香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 7)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-17 10:46 發表

唔知係咩!!不過聽落好好玩!!!

joejoe, 會唔會濕身架? 要唔要帶後備衫褲??

抱石係攀石運動中的一種輕便模式, 攀爬對象係一舊大石頭, 攀登者會徒手運用攀岩技術爬上石頂, 好似抱住舊石上咁, 所以叫抱石~~

今次唔需要濕身(不過玩得high得滯, 行水管跌咗落水塘就唔包啦)~~

後備衫我次次都帶, 費時行完唔換衫會臭親人(呢個point只係for我自己~~)

放心喎, 要玩濕身嘅話, 等再熱D我實會攪~~

迪迪, 你之前提過想玩嘅西貢木棉洞--->花山綑邊, 就係一個較advanced嘅泳綑之旅, 有興趣可以望吓呢度:
越野雄心-- 花山海岸
http://hk.geocities.com/outdoor812/FaShan.htm

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-17 14:12 發表

catcat:
我已經減緊量啦,琴晚都冇食飯淨係食面
醬油團費方面,而家仲有batbat教練未比錢,佢次次都話唔記得禁錢,佢地位高我唔敢吹佢呀!

哇圍圍你真係唔使咁刻意減喎, 你都夠晒fit啦, 之後你又會keep住跑同做運動~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-17 14:23 發表

好極呀.... 我都想去玩呀....." />" />

補充多句, 如果諗住豁出去涉水嚟行都冇所謂嘅話, 咁當人哋要左閃右避嚟繞過D水位時, 你就可以好爽快咁打直行過去嘞. 帶唔帶衫/鞋換就自己決定啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-17 14:28 發表

我之前都係睇呢個網~~本來好擔心呢個位~~不過你地係到我就唔洗驚!!!!!

到時見到個岸太削我就唔爬啦, 離開少少shortcut游過去咪得咯, 橫掂都預咗要游嘅, 有乜所謂~~

啱嘞迪迪, 你睇埋呢個網丹桂坑條link咪可以有多D準備咯~~

升級   100%

該用戶從未簽到

Catcat, 麻煩你係p.1嘅22/2post度加多句, 提提各隊員當日帶定勞工手套, 以備不時之需, 同埋最好每位隊員帶埋自己嘅碗同筷子等開餐用品, 冇就用手挪~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-18 13:00 發表

食物建議: ~catcat負責買
1. 公仔麵
2. 快熟通心粉
3. 辛辣面,壽桃牌担担面
4. 烏冬
5. 彩色雜豆及一些蔬菜
6. 菇類(仲會有一些送,不盡錄了~~)
7. 柚子茶
8. 紅"祖"杞子茶

咦, 點解個list一D肉都冇嘅? 可唔可以加些少罐頭腸, 午餐肉之類嚟餸吓D麵呀~~

快熟通心粉我係屋企煮成三四個字先熟喎, 到時會唔會要煮好耐同sign gas架?

仲有咁即係最後買乜嘢麵嘖~~好想知哦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-18 16:01 發表

贊成五香肉丁~~
活活....我買提子,你地買其它啦~

Wow, 金龍牌火腿午餐肉, 好呀~~
仲有五香肉丁, 哇正啊~~

咁多人嚟, 唔掙在加多罐三花腸仔~~

行完之後肯定肥咗~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-18 15:47 發表
你班食肉獸~~~
又唔係唔知而家個大廚係食素架嘛~~" />" />

好啦....金龍牌火腿午餐肉+罐頭腸嘛.....我搵下有無得賣啦~~
咩快熟通心粉煮甘耐先熟架,甘唔買lee隻啦....你知啦,我唔煮野既,所以唔知..

哈......點解我哋阿Catcat大厨唔使煮嘢都可以變大厨, 我知啦, 梗係係屋企勞役佢果竇仔女煮貓糧佢食~~

大厨斷估都應該識用cookset嘞, 好啦, 等我帶齊我果堆沙煲爛橙等你嚟整大茶飯~~