香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

荃灣/葵青約跑 16/5 (Sat 下午) 第七回 日落青公 集合地點請看p.1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

集合地點: 荃灣公園內網球場側
時間: 4:30pm 集合, 5:00pm起跑

出席人仕:
1. catcat
2. vv
3. RX1
4. TarTar
5. 豐豐
6. 然然
7. wilson仔
8. gary_wong333
9. khl0310

10. Laputa99
11. 圍圍
12. runner_256

路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井7-11 6.5k (來回13k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)

大家按自己能力睇下跑几多, 7:30前回到公園集合沖身, 之後出發一齊開餐
有興趣的朋友請在此留言

注: 由於上次網球場使用者有投訴話非場地使用者佔用更衣室, 因此需要存物人仕名額定為10人, 為免引起不便

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

荃灣公園地圖:
(紅圈為習合位置)
http://www.lcsd.gov.hk/parks/twp/b5/layout.html

交通:
住葵興或者葵芳,
可以睇下樓下有冇以下路線去到荃灣:
http://www.kmb.hk/chi/pda/route_info.php?district_from=12&select_from=12D12&district_to=11&select_to=11A11&x=42&y=24

其他既可以去e度搵下:
http://www.kmb.hk/chi/pda/route.php?district_from=12&select_from=12D12&district_to=11

葵興、葵芳去荃灣巴士:
33A, 43, 930 (西鐵碼頭總站落)

葵芳小巴:  87K (西鐵碼頭總站)

葵興小巴: 89, 89A(總站河背街落, 過馬路向海行是荃灣公園) , 89B(西鐵碼頭總站, 很少車)
葵興地鐵站有兩個方向89,89A.89B(兩條線), 前站去葵盛, 後站才是荃灣. 上車問下司機

小巴路線網 http://www.i-busnet.com/minibus/nt/?PHPSESSID=1b120d207811d1a48b0931230cb9651d

有興趣者請留言啦

+1 0
上一篇︰跑步問題下一篇︰日本波鞋店

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-5 17:42 發表
菲菲 18號你有無join 跑長課呀

我冇呀~~~20k對我來講都係太長啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-1-6 00:04 發表
e.... 剛好 day off ~ 可以唸下過來join 跑

好呀艾ctse, 仲未同你跑過呢, 時間同路線有冇提議呀?
Yeah, 終於有ctse陪下我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 khl0310 於 2009-1-5 19:23 發表
我跑ar!!
但係跑幾長ar??

你好呀khl, 我平時大多跑10k (最多15k), 而跟據上次Ming sir 講解, 荃灣入青山公路里數如下:

荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
荃灣海濱 --> 黃金海岸 11k (來回22k)

所以睇下大家想跑几多, 快腳可以跑多啲, 再返回集合點咁啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-6 09:19 發表
菲菲....
樓上都有3人join啦...(艾ctse +hkl0310)....

係呀cat, 好似可以成團, 高興

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎Miller ching來送我哋一程...
di692, 你又諗住跑几多呀?

仲有, 想几點起行? 之前d_drifter ching想早啲出發之後食早餐, 但跨區跑手會唔會覺得太早呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-1-6 12:22 發表
我諗8:30am - 9:00am起步都問題唔大

呢個時間我ok喎, 唔知其他人點睇?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ah_ming 於 2009-1-6 14:24 發表

Sorry ar. 菲菲, 我可能上次搞錯

唔該ming sir, 今次來唔來呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-1-6 14:13 發表

時間無問題, 但集合地點呢?

好唔好照舊荃灣公園呀?上次果度可以借locker同沖身喎, 又近西鐵~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 新軍人生活 於 2009-1-6 14:41 發表
又係星期六,唉都去唔到啦(返工),妳地跑得開心的啦,長跑長友" />" />" />" />

Ching 你得閒時約我哋跑啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ah_ming 於 2009-1-6 14:55 發表

我要星期五至confirm到

冇問題, 收到ming sir

升級   0%

該用戶從未簽到

咁就不如8:30-45am左右到荃灣公園, 果度可以借locker, 但要問詢問處攞key, 仲可以沖涼, 地點在網球場附近
9:00am起跑, 長短距離自定 (10k-20k), 可以在不同地方回頭, 太約11:00am回去沖身, 之後仲可以食個brunch

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-1-6 23:23 發表
我平日跑多極都係 10k..
期望 9:00 熱晒身起跑
小妹來自屯門... 唔想太早。
仲有,有冇地方沖身? 放行李 ??

等你地傾好, 我再決定, 可以嗎 ??
希望可以join 到你地,跑下其他路線 。

我都想同你跑下呢 , 就9:00跑, 來啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-1-7 00:45 發表
如果個日朝早跑~
我應該都可以出席到?j" />" />jk

Welcome KK

升級   0%

該用戶從未簽到

17/1 (Sat) 荃灣入青山公路

等我寫返個Summary先:

集合地點: 荃灣公園內網球場側
時間: 9:00am 起跑, 請提早到場換衫熱身
出席人仕:
1. 菲菲
2. d_drifter
3. khl0310
4. Miller (送我地上路的)
5. di692
6. kk
7. laputa99
8. Sammul

有興趣但遲啲confirm:
1. Wilson
2. Ah Ming

路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)
d. 荃灣海濱 --> 黃金海岸 14k (來回 28k)

大家按自己能力睇下跑几多, 11點左右回到公園集合沖身, 之後可以一齊開餐
有興趣的朋友請在此留言

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-1-7 14:58 發表

越來越多ching/ctse參加,到時好熱鬧了

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-7 16:28 發表
嘩...愈來愈多人啦~~

係呀, 真係多謝大家支持

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-1-7 17:39 發表
謝謝 菲菲  ctse
我唸我join plan A ,如果OK 既可能join B, 睇狀態啦 !

大家咁話, 上次join plan B, 最後行咗接近2k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-1-7 22:39 發表
侵埋我玩啦,可不可以?

Of course 可以啦......Welcome welcom

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 khl0310 於 2009-1-7 22:44 發表
有冇人可以帶我跑plan C ??
我未跑過-.-驚跑錯路-___-
速度:10k pb大約44分半左右...

我自己未跑過, 但聽講得一條路......
睇下有冇快腳ching同你join C 線啦