香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜Dee師兄開blog大吉!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜Dee師兄sub4成功!

Dee師好強,賽前一星期操完長課仲有氣力衝擊sub4,小弟真係好佩服~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-9 00:11 發表

今年操練同事前準備都唔錯,係過年病一病打亂少少,不過都有意外收獲就係體重keep 得好好~~hgjD115" />" />hj
可惜馬王師兄今年咁多意外,唔可以同小弟拍住上,不過馬王都表現出色,我見你去到半馬時間應該唔係幾好,不過 ...

小弟會聽Dee兄話,今年夏天會keep住操練,希望明年全馬會跑得更好

來年大家齊齊努力,向勁人目標進發!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝Dee兄的分享,對小弟明年備戰全馬很有幫助!

見你今年的備戰功夫比往年真係好得多,賽前已預計得到你今次一定會收到進步証書,果然你的努力沒有白費的~

小弟好開心見証到你在長跑路上的其中一個高峰~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-20 16:31 發表
12/2 15km 1hr44min
15/2 畢拉山約 18km 2hr13min
16/2 8km 49min56sec
19/2 游水 ?m 1hr

星期三原本有課早課,眼訓得滯取消左...
陳日得閒,但今日要跑青公,都係唔好跑,游下水先~~
因為驚游得太快今日無力 ...

Dee兄呢幾課都好輕鬆~

我見其他師兄衝interval的方式有好多種,有d 400m三分連休,有d 200m快200m慢,有d就金字塔式咁增/減程......有時候都唔知幾時要玩呢樣,幾時玩果樣

升級   0%

該用戶從未簽到

Dee兄果然係上斜專家,畢拉山一戰小弟買重你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-5 12:56 發表

練下斜路係幾好架,上次CCM 前都衝左一次,覺得對比賽掌握上斜技巧真係有用~~

畢拉山...專家??睇完呢個賽事以前既成績好大挫敗感...D人時間真係好快呀,今年發揮點好名次都唔慌好...

馬王師兄 ...

如果你衝厭600m,可以過黎粉嶺衝,呢度有條成3km既斜路等緊你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-14 09:40 發表
20/2 20.7km 2:00
25/2 ?km 40min
27/2 8km 43:26
2/3 場內教學 約2hr
4/3 蝴蝶->青山發電站 3.8kmX2 = 7.6km 衝斜路 ...

Dee兄IN的時間都唔錯,下次試下做多5組~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-17 12:27 發表

係小弟出生入死,征戰多年隊友仔,尋日首次以研究生身份黎玩左一陣,我同Wong sir 報左名跟住逢星期一都會黎一齊練~~

登錄/註冊後可看大圖

GOOD~又多個勁人加入,會為整體學員提升有幫助!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-18 12:34 發表

我都係近來至知7兄都唔係玩左好耐...

都真係有唔少"臨老"至玩既高手,對小弟都係一種動力~~

七兄講得岩,Dee兄呢幾年d行山里數已經打穩左個長跑底,只改再改良d技術及速度,相信更上一層樓~

邪神成日都話"學無前後達,者為先".......所以小弟都會以追到梁兄為目標

升級   0%

該用戶從未簽到

Dee兄,遲d齊齊操山~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-24 15:41 發表

good~~

5月應該會開始操山,梁兄今年好有興趣,原來Wayne 兄都係高手,仲有炖奶佬同万刀甲,好熱鬧,跟住班勁人操自己點都谷到D 出黎掛~~

預計幾時有山行呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-24 23:50 發表

我都想去行山...
不過你地操山係唔係會跑山架呀?...

到時應該係兩成行八成跑.....梁兄仲話要造時間...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-24 23:55 發表
小弟好少行山,都想試下,幾時啊?但就來夏天,行山會唔會易中暑?" />" />jhk

小弟未試過晌夏天行山,不過有Dee兄及梁兄經驗之人提點,應該唔會咁易中暑既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-27 21:11 發表
2/3  大西北訓練班 約2hr
4/3 蝴蝶->青山發電站 3.8kmX2 = 7.6km  ...

Dee兄琴晚跟樂華練?

聽梁兄講果度每次衝圈都有起碼廿幾人,好好氣氛,應該比一個人衝圈會快d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-28 00:08 發表

我真係未試過1k跑4分鐘喎...
而且都唔知點樣可以沖衝此1k啦...

你一定得!
問題係組與組之間要休息幾耐,同埋可以維持幾多組

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-28 00:13 發表

唔係呀,今晚同小雪兩個去衝咋~~" />" />
我都想跟樂華衝,上星期去到因為要留力比賽無衝,尋日又唔得閒,如果跟佢地衝可能快兩秒~~" />" />hiuijhkj

跟佢地衝應該唔只快兩秒咁少

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-6 17:39 發表
2/3 大西北訓練班 約2hr
4/3 蝴蝶->青山發電站 3.8kmX2 = 7.6km 衝 ...

Dee兄星期三有時間過黎北區,互相鼓勵一番

升級   0%

該用戶從未簽到

但長跑又係生活既動力,長跑可以令自己堅持好好生活下去,而且有健康強壯既身體至可以照顧到身邊既人

Dee兄加油!