香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.2%

該用戶從未簽到

可能d 梅子凍得濟....攪到妳病左... 多多休息啦,等好番先跑。
今晚自己跑啦,跑番10個8個800m算啦... 留力星期六長課....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-15 16:57 發表

Batbat 你星期六係咪自己去跑老渣特訓長課呀?

係呀!個邊37k,岩晒 ,可以試到自己跑到幾多斷氣,不過要自己跑....下星期過妳個邊長課啦!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-15 16:59 發表
哎呀~~~TARTAR病左AR~~~~~~~係唔係凍親AR~~要保重AR, 渣打快到LA.." />" />jhk

BATBAT, 你都係AR..今晚都好凍AR...

thx 呀!我玩到8點左右應該就夠啦!我會保住條命聽日開會....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-15 17:02 發表

活活.....個mobile都係唔通.....
可能仲係大陸...
我會keep on call佢啦~~~

放心..

佢伸請唔到雙程證落黎....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-15 17:12 發表

batigoal 兄:
    如果你118有份跑37k長課,,你今晚又玩 800米X 8-10 個.....,,真係會出乳酸架.,如果散唔晒.走長課都幾辛苦,,

thanks 7 兄,我....117 自己跑呀!甘可能跑少d啦,睇情況先....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2009-1-15 17:45 發表

甘鬼冬, 你都跑.......

今日都唔夠星期二晚凍....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-16 00:40 發表

Batbat 你今晚果真冇偷懶, 咁都被我過緊馬路時見到你
我哋都可算係ssp忠實fans, 閒日都會浦開果頭

甘都比妳撞到...仲比妳知甘早就走左...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-16 08:55 發表
WOWOW~我禽晚放工都在ssp撞到人ar….係豹豹ar~~~hahha~其實係佢見到我叫我至真" />" />
不過我一時唔記得問下佢活活個下落…只係佢問我係唔係今晚會去開會~

睇來活活ctse 伸請唔到雙程落黎啦~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 09:10 發表
隔離山霸仲有2個月唔夠,結合joejoe的建議,我打算:
1. 最少每星期weekend都要跑一次長課,希望可以上到30k
2. 跟joejoe進行跑山training...(為表示決心,我昨天已經馬上買了對跑山鞋!!)
3. 在SSP運動場跟各位隊友練沖圈.....這個不知有無用..?因為我之前聽圍圍及活活講,沖圈對改善及強化跑步速度好有用...
嗚嗚.......大家仲有咩好建議呀.....俾d黎洗啦.....
..

山霸唔簡單呀!唔單只要練跑,行山都要練,或者平時行幾十層樓梯都得,又或者做gym既行山機,主要係練四頭肌...
1. 跑30k當然對體能有幫助
2. 跑山...建議跑妳比賽個d 路,不過小心拗柴....
3. 呢樣主要係練速度,如果覺得唔夠快,甘就練啦

既然joejoe搵得妳玩,佢應該覺得妳得既,希望妳能按妳個訓練完成啦!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 09:43 發表

這個.....昨天有個朋友都係甘同我講....
好啦甘.......我今日開始,返工返屋企唔坐lift呀啦...
batbat:我想問:"四頭肌"係唔係指小腿既肌肉....???

膝頭對上個肌肉....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-19 10:19 發表

呢條路我都鐘意跑wor...有得諗...如果batbat來我又來啦~" />" />
最多梅子林跑星期四~" />" />

圍圍,你罷我上枱?
我都可以到,不過唔會快,留番d 力星期四跑梅子林啦....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 10:34 發表

多謝cc鼓勵~~
我會加油啦~~~
之前練步都會著緊d啦........" />" />

catcat 隊長,不如妳計劃一下妳一星期點跑啦,定其他人比d 意見妳麻...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 12:29 發表

謝謝ming sir鼓勵~~
其實30k我之前都跑過一次,而家target係keep住跑30k.....

剛才落街買麵包,回公司上了15層樓梯做少少訓練......

15層行左幾耐呀?其實....我覺得唔夠...哈~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 12:00 發表

1. 平日weekday放工後,維持一晚是ssp聯跑10k左右,但target會跑多d斜路
2. 平日at least兩晚跑運動場(如有隊友)及跑屋企樓下的公園(如無隊友),跑10k左右,但要加快d跑速....
2. 每星期weekend早上有一天跑長課(at least 30k)
3. 返屋企,返工返工,lunch time上落樓梯(我公司係九樓)練四頭肌...

最少搵一日休息喎....
妳唔係話衝圈咩?點解冇既?
又可以搵d時間行下山啦!行麥理浩徑第7、8段啦!夠多級.... 不過要搵人一齊行...安全d...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 13:49 發表

係囉,我都係甘諗.....15層行完d肌肉才岩岩warm up但就stop囉.....
其實行幾多層好呀batbat???

最好係用時間計,行20~30分鐘啦~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 13:59 發表

知道~~
不過,我公司最高14(or 15?)層,即是我上完14層後要落番地面再上....
我想問下:
如果行30mins,包埋落樓時間得唔得....????

嘩~~好有心喎!我都唔敢講得唔得,不如行山啦~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-19 14:45 發表

batbat: 星期三跑唔跑ssp--->大圍呀?" />" />

跑呀!同你死過....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-19 23:13 發表

" />" />" />" /> 我都好忙~其實!
天晚羽毛球+食飯+看電影!
後晚跑步(可能)
後後晚羽毛球!
後後後晚跑步/篮球
後後後後日跑步/羽毛球+羽毛球

你好忙o者~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-1-19 23:18 發表
Catcat, 今個weekend

joejoe,好似好好反喎,下次唔知可唔可以 join 呢?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-19 23:22 發表
嗚嗚嗚....報告ar....今日出師不利ar....著左新3同catcat 跑...跑左around 45min 左右...發現手手有d痛.....回家後.....個手臀內側原來損晒ar~~~~~好痛ar~有d流血tim ar.....係唔係件3太"鞋"ar?!" />" />hj" />" />

係唔係背心來呀?有可能係手罷動時與身體磨損左,我都有甘既情況 ,下次跑前要用vansiline 啦!