香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

荃灣/葵青約跑 16/5 (Sat 下午) 第七回 日落青公 集合地點請看p.1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 17:18 發表

仲有kinkin呀.....
我地5個大約7pm左右到運動場,熱埋身等齊人7:15pm左右出發....
仲有無隊員會早到???

to 菲菲:
大隊target跑到幾點...?
幾點要返回運動場沖好涼集合....?

Cat, kin話最早7:15到喎~~~佢未必可以7:15出發啦<- 有錯請kin更正
我預計9:30前返到, 9:45走人, 10前開餐, o唔ok呀?
但如果大部份人都會早到, 又可以改下早啲返回睇下唔使咁晏開餐

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 17:23 發表

跑完係咪會宵夜呀? 有得食我又來wor~

食得來可能要10pm, 會唔會太夜? 仲來唔來?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-2-12 21:48 發表
我跑7:30 來回青龍頭, 但是誰留下照顧8時起跑的ching、ctse? " />" />
他們會" />" />hjfghft

我都係咁諗呀~~~咁等我pm下啲未覆的人睇下點...

升級   0%

該用戶從未簽到

另外我想問下早起跑的跑友係咪個個跑C線?
我有個姊妹想跟我哋跑, 早啲出發, 但佢只跑a線......早跑的有冇人想跑a線呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

各位參加16/2夜賞青公的隊友, 請check pm 回覆我以下問題以作安排:

星期一晚跑步安排 :

現在有几個問題想大家回覆:
1. 大家想跑几長 (a, b, c, or d)
2. 大家會几點可以到達? 有部份人已表態可以早到, 7:15/7:30開跑
3. 大家會唔會跑完食晚飯? 想一齊食晚飯的建議早些少起步or短的路線, 盡量9:30已沖完身可以起行食飯
4. 自己是否識路? 大部份出席人仕都跑過以上路段, 不識路的會安排一group人一起跑較好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-13 14:32 發表
菲菲...我可以早d到ka...不過a, b, c ,d 點分ar~我少睇你個post..唔識分ar~sorry~" />" />fgj

路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)
d. 荃灣海濱 --> 黃金海岸 14k (來回 28k)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-13 15:02 發表

千色店落又要點行 ?

活活, 好難形容你聽喎~~~
你自己睇map

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 raymond417 於 2009-2-14 11:15 發表
我都去!

加咗你名, ching 你覆返我post#508的問題啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

16/2 (mon) 夜賞青公

集合地點: 荃灣公園內網球場側
時間: 7:15pm or 7:30pm 起跑, 請提早到場換衫熱身

出席人仕:
1. 菲菲
2. vv
3. Bonbon
4. di692
5. kinkin
6. 叮叮噹
7. wilson
8. laputa99
9. tartar
10. 華華
11. toes
12. Batbat
13. raymond417
14. 菲菲's 朋友mandy
15. 菲菲's 朋友駿駿
16. dftw
17. 圍圍 (食飯吹水)
18. 亮亮 (Bonbon's 男友)
19. 廸廸

7:15 出發 (路線): Batbat (c), 叮叮噹 (b or c), 華華 (tbc), di692 (b), wilson (b), Tarry (b), VV (a), 菲菲's朋友mandy(a), 廸廸(b)
total 9 位, 請batbat幫手數齊人先帶人出發, 除mandy之外大家都識路

7:30 出發: Laputa 99 (b), toes (a or b) , kinkin (a), bonbon (a or b), 亮亮(a or b), 菲菲 (a), 駿駿 (a), 我希望自已唔會遲放工, 可以7:30出發, 如我遲到的話請kinkin帶人出發

未回覆: Raymond, dftw, 請盡快回覆, 如果你哋需要遲啲出發我可以先等埋一齊...

路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)
d. 荃灣海濱 --> 黃金海岸 14k (來回 28k)

大家按自己能力睇下跑几多, 9:00左右回到公園集合沖身, 之後9:30出發一齊開餐
有興趣的朋友請在此留言

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-16 10:45 發表

of course無問題啦.....歡迎加入~~~
ching你今晚打算跑邊條路線?可以幾多點集合....??
請在此留意言知菲菲,及可以的話,pm你的mobile予菲菲啦~~~

catcat代答

嘩, 唔該晒catcat幫我看住呢度喎~~~
你join唔join食飯吹水呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-16 14:08 發表
報名!!
b餐! 6:45恭侯!!!7:15入席 !!!thx~~

依, 廸廸又來到, 好嘢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-16 15:06 發表
菲菲,妳有2個朋友仔會到,係唔係同妳一齊跑渣打個2個呀?如果係的話,等我點等佢地相先...

Batbat, 就係同我跑渣打果兩個, 朋友mandy早到, 我已叫咗vv接佢(7pm西鐵), 你最好同埋vv一齊去啦, 你知佢認路几叻
朋友駿駿要遲啲, 我會等埋佢既啦~~~
唔該你先呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-16 16:17 發表
Mill 今晚不來了

Kin in Running

你想話mill ctse唔來? 但佢之前都冇報名喎~~~
咁你係到架痳, right?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-17 08:23 發表
昨晚跑成點呀....各位...?

" />" />hkjhk

Catcat, 晏晝食lunch時寫番個report會佈下, 而家你等下先啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-17 12:21 發表

死野.....
快d講啦......釣我引~~~~~~~~~~~~~" />" />

死啦catcat, 我禽晚食飯同我的兩個朋友仔坐第二張枱, 之後又要趕船走先, kinkin所講的我一啲都唔清楚喎, 會佈唔到添......

升級   0%

該用戶從未簽到

16/2 (mon) 夜賞青公簡佈

昨晚出席者有共16位+1位同場出現的勁ching+淨消夜2位, 好多人呀

第一次出席活動者有toes, 我的兩位朋友mandy & 駿駿, 大部份跑友對青公都非常熟悉, 同時除了小妹和兩位第一次跑長途的朋友仔外, 大家都會走b線, 就交由batbat作b線殿後人~~~
昨晚原先想跑b線的跑友提早出發, 誰知大家來到吹下水, 拉下筋, 都已過了7:30pm, 最後出發比原定遲了15mins

一行人在珀麗灣馬頭外浩浩蕩蕩出發hgj091" />" />hj , 我們3位a線隊員在起步己留後慢跑, 沿路遠遠看到vv, bonbon & 亮亮......之後我去到酒店附近我竟然行錯咗路hgjD115" />" />hj (心想我已跑咗3次這條路都會錯, 可能是因為晚上的路比較難認), 之後在過了汀九橋後見vv佢哋等下來等埋我哋, 可能都擔心我走錯路呢, 好感動呀

去到深井7仔補給後vv他們繼續去馬, 我哋3人就回頭啦......之後不久就首先見到Laputa 99同Wilson回頭, 之後又見到勁ching飛快走過, 小華緊隨其後, 我就大叫小華 "追佢呀!!!" , 隨後仲有toes ching......
其他人就在終點珀麗灣馬頭相見, 返到去時大圍已經到咗等緊我哋食飯 (我估佢等埋我哋沖完身應該等咗成個鐘, 真係唔話得)

講返我兩個朋友仔第一次跑咁多途, 表現都好好呀, 雖然中間有少少行, 但都完成全程......希望下次有機會都會一齊再跑啦

升級   0%

該用戶從未簽到

我寫完個report, 你哋完來講緊其他秘密嘢, 我咩都唔知, 唔開心呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-17 14:54 發表

一行人在珀麗灣馬頭外浩浩蕩蕩出發hgj091" />" />hj , 我們3位a線隊員在起步己留後慢跑, 沿路遠遠看到vv, bonbon & 亮亮......之後我去到酒店附近我竟然行咗路??
今次菲菲無打錯,去左深圳,有進步 :v ...

Ching 多謝你幫我proof-read, 仲讚我添

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 milo2279 於 2009-2-18 08:11 發表
唔好意思! 因為要趕返屋企同太太食飯 不能和你們食! 不過好高興能彼此扶持! 特別是小華,你有好好毅力同風度,記住下次再約時 跑完一定要請你飲番罐野

勁ching, 唔使唔好意思呀, 梗係陪太太緊要啦~~~
得閒多啲一齊跑下啦, 可以提升下大家隊員既鬥志

升級   0%

該用戶從未簽到