香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

馬鞍山新手

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

Hi Ching, 歡迎你!

我應該是你的街坊,通常練跑路線是 :
    平日晚上 : 錦泰 - 大圍文化博物舘 - 錦泰
    假日 : ( 可以跑多少少 ) : 上梅子林 - 錦泰 - 大圍文化博物舘 - 沙田 - 科學園 - 錦泰
    但最近受傷了不能跑,復原後一定會再跑。

我們新界東班跑友( 其他區份跑友都擁躍參加 )每星期都會有一晚約埋一齊跑,
    由沙田運動場跑去錦泰,上梅子林再回沙田運動場,大約12K,跟住仲會一齊
    去禾輋大排檔食飯,吹吹水,很熱鬧架!有空歡迎join 我哋呀!
    留意新界東呀大圍新跑手 ( 其實唔新架啦!) 每星期都會出post召集。

升級   100%

鬱悶

我提議大圍兄應該改名做「大圍“勁”跑手新」,
    因為他愈來愈勁,上星期日你哋操40K長課,
    Leung兄是第一個上梅子林,第二個便
    是大圍兄了,係咪好“勁”呢?

升級   100%

鬱悶

原帖由 alauded 於 2009-1-23 12:18 發表
    各位好,我也想找個機會join大家.

由於小弟剛開始,只能應付3-5K路程. 12K 可能很勉強.

我會留意你們的POST,就算唔跑都可以一齊食飯.

歡迎!
    勤跑些,便會越跑越快、不知不覺便跑得長些距離了,
    你可每次練跑都加多小小距離,如300-500米,
    不會覺得太辛苦,但不知不覺間就可以跑得很長途了。
    因為如果要鍛練身體、要心肺功能好,每次都應慢跑起碼40分鐘,
    我都是這樣開始去跑的。

升級   100%

鬱悶

原帖由 cc 於 2009-1-23 15:25 發表

應該叫大圍王 ~睇怕呢區佢都係稱王嘎啦~

贊成!