香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

邊度有 Garmin 405 賣?

升級   0%

該用戶從未簽到

Garmin Forerunner405GPS運動手錶是全台第一個跑步者專用中文衛星導航儀,能即時記錄您的運動狀況,將資料無線傳輸至您的電腦進行更詳盡分析。它同時可監測您運動的時間、距離、速度、消耗的卡路里以及心率等多種資料,而且還能在您訓練當中給予適當的指導,協助您完成設定的訓練課程。創新的智慧感觸環操作介面讓您在訓練的過程中,不必刻意停下,即可快速地瀏覽資料,找到您所需的功能。支援虛擬夥伴功能,能幫助您更上一層樓,達到最佳的體適能狀態。
http://www.garmin.com.tw/products/FR405_TWN/index.html

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-1-24 10:41 發表
邊度有 Garmin 405 賣?
香港好似唔覺有代理賣 !!

CU sir,今日行黃金商場,途經福仁商場,有一間專賣對講機既舖頭,我見佢賣左Garmin forerunner101好耐,多口問句 有無405,佢話要訂,並立即替我打電話給總代理,覆我話折實HK$2580,全套連胸帶。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 drexler 於 2009-2-4 23:30 發表
cool....$2580? 正喎...早半年前發現就好!

個老板話呢d GPS銷量唔好,所以唔會放現貨係廚窗,因為代訂關係,唔怕壓貨跌價,封左蝕本之門,所以可以便宜些。可能半年前都係呢個價啦,不過無人問,變左無人知咁樣會平d。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-5 19:33 發表

真係唔該哂 allan兄,行街街都記得小弟嘅問題,呢份心意真難得,再次多謝!!
小弟今日已經打咗電話去訂貨,明天有得攞啦,真 Happy Happy 呀!!

恭喜恭喜,就快有新玩具喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-5 19:33 發表

真係唔該哂 allan兄,行街街都記得小弟嘅問題,呢份心意真難得,再次多謝!!
小弟今日已經打咗電話訂貨明天有得攞啦,真 Happy Happy 呀!!

嘩! 估唔到呢間舖頭咁有效率,咁CU sir check清楚d配件胸帶等等齊唔齊,快d用完比個報告大家啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2009-2-7 01:54 發表
Allan兄你又買隻玩下!!!
一齊玩一齊Happy!!!

我已經有好多呢d玩具啦,不過分開功用而矣,還有,先兩個月才買了一個新玩具,係Holux M245 GPSport,它是大熒光幕顯示時速距離等等資料,還可以記錄n咁多條track,總代理話市面未有得賣,睇我用後評語,不過我試過之後,發覺佢d track夾唔番落google map度,總代理而家靿緊頭,d 專家諗緊解決方法。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-7 21:12 發表
今日先至攞, 起碼玩番一兩個月先知...

會唔會聽朝就試新玩具?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cnbikeman 於 2009-2-16 12:55 發表
多謝幾位Ching分享。綜合幾位Ching使用經驗,距離、心跳、均速準確;pace/speed、高度唔準是405的"特點",不是應用或維修的原因。Auto Lap真是好功能,跑步感覺較自由,會較積極去跑新路或新路徑組合而無需考慮跑了多 ...

X2
想問一個大家無提到既問題,d電點樣?叉電?用得幾耐?可否行山用---有無定位資料(經緯度)?是否純粹跑步專用?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 drexler 於 2009-2-20 10:58 發表

叉電, 好快叉滿, 當然又用得好快, 一次全馬around 4 hours都可以用左55%電
有經緯度資料,因為都係用public gps

咁即係可以用到8個鐘頭。都算OK喎。
位置資料是不是只有經緯度?可唔可以set其它形式如UTM、KK?

升級   0%

該用戶從未簽到

最近有個朋友(Robert Kirby)告訴小弟,話佢個Garmin405在玩扒獨木舟時入了水,而家錶面內有倒汗水,同埋short左,d字跳黎跳去;請大家小心Garmin405既防水唔得架,唔好戴黎玩水上活動。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-5-25 21:37 發表
o下, 405都唔防水..........

以下係Robert給小弟電郵其中一段:
Regardingthe 1st Garmin watch you kindly supplied (birthday gift for a very goodfriend Mark Gibbons) Mark informed this morning that when he wears thewatch for Kayaking some condensation inside the watch face happens andalso any water that makes contact with the watch sometimes changes thewatch mode.

Thankyou for your assistance with my friends Gamin. I just want to mentionhe has not used it for diving only for kayaking and yet he hascondensation inside the glass face so I think as you suggest we need toreturn to distributor for checking.

Regardingmy friends Garmin 405 which he still has a problem with (condensationinside watch face) what is the best way to get it back to supplier forchecking?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-5-26 23:54 發表
310 XT 香港又未返

問過總代理,佢話可能七月中才返貨。