香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009年3月8日 綠色有機健康跑 (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

香港長跑會支持及協助香港有機資源中心籌辦 – 綠色有機健康跑 09年3月8日

綠色有機健康跑 8.3.2009
    活動日期 ﹕ 2009年3月8日(星期日)
    集合地點 ﹕ 數碼港商場全天候廣場 (Cyberport Ocean View Court)
    集合時間 ﹕ 上午7時30分
    起步時間 ﹕ 上午9時30分
    全程距離 ﹕ 約5.5公里

截止報名日期 ﹕2009年3月8日(星期日)

填妥報名表後,交回任何一間安利購貨中心或香港有機資源中心

網上報名 :-  http://amanet.amway.com.hk/amanet/HealthRun/jsp/index.jsp   (提供者 : Saki)

+1 0
    上一篇︰搬位下一篇︰大家講下Wave Elixir 4

升級   51%

開心

升級   51%

開心

大會專車安排

登錄/註冊後可看大圖
    地點 ﹕ 金鐘德立街海富中心
    去程服務時間 ﹕ 上午7時15分至8時15分
    回程服務時間 ﹕ 請留意活動當天公佈

公共交通工具

登錄/註冊後可看大圖
    巴士 ﹕ 專線小巴 ﹕
    • 970號巴士
      廣利道蘇屋巴士總站 <--->數碼港
      (建議上車地點: 彌敦道九龍購貨中心, 太子聯合廣場)
    • 30X號巴士
      中環民耀街國際金融中心二期 <-- --> 數碼港(建議上車地點:中環交易廣場、瑪麗醫院)
    • 73號巴士
      東頭灣道47號赤柱監獄外 <---> 數碼港
      (建議上車地點: 淺水灣海灘, 黃竹坑道甄沾記大廈)
    • 69X號小巴
      總站銅鑼灣駱克道崇光百貨後街至數碼港
      (途經黃竹坑工廠區及香港仔中心)
    • 58號小巴
      總站西環北街至香港仔湖南街
      (途經大口環麥理浩復康院及數碼港)
    • 69A號小巴
      總站香港仔海傍道至數碼港
      (途經石排灣道華富邨口)
    • 69號小巴
      總站鰂魚涌海澤街太古坊至數碼港
      (途經北角渣華道街市及香港仔中心)

精美禮品

1月2日起到各購貨中心報名,可即場領取紐崔萊綠色有機健康跑T恤一件。
    而所有跑畢全程的參加者將獲發:健康跑獎牌一面、限量版AC米蘭運動袋及運動水壺各一個。

升級   51%

開心

小弟前日去攞件Tee, 發覺件Tee出乎意料之正, 好似重好過 Unicerf 哥件 tim

3.8. 見喇

升級   51%

開心

原帖由 Qoo 於 2009-1-29 17:12 發表
    請問大會專車的費用幾多,網上報名無提及過" />" /> " />" />
    件衫都幾靚,報名費都算平,考慮下先...

Qoo ching,

唔洗林喇, 50蚊又有件靚靚快乾衣, 又有水壺和袋送..... OK 喇

升級   51%

開心

原帖由 Qoo 於 2009-2-5 01:36 發表

唔好意思,我係師妹呀" />" />" />" />
    我還是15/16報佢定沙田10k好,有d頭痕添...
    我硬係攞唔定主意" />" />" />" />

Hi ! Qoo ctse 妳好,

沙田'菜'成年都食幾次, 綠色有機"棻"都係一次啫, 而且只係50蚊(全數捐助推廣有機耕種和健康飲......)報名費,
    又有靚Tee, 限量版AC米蘭運動袋及運動水壺各一個。又唔係要攞獎, 時間可以自己Keep啫" />" />

升級   51%

開心

根據長跑會嘅會訊,凡所有完成健康跑的參加者,都可免費獲得以下紀念品:-
    1.
    印有參加者性名及時間的紀念證書
    2.
    紀念獎牌
    3.
    AC米蘭運動袋
    4.
    AC米蘭水壺
    5.
    紀念Tee
    6.
    有機種子(帶回家種植)
    7.
    寶礦力(飲品)

升級   51%

開心

數碼港

升級   51%

開心

原帖由 hogay 於 2009-2-12 22:08 發表
    請問各位報名表係咪可以係安利即填即交架?...................

網上報名, 跟住去 Amway 交錢 & 取Tee,

當日要穿Tee 參加, 以茲識別

升級   51%

開心

係好野, 就會有人欣賞

升級   51%

開心

原帖由 baki 於 2009-2-23 23:17 發表
    想問下是不是不計時的,因沒晶片

無晶片。
    自己計時, 跑完上黎報番個時間, 好似奧運歡樂跑咁, 嘟係唔計時

升級   51%

開心

原帖由 Jrun2009 於 2009-3-2 12:05 發表
    大部份參加者都是其機構的傳銷商,致在參與。Ching, Ctse 小心為上。

里個只係一個 fun run, Amway 或 其他機構傳銷商,

會藉此 sell 吓佢地嘅產品, 就好似"奧運歡樂跑"嘅 Samsxxg咁咋。  

意在參與, 跑吓, 同攞紀念品.....

升級   51%

開心

如果落雨, 相信變 "百慢行"嘅機會都好高

升級   51%

開心

原帖由 SuperMT 於 2009-3-6 17:30 發表
    請問會唔會有行李寄存服務架?" />" /> " />" />

Yes

升級   51%

開心

原帖由 baki 於 2009-3-6 21:52 發表
    知不知星期日天氣怎樣?

預測如下 :

天氣 : 大 致 多 雲 , 有 幾 陣 微 雨 。

吹 北 至 東 北 風 3 至 4 級 。  

溫度 : 14 至 18

相對濕度(%) :70 至 90

升級   51%

開心

原帖由 龜速行 於 2009-3-7 22:39 發表
    c hing & c tse

add oil ar!!!!

(小弟可能會到 影下c hing c tse D相!!)

唔該速行兄, 聽日見

升級   51%

開心

雖然今次只係一個宣傳嘅活動,而且主辦商已搞咗幾屆,如果抱住參加比賽的心情,會有啲失望。

不過Lee 個係宣揚有機耕種及環保意識,嘟幾有意義。而且有得跑,又可玩吓灘位遊戲,攞紀念品,

重可以拍一張個人照,黎拚出一個環保地球,完成後,睇吓可唔可以搵到自己個貓樣

至於路程只得 4.8K , 時間用咗 23分幾。

再一次要多謝速行兄,留底速行大人在家中,特登來替網友影相。" />" />" />" />" />" />" />" />

升級   51%

開心

雖然里個係一個 fun run, 以及推廣綠色環保的一個活動, 但由於參加者有老, 有少,

主辨機構應該多一D着眼係參加者嘅安全問題上, 免得樂極生悲, 令一個咁有意義嘅活動蒙上污點.