香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 5)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

甘今晚,大約9:45pm左右在熱情如火見啦~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚人少少,宵夜時段我同yungyung加入合共九男女~
迪迪你無野嘛.....搞咩鬼會肚痛....?
另外,都歡迎下華華的朋友~~芬芬~~第一次參與小隊的練習,由於我無跑故見唔到芬芬的表現,真係可惜.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-7 13:14 發表

終於返來拿? 傻瓜~我晨早返左工la...haha..下次早d約我la...
芬芬係同我地一齊半馬ka...不過佢自己都唔知係咩組別wor.因為人地同佢apply ka...

AR~仲有ar~初3可能來唔到行山la...我會 ...

即係新年會去旅行避年..?
去邊度反..?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-7 13:14 發表

終於返來拿?

嘩................我係""個度""坐左兩節....
悶到爆.....d料又唔爆炸性.....

升級   100%

該用戶從未簽到

e...........即係bonbon,tartar,batbat同vv明晚又在ssp沖圈..?
我代你出post等多d人知啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

更新:SSP街坊小隊最新活動日期:

7/1(星期三) ~ join 圍圍梅子林的跑步活動
集合地點:沙田運動場
時間:8pm
路線: 沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖: http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程: 約12K (梅子林路一段約為1.9K)

SSP這邊的出席跑步者:
1. 圍圍
2. catcat
3. 華華
4. 活活
5. batbat

8/1(星期四) ~ 魔鬼教練主理 (batbat帶沖圈)
集合時間: batbat會6:30pm左右到
地點: SSP運動場

出席者:
1. batbat(魔鬼教練)
2. vv
3. bonbon(7:30pm才到)
4. tartar(7:30pm才到)
5. kinkin

11/1(星期日) ~鰂魚涌遠足
這是由我一位素食朋友搞既.....小妹會去呀
日期:11/1 日(星期日)
集合地點:鰂魚涌地鐵站出口
集合時間:早上九時
解散時間:約中午一時
路線:1.5小時 (不包括休息時)
難度:無難度可言
備註:請帶備足夠糧水及禦寒衣物,穿著合適運動服及遠足鞋。

出席者:
1. catcat

28/1 年初三行山行大運 ~由joejoe帶團
集合地點及時間:8:30am 於鑽石山MTR巴士總站96R站等
完結時間及地點: 約5pm在西貢市散
難度: 1-1.5 (only hiking paths, no stream-trekking)
路線: 北潭涌 ---> 大枕蓋 ---> 田尾山 ---> 螺地墩 ---> 大蚊山 ---> 黃石 出席者:

出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. vv
4. 迪迪
5. 菲菲
6. 00
7. batbat +圍圍(當日發財跑完左後可能join大家食飯)
8. bonbon

22/2 行山 ~又是joejoe帶團
詳情待定
出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. kk
4. fung sir
5. 活活

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-7 15:00 發表

~NONONO..我唔係沖圈~~~

理鬼你呀.....
你去咪得囉.....鬼理你搞咩...
呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2009-1-7 13:56 發表

咁到底去做咩唧..... 好想知

to yungyung:
""個度"",即係去court旁聽呀...
悶到我抽筋

升級   100%

該用戶從未簽到

係囉....我而家想練多d長課呀...
因為跑半馬仲係覺得體力好唔掂....隻腳又提唔起....

我明天要上堂呀~~如果唔係實join你地反~~

升級   100%

該用戶從未簽到

活活俾人流放左返大陸........................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-7 17:45 發表
慘啦,發覺隻左腳有d痛,應該係1月1日整親,希望冇事啦!

唔係呀嘛....
甘今晚你到唔到呀....?你明天又玩沖圈.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-1-8 09:39 發表

尋晚同batigoal ching一齊搭車,多得佢過左兩招教我點玩interval, 等我聴晚去試吓先~

cc:
你今晚都黎ssp沖圈呀...?

升級   100%

該用戶從未簽到

7/1梅子林跑小小報告~

哎呀.....出師不利....昨晚我又搭錯車啦.....
我隱約記得要坐89號or89x巴士.....最後上左89x,點知個終站離沙田運動場遠好多,行死我,本來話會大約7點左右先到熱身,點知最後變左我係尾二到果個..

昨晚大約8時開始,跑舊路上左梅子林一轉,來回圍圍話約有12k,跑步者有隊長圍圍,batbat,華華,瘋瘋,拿拿(slowrunner ching新名),suesue,ee,cc,赤赤(山海赤子ctse新名),wongwong(wongc ctse新名)及小妹,共11人.

我全程都無停落黎休息呀,連梅子林上斜都係,都算有少少進步啦~
在梅子林路上,d隊員個個都計時,一支箭甘衝上去,而我當然留守未後啦,拿拿ching伴隨在側同步上山及落山,我上到一半路時,已見華華好happy甘衝緊下山,之後大家陸陸續續都落山....到我同拿拿ching返回梅子林起步點時,各位隊員一早已經在原路等待我們.....真係溫情....

回到沙田運動場後大家唔知點解分左男女兩批人拉筋,沖完涼後大隊去對面"冬姑亭"的"樂x"大吃大喝,當時瘋瘋ching及suesue先走,而runrunrun ctse (maria)則歸隊同大家食宵夜啦~~

我地食到....好似去飲甘呀~叫好多碟送....同我地ssp係熱情如火好唔同....
一邊點菜,圍圍,華華同ee一邊猛話"唔夠食架...."...........搞到我食到超飽,增肥呀....陰公!下次再join梅子林食宵夜,我都係自己叫碗白弼食算啦~~

總之,昨晚都係好開心啦,第一次認識到wongwong,赤赤及拿拿~~
下次再玩過~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-8 10:20 發表

catcat妳梗係開心啦,去程有華華侍奉在側,上落梅子林又有拿拿ching陪伴左右。

係囉係囉....
係大排檔宵夜時,仲有圍圍,拿拿及華華三位猛男出手負責洗碗洗杯.....
我地d女將就"橋"埋雙手等食~~
ching們真係有風度啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-1-8 10:59 發表
龍龍: 多d休息,好返再黎show長腿.

batbat,catcat,圍圍: 你地跑完半馬,咁快又跑梅子林,勁!!!梅子我都好想去!不過昨晚唔得, 幾時再去呀?

今晚又黎唔到la~~~

to 迪迪:

vv成日都話想去梅子林走一轉啦~~
圍圍應該個個week都搞既....下星期我地一齊去啦~~
個邊空氣好,風景又靚,離ssp車程又唔太遠....好過係ssp跑街食塵啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-1-8 11:17 發表

緊係啦~ssp美女隊長出遊 ,當然耍有左右侍奉在側啦~仲使講~~~

.....係唔係講我..........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-1-8 11:25 發表

係你吖~catcat~仲使問?

大家甘話,呵呵...長跑網靚仔靚女多

升級   100%

該用戶從未簽到

圍圍:
下次跑...13 or 14號呀.....
快d confirm日期啦~~
我地ssp又拉隊跟你啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

圍圍:
13/1多d人得....
一於13號啦~~~