香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林 - 09特訓迎渣打 (第三回召集:page#17 post#326)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

圍圍:
人地一早報左名,你做咩唔加我個名呀..................
嗚嗚.........

升級   100%

該用戶從未簽到

各位:
7/1晚我可以7pm到運動場啦~
活活都應該會早到....
有無ching/ctse可以早d到熱身操下先???

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

to 會早到既 活活,batbat,華華,cc及suesue:

明天我諗我7點鬆d會到啦.......
不如我地(早到個d)到時換完3後,係運動場一邊熱身一邊等齊人才出發啦~~
仲有邊個會早到...???

到時9:45pm左右集合食宵夜....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-1-6 10:59 發表
咁各位姊妹係咪諗住早D出發, 但都係跑一轉梅子林12K呀??

我都會早D到, 但我原本諗住係運動場跑一陣(我星期三既quota係15K), 然後跟大隊出發.  如果你地早出發, 我可以同你地一齊走, 然後返到運動場先補課.

ctse:
甘明晚我地早到既會等埋你,ok?
另外,可否pm我少少contact info???
pls check pm

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-7 15:39 發表

runrun ctse: 頭先食lunch我都忍唔住走去妳講果灣仔果間舖頭買咗對Adizero Mana,$249起抵....今晚著來試下先。

你又買鞋...?
$249一對..?是否美記架..?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-7 16:47 發表

catcat有冇睇野架...Adizero又點會係美記呀?因為係斷碼先咁平,原價$690 ---> $249。

有呀...我有睇....
之但係我...見識少...唔識lee個牌子咋嘛...

我以為係美記d sub line嘛......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-7 16:47 發表

catcat有冇睇野架...Adizero又點會係美記呀?因為係斷碼先咁平,原價$690 ---> $249。

瘋瘋:唔知有冇27.5碼...一係星期五放工我過去望望如果有幫你買啦,另外今晚有野攞比你。

e...........
我想問:
瘋瘋這個名應該是stand for瘋狂跑步機ching喎.....
而家lee個是瘋狂坦克車............

定係:
跑步機 = 坦克車???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-7 17:26 發表

瘋狂跑步機 = 瘋瘋 (過去式) = 瘋狂坦克車 (現在式)

icic....
因咩解瘋瘋改名呀....?
受左咩刺激?

升級   100%

該用戶從未簽到

7/1梅子林跑小小報告~

哎呀.....出師不利....昨晚我又搭錯車啦.....
我隱約記得要坐89號or89x巴士.....最後上左89x,點知個終站離沙田運動場遠好多,行死我,本來話會大約7點左右先到熱身,點知最後變左我係尾二到果個..

昨晚大約8時開始,跑舊路上左梅子林一轉,來回圍圍話約有12k,跑步者有隊長圍圍,batbat,華華,瘋瘋,拿拿(slowrunner ching新名),suesue,ee,cc,赤赤(山海赤子ctse新名),wongwong(wongc ctse新名)及小妹,共11人.

我全程都無停落黎休息呀,連梅子林上斜都係,都算有少少進步啦~
在梅子林路上,d隊員個個都計時,一支箭甘衝上去,而我當然留守未後啦,拿拿ching伴隨在側同步上山及落山,我上到一半路時,已見華華好happy甘衝緊下山,之後大家陸陸續續都落山....到我同拿拿ching返回梅子林起步點時,各位隊員一早已經在原路等待我們.....真係溫情....

回到沙田運動場後大家唔知點解分左男女兩批人拉筋,沖完涼後大隊去對面"冬姑亭"的"樂x"大吃大喝,當時瘋瘋ching及suesue先走,而runrunrun ctse (maria)則歸隊同大家食宵夜啦~~

我地食到....好似去飲甘呀~叫好多碟送....同我地ssp係熱情如火好唔同....
一邊點菜,圍圍,華華同ee一邊猛話"唔夠食架...."...........搞到我食到超飽,增肥呀....陰公!下次再join梅子林食宵夜,我都係自己叫碗白弼食算啦~~

總之,昨晚都係好開心啦,第一次認識到wongwong,赤赤及拿拿~~
下次再玩過~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-8 00:44 發表

未試過·當然要慢慢黎啦!!
SSP隊長比狗圍……咩事呢?隊長的青春少艾引來了2只狗狗!
證明隊長都還很有吸引力呢^^

係呀係呀......
唔記得講.....上山初段,我係各隊友按錶計時時,自己一條友上山先,點知,跑過轉彎位時對面有2隻大狗走埋我身邊又聞又lam呀....
後面d隊員又未上到黎喎.....嚇到我成支柱甘唔夠郁....
你知啦,我養貓架嘛,狗仔我唔在行架.....
多謝華華相救啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-8 10:49 發表

咩我有講呢句咩....

catcat ctse..你應該坐 89 巴士丫...

你無講出口....
lee句"唔夠食架"係身邊既wongwong同我靜靜雞講架......
呵呵..................

係囉...下次會記得一定要坐89號先得~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-8 10:57 發表

哈哈, 練下負重上斜都幾好玩. 你下次都試下呀.
小華呢位明日之星非常睇好佢, 10破40'應該不遠了. 後生可畏呀.
話時話wongwong真係女中豪傑, 落斜好似一陣風!睇好佢老渣sub4.

係呀~~
wongwong同赤赤今年老渣玩全馬呀.....
利害!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-8 11:07 發表

原來係 wongc ctse 唔夠食....

唔係呀..........
wongwong同我講,話"ee佢成日話唔夠食呀!""~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-1-8 11:08 發表
我又來報數:

上: 11:29
落: 9:13

好高興見到幾位未見過的ching, ctse.  減肥界中的 icon 瘋瘋果然名不虛傳, 點睇都唔似曾經有200磅.  你不如唔好改做坦克車, 叫瘋瘋Smart或者叩瘋瘋Mini 啦.

CatCat Ctse,  ...

wongwong幾好聽呀....令人聯想到好好食既旺旺鮮貝....
呵呵....
如果叫珍珍,我怕大家認唔到你呀~

升級   100%

該用戶從未簽到

樓上....
請問咩叫sub4呀~~
tks

升級   100%

該用戶從未簽到

下一次練習,我13及14號得得呀~~15號要上堂唔得.....
等候圍圍公佈日期

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-8 18:43 發表
又有得食好也LU··

仲好講......你地搞到好似去飲甘款.....
我下個星期,自己叫碗白粥,lee埋一邊食算啦~~
再係甘落去,我d跑衣會著唔落啦!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-1-8 22:58 發表

唔係吖~星期六我多數去行山.喂...吖.... 你都報星期三啦~

cc:
原來ctse你都鐘意行山....
ssp個邊ching joejoe在初三28/1/2009搞行山呀....
來唔來反???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-1-9 00:23 發表
長跑網果然好多高手, 昨晚終於親眼見到
全程都只係見到各 ching /ctse 尾燈, suesue, 華華, 圍圍, batbat.....直頭連尾燈都見唔到

尋晚唔記得帶錶, 無得計時間
老實講, 都係第一次全跑上梅子林路咋, 前幾次臨 ...

赤赤ctse你謙虛唧.....
我留意到你跑時全程都無咩氣喘,跑得好穩定呀~~