香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

開新帖....

多謝各位支持~~~

+1 0
上一篇︰渣打馬拉松配速問題下一篇︰港島西 - 肥佬泊泊 - Pakcb

升級   100%

該用戶從未簽到

更新:SSP街坊小隊最新活動日期:

21/1跑步
好耐無在SSP跑,大家快D報名啦~~

時間: 8pm,請提早到自行熱身
地點: SSP泳池門口等
路線: 待定,可能跑去大圍/TST/荃灣等,大家有咩建議?
距離: 10k左右
~~跑完宵夜~~

出席者:
1. catcat
2. vv
3. 菲菲
4. kinkin

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

好好.......
因為個meeting會包晚餐既,有平有貴.....
如果你地無反對,我會訂平dd果個plan......??
大家點睇...?

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街坊小隊高峰會議

日期: 16/1 (星期五)
時間: 晚上7時正
地點: 旺角區
議程: 討論本小隊之未來發展路向

為免引來fans的滋擾,會議地點及入房密碼已經pm將會出席的隊員,請大家check pm

將會出席會議的隊友:
1. catcat
2. 活活
3. vv
4. 圍圍
5. batbat
6. 豹豹
7. 龍龍
8. yungyung
9. 00 (待覆)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-15 16:43 發表

UM~~~是但la...係唔係book mk d conference room ar???唔知活活趕唔趕到來meeting 呢?

活活.....個mobile都係唔通.....
可能仲係大陸...
我會keep on call佢啦~~~

放心..

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-15 16:44 發表

有d咁既事? 好似唔夠catcat個報告有提既?

唉.....你都唔知...
vv上次幾核突呀......食左串有毒燒賣...
個肚痛搞到佢行路既姿勢好似"胃仙x"個廣告甘.....
我叫佢同dinner佢都捱唔到,要返屋企大解呀.........................
....哈哈....(sorry,vv,唔好怪我爆你大獲)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-15 16:56 發表

Agenda e + 野…比小秘書負責la~~~
出席人士: catcat, vv, 圍圍, batbat, 活活, 豹豹, yungyung, 龍龍 (共8位)
時間: 7:00 ~ 10:00 (最遲11:00走ar…如圍圍想overnight~我地係唔會干涉ka)
議 ...

PM左俾大家啦....
我加埋00個名...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-15 17:06 發表

thx 呀!我玩到8點左右應該就夠啦!我會保住條命聽日開會....

甘至係架嘛.....
開會要緊呀

升級   100%

該用戶從未簽到

各位:
昨晚我call過活活啦,差唔多成11pm佢仲係開緊工,真係慘....
佢話今日無論如何都會趕落黎同大家開會,因為佢都有好多意見想講喎.......
而豹豹個度....因為我搵到佢既pm.....所以未confirm佢,我打算今日下午會直接call佢.....

升級   100%

該用戶從未簽到

to 今晚開會的隊友:
我會帶多個朋友仔來呀~
我之前同佢提過跑步d野,佢都有d興趣玩下跑步既....
大家今晚可以同佢講多d跑步既樂趣,等佢快d join長跑網既活動~~

升級   100%

該用戶從未簽到

報告:
已confirm豹豹及00今晚都會開會呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

係呀.....top secret...
唔黎就唔知架啦~~

呵呵....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-16 14:39 發表

想知就出席la...我地之後係絕對無人打小報告 or 大報告ka
拿..華華..飯就成日都有得食...開會e + 野..我地一年都係開1次半次~你自己諗下la

係呀.....
SSP twins親自橕場開大會,機會難得呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

VV:
請check pm

升級   100%

該用戶從未簽到

vv:
咪甘啦...ssp需要你呀~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-16 17:07 發表

但係..我需要一個豐富晚餐~~~無野食..我會咬人ka~~
7:00嘛~知la...返埋屋企沖個白白至出ar

VV...你差唔多到時call我呀....
因我會早到,可能在meeting個度樓下行陣~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊員:
我好沮喪呀~~~~~
昨天同joejoe,fung sir等人進行山頭霸王的pre-trip,joejoe用番前兩年山霸比賽既真實路線來作訓練,比賽要用2日1夜完成共18個check point,第1日要行12個,第2日行6個....我們昨天target只是行一部分作training...
點知....昨天我都尚未背負重物,只是背了第一個背囊仔.....去第三個check point時.....是勁勁勁爬山...我中途已經體力不支啦,汗如雨下,差d昏甘濟........結果去到第三個check point我已經超時....

即是話,如果這是比賽的話,我已經不合格及被out啦.......................嗚嗚.....

我唔想拖累隊員fail呀...我而家甘既體力都唔知點算好....
joejoe話我練得太多10k,但就欠缺長課的體力訓練,半馬對我而言仍然有困難.....

隔離山霸仲有2個月唔夠,結合joejoe的建議,我打算:
1. 最少每星期weekend都要跑一次長課,希望可以上到30k
2. 跟joejoe進行跑山training...(為表示決心,我昨天已經馬上買了對跑山鞋!!)
3. 在SSP運動場跟各位隊友練沖圈.....這個不知有無用..?因為我之前聽圍圍及活活講,沖圈對改善及強化跑步速度好有用...
嗚嗚.......大家仲有咩好建議呀.....俾d黎洗啦.....

ps:多謝joejoe及fung sir鼓勵我,我會努力架!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

更新:SSP街坊小隊最新活動日期:

21/1跑步
好耐無在SSP跑,大家快D報名啦~~

時間: 8pm,請提早到自行熱身
地點: SSP泳池門口等
路線: 由SSP跑去大圍
距離: 10k左右
~~跑完宵夜~~

出席者:
1. catcat
2. vv
3. 菲菲
4. kinkin
5. 活活(to be confirmed)
6. 恆恆~~久休復出
7. bonbon
8. batbat

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2009-1-19 09:39 發表
Hi all,

我其實雖然無同你地跑, 但我都無休息, 我都有練長課

大家一同進步...

chengtszhang

ching:
你通常去邊度練長課??