香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

馬鞍山盃2K 一問~~

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟見有師兄報左2K 親子組,小女會自己玩2K,小弟玩8K,見到2K個路線圖淨係晌個場入面,請問今次係咪唔跑出街架呢??如果係齋跑場係咪要自己數圈呢??小女經驗尚淺,驚佢唔識數圈~~
+1 0
上一篇︰熱氣到膝蓋 #16 + 聽到自己個膝頭的磨擦聲下一篇︰渣打馬拉松運動員須知(下載)

升級   0%

該用戶從未簽到

分8k各年齡,2k各年齡同2k親子架,我自己都要玩,唔得閒同個女玩親子2k~~

我都見到Sue 師姐將我同小女掟左落親子組~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 08:51 發表

哦....明白, 好執番好個list先.
言歸正傳, 我有次跑Jessica Run for Women, 佢都係跑圈(4個), 佢經過中途check point時 (u turn位), 會有大會人員在號碼布上畫一筆, 儲夠4筆就收工, 唔知今次係唔係咁呢?h ...

唔該SUE 師姐~~

咁原始?

不過都係唔好理佢啦,唔識計圈抵佢啦,下次精D,由佢自由發揮~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 09:53 發表

人地Daddy, 放心喎, 可能冇你響度, 佢精過你呀, 哈哈
BTW, 公牛ching & hobbywet ching 都參加親子組, 總之你叫佢認住同佢一樣衫o既人 (長跑衫), 有乜事就去搵佢地.
話時話, 囡囡幾大?

好呀好呀,有問題叫佢自己去問師伯~~

衰女十歲,佢跑得好慢,玩過一次馬鞍山3K幾有興趣,呢次第二次玩比賽~~

http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v347/178/48/837308274/n837308274_1488598_5781.jpg

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-22 10:19 發表

其實10歲妹妹能跑畢2k已經好叻女....
唔好咁快對佢有咁高要求啦...

都唔會對佢高要求既,上次晌運動場hae 左兩三次就去比賽,比賽日卅幾度,我仲驚過佢,比賽前係咁提佢如果唔舒服就要停,結果都24分完成到~~

不過都希望佢如果玩就投入少少,前日同佢落左街索K 佢第一K 跑到5:22都OK,最難得係索完仲同我一齊檢討,佢都真係有D 興趣喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 10:31 發表
我個小姪女都叫我帶去跑, 但我一早已報佐個人隊際, 所以佢今次冇得跑.
小姪女今年4歲, 跑過(1) 東區長跑迎奧運2.8k (2) 沙田歡樂跑3k (3) 麥當勞愛心兒童跑2k, 次次跑到成頭汗又嗌辛苦, 但係成日叫我帶佢去跑.ng1hg ...

今次呢個最細果組應該係10-11歲,小姪女點都無得玩呀~~

4歲已經身經百戰,勁! 有Sue 師姐優良血統~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-22 10:59 發表

1k 跑5'22" 真係跑得快....哈...
DEE兄得閒同佢一齊train多D,相信他日可成大器...

聽講咁細個唔可以操得咁行,尤其女仔~~

唔寄望有咩大成,馬王話齋中意跑起碼對身心都健康D,好過中意打機,當然好似SUE 師姐咁得閒拎下獎就更開心~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-22 23:08 發表
哇~~4歲點跑~好難想像 勁
dee兄個女真係好野~~如果大多少少仲有興趣不如入d訓練班玩玩都幾好架

佢以前成日病,接近哮喘,而家都唔係成日練,比賽前練兩三次咋,所以仲係好慢,不過最緊要keep 住有興趣~~

都好喎,暑假如果有時間睇下佢有無興趣參加下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 23:53 發表

咪帶埋隻pooh pooh公仔 (我同佢的至愛, 哈哈) 去跑, 一邊跑一邊用pooh pooh同佢打氣.
佢好似我咁, 傻下傻下咁就跑完囉

好搞笑~~

升級   0%

該用戶從未簽到

果日小女孤軍作戰,難得我放棄比賽可以睇住佢玩,嗌住佢~~
今次比賽只係練左兩次,成績都幾滿意,均速做得非常好,時間 :
2:20/2:24/2:22/2:27/2:21,total 11:56,做到12min 之內都滿意啦~~
均速做得唔錯之餘,跑完2K 唔多夠喉,因為佢比較"姿柔",跑長少少比較有利,速度就有待磨練~~
仲未出成績,未知其他小朋友既時間,我會以今次其他小朋友既成績做參考去定訓練目標~~
4月個3K 佢應該會玩,暫時既目標希望佢做到約17min~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-5 19:46 發表

ching, 咁係咪即係跑5個圈呀?  點樣記錄?  靠自己數hgjD088" />" />hj

係呀,要自己數~~
咁真係唔係幾好,咁細個小運動員,好多都唔係咁多經驗,我估一定有人跑多跑少,如果因為咁而影響成績都幾唔開心~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-2-5 19:58 發表
花子阿DEE c hing

小弟都有影 2K比賽相

遲DD upload (不過小弟拍得不好)

c hing 女兒真的好好成績 ar

好呀,謝謝龜師兄~~
我都覺得佢ok呀,唔係話佢跑得好快,做人同跑步都係一樣,要挑戰自己,唔駛下下都同人比較,達到自己既目標已經好好啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 領跑員 於 2009-2-6 10:14 發表

何止要自已數圈,到而家都仲未有成績公佈.........

我都想快D 知頭幾名咩時間~~

升級   0%

該用戶從未簽到

出左成績~~

小女第十名,第一名真係勁呀,9分鐘,4分半1k~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-7 11:47 發表

非常好,希望佢會繼續努力~

唔知第一名果位小朋友幾多歲呢?

果組係97-98年,最大應該唔夠12歲,小雪就10歲零3個月~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-2-15 22:32 發表
Anthony c hing

謝謝!不用客氣!

如要原相請 pm 相 file name & e mail address 給小弟!!

長跑長友

THX 速行兄~~

小女跑得太慢,影到比較少~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2009-2-15 22:13 發表
我細女(11歲) 跑11:21,比平時練習快了兩分鐘,真是估不到。這是她第一次參加跑步比賽,希望藉着今次的進步,可以激勵她繼續努力練習。

大女(14歲)跑8:37,較平時慢了些,因為人太多,很難跑。不過都僥倖&# ...

原來Anthony 師兄係冠軍小師妹爸爸,14歲跑8:37 好犀利~~
小女10 歲,11:58,都幾滿意~~
小女好有興趣玩,不過成日聽人話小朋友唔好練咁多,佢第一次玩3k,之前同佢晌運動場玩左三次,今次就練左兩次,Anthony 師兄平時點同囡囡練呢?要好好向師兄學習~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-2-16 10:05 發表
花子阿DEE c hing

會不會 c hing 女兒跑得太快

小弟拍不到

唔係呀,真係太慢,佢起步幾乎等所有人走晒至笑笑口起步,係最尾果3-4個,真係頂佢唔順~~
不過教練(小弟)不嬲都教佢均速跑,起步唔駛急,結果名次晌一半以內都ok~~
起步影到少少囉,小女同速行兄部機無咩緣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2009-2-16 11:34 發表

阿DEE ching,其實令千金很有天份,10歲已玩左幾次,若繼續磨練,必定是明日之星。同埋最緊是佢有興趣。

我大女都是10歲才開始訓練,她本來是學游水,但成績不是太好,而跑步又夠氣(可能練開水),所以轉去跑步 ...

係呀,最緊要佢自己中意玩~~
佢細個體弱多病,幾乎哮喘,做少少粗重野都嗌攰,個人不嬲都好"姿柔",又估唔到佢跑長步又會中意,可能就係因為"姿柔",所以可以好平均咁分配體力,而家就係差左D 爆炸力~~
ching 大千金原來已經受正式訓練,小弟朋友都話如果佢有興趣大D 可以跟跑會學,不過只係起步暫時唔想佢操得太辛苦,而家希望一星期可以同佢落去跑一次,等佢對自己有要求至考慮其他~~
謝謝師兄分享~~