係痛~" />" />hj" />" />~~你話好唔好再買對鞋試下, 究竟係唔係對鞋有事呢???

vv:
順其自然啦,鞋我諗唔使再試啦,到時渣打如果操唔夠既咪慢慢跑,當感受下氣氛。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 12:22 發表
SSP街坊小隊下次練習日期:

7/1(星期三)~ join 圍圍梅子林的跑步活動 (詳情待圍圍confirm)
出發時間及地點:20:00 沙田運動場
路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程:12K

SSP這邊的出席跑步者:
1. catcat

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

出咗post呀,大家來see see睇吓有冇興趣啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2009-1-2 12:07 發表
梅子林~~~我都想跟咁多位勁人試下~~~
由其係圍圍~~~唔知你會快我幾多呢~~~
不過, 如果星期二跑完, 星期三又跑的話, 我一定會無力~~~

龍龍:
咁你都來啦,如果星期二練衝圈我都想跑呀,到時咪大家一齊冇力law。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-2 14:08 發表
6/1, 7/1 開展覽沒空跑
下星期跟活活入科大
叫埋running sue, 她時常跑此路線的.

Kin in Running

堅堅你過完大海返來呀?有冇手信呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-2 15:29 發表

上次d豬油膏不太受歡迎
今次買了2pack四寶豬油膏
希望受歡迎d

To : 活活
是呀12 OR 13 /1 可以跟妳跑去科大

Kin in Running

大三巴杏仁餅.....去咗邊?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-1-2 16:10 發表

唔怕喎, 18/1 同22/2我都想攪吓山霸training, 都會以行山做訓練, 22/2仲會帶埋cookset 煮嘢食, 圍圍同有與趣嘅ching/ctse都可以嚟呀~~" />" />

好呀.....一於22/2join你地玩下山。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-3 00:35 發表
我下星期二可以join大家去跑呀......星期三都想, 但又怕我放工要去到沙田會遲咗呢~~~

菲菲:
星期三晚跑梅子林多數會改8:00pm,妳睇吓趕唔趕得切啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日美記我都見到 joejoe 同monmon跑。
joe ching你跑完對腳冇咩野麻?
monkey兄一路係我前面wor,好勁呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-4 22:03 發表

BATBAT。你雖則腳有傷。但都跑得甘快。如無事可能跑到1:35呀。。

係呀係呀....如果妳見到batbat落斜可能會同我一樣比佢嚇親~
快到冇輪.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-1-5 14:19 發表

因為近半個月腳傷練唔到, 同埋剛跑番就跑比賽, 始終都有d陰影~~不過總算係自己set嘅時間內完成, 算係咁啦~~" />" />" />" />" />

跑緊同跑完隻腳都冇乜事, 好彩, 哈哈~~" />" />

joejoe:
咁就好啦...之前聽你講果d療法都幾驚嚇~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-5 12:10 發表
仲有.......食野時,原來豹豹係超級唱k之人.....呵呵....
除左跑步強身健體外,我地SSP街坊小隊而家仲plan緊以下活動,先八下大家有無興趣先:" />" />" />" />

1.唱k
2.去圓玄學院睇/影菊花展(免費入場),之後可 ...

我1. 同3.都有興趣呀.....
但係2.就太靜啦...好似唔多啱我~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-5 16:21 發表

原來圍圍都是LIKE 唱歌仔架
不如早D 攪個唱K 團年局喇.

鐘意唱....但係唱得好難聽,你地唔怕冷親先好wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-5 17:24 發表
話時話你哋有冇興趣17/1 (Sat) 在葵青/荃灣跑呀?
我剛開咗post呢, 希望Cat Cat 唔好怪我响呢邊拉客
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=3059&goto=lastpost#lastpost

菲菲:
妳1/2要比賽呀,31/1係咁意跑下好啦,唔係回唔到架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-5 17:38 發表

哈哈, 查實我响之前的post有問過31/1, 我都唔記得咗1/2比賽tim, 都應該多謝圍圍提醒
我而家出post係17/1先, 睇下有冇人先啦......

係呀....我就係睇咗妳之前個post law~
18/1終極去馬長課....所以我都來唔到lu,大家加油呀~