香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

恭喜DEE CHING 開BLOG大吉

升級   53.45%

該用戶從未簽到

dee ching 見到你番緊黎時既4隻手指, 真係登你開心, 今年賽前你又係感冒, 但最後仍然keep 到心理同身體上既好狀態出戰, 真係抵你成功達標

出年唔玩全馬啦?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

INTERVAL 你之前咁少練, 最初未掌握倒好正常的, 練多幾次肯定會有進步呀, 加油哩!!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

我都好想練INTERVAL, 但仲未敢開始做哩種強度訓練, 希望快D 可以試下啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-14 11:25 發表

Schnix 大傷初癒要小心呀,去練功千祈唔好一時衝動做左過激動作~~

乜練功大會有傷殘組架咩?

第1次訓練時, 有幾組DUM 地既動作, 已經唔敢做, 所以今次邪神先教我地另一D 動作, 主要訓練腰, 腹
另外第1次玩過變速跑, 之後感到痛痛地, 今次都唔敢跟佢地衝啦
傷殘組係比D 受傷, 有D 動作唔適宜做既人.....傷左都要KEEP 住練內功架!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 洛虎添 於 2009-3-14 11:19 發表

練tempo好d

樂富CHING, 成日用自動波, 咪唔記得點用棍波囉, 點都要練下棍波掛

升級   53.45%

該用戶從未簽到

年年都玩龍舟, 今年試下改玩跑步比賽啦, 而家專心D 練, 好快會有好成績架啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-20 15:06 發表
呢次大鑊,呢幾日都有幾聲咳,我唔中意食化學野,諗字au 幾日無事,點知越au 越咳,喉先訓完晏覺狂咳添~~" />" />

星期日比賽,唔可以拖累隊友,一定要好番呀~~" />" />

而家去睇醫生先~~" />" />

除左咳無流鼻水嗎? 明天係屋企訓下休息下, 飲多D 暖水

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-21 09:26 發表

唔食藥由自可,食完藥仲死,尋晚半夜咳醒,係停唔到果隻,要起身飲水..." />" />

唉,聽日就比賽,上呼吸道既病係咪對比賽影響唔係好大呢? " />" />

跑得快, 呼吸得急都會唔舒服的, 如果屋企有葡萄適就今日, 明早飲D先出去啦
好彩明天D 空氣唔會太乾同冷, 如果唔係喉嚨會好辛苦

加少少意志就掂啦, 放鬆D 明天就可跑出水準, 唔使擔心的, 對你有信心, 加油!!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-21 12:35 發表

我最怕一開波無耐就衝落斜,果度係做時間必爭之地,會搏命衝,如果一開始都無氣衝,時間一定唔好~~

我買左redoxon,唔知同葡萄適可唔可以一齊飲呢~~

暖暖地仲o岩我,最怕凍o者~~

係啦,而家都無辦法,到時盡 ...

唔係葡萄適, 係葡萄靈呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-21 12:35 發表

我最怕一開波無耐就衝落斜,果度係做時間必爭之地,會搏命衝,如果一開始都無氣衝,時間一定唔好~~

我買左redoxon,唔知同葡萄適可唔可以一齊飲呢~~

暖暖地仲o岩我,最怕凍o者~~

係啦,而家都無辦法,到時盡 ...

如果有暖水壺, 開D 暖既葡萄靈(葡萄糖水), 去到飲少少, 既可補充體力, 喉嚨又可以舒服D
明天既野唔好諗啦, 總之KEEP 住體力, 明天跑咩都無問題的

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-21 12:46 發表

"葡萄靈"係咪"得力素"葡萄糖粉?" />" />

"葡萄適"好似好多色素咁, 怕怕.

應該係葡萄靈, 打錯左, 嚇親大家
葡萄適我都會飲, 不過唔係病個陣飲囉

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-21 13:26 發表

原本係葡萄靈至真,因間去藥房買~~

知道,我會加油~~

2007 nike 10k 前我大感冒, 係優sir 教我的, 個陣日日飲幾杯, 個人都精神d
good luck 呀~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-21 17:54 發表

買左~~

今朝飲左杯圍xC,而家好似好D, 聽朝會沖支葡萄糖水去,THX!!!

到我要飲啦, 喉嚨好痛, 等陣飲杯先

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-24 11:58 發表
12/2 15km 1hr44min
15/2 畢拉山約 18km 2hr13min
16/2 8km 49min56sec
19/2 游水 ?m 1hr
20/2 20.7km 2:00
25/2 ?km 40min
27/2 8km 43:26
2/3  大西北訓練班 約2hr
4/3 蝴蝶->青山發電站 3.8kmX2 = 7.6km  ...

我四月好貪心咁報左3個比賽--> 3 個咁多?
邊幾個哩?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-24 13:20 發表

5/4 元朗長跑
12/4 復活跑
26/4 光愛馬拉松

我都報左頭2個

其實可以同比賽黎睇下自己哩個月既訓練有無進步的
同哩個心態去跑, 到時儘力去做啦, 你哩個月都做左好多唔同既訓練, 就試一試睇下有無進步吧

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-24 15:41 發表

good~~

5月應該會開始操山,梁兄今年好有興趣,原來Wayne 兄都係高手,仲有炖奶佬同万刀甲,好熱鬧,跟住班勁人操自己點都谷到D 出黎掛~~

一睇上面既人名就知道唔係比女子組玩架啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-26 00:17 發表
12/2 15km 1hr44min
15/2 畢拉山約 18km 2hr13min
16/2 8km 49min56sec
19/2 游水 ?m 1hr
20/2 20.7km 2:00
25/2 ?km 40min
27/2 8km 43:26
2/3  大西北訓練班 約2hr
4/3 蝴蝶->青山發電站 3.8kmX2 = 7.6km  ...

DEE 兄, 體力恢復未呀?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-31 14:57 發表

(偷左7兄既post)

30-3-2009
星期一習訓班
正場.8式基本動作,跟住速度跑10分鐘我跑左5圈計時
跟住100米快 ,100米慢 , 200快, 200慢 x8組
100快:  --- / 21 / 17 / 20 / 19 / 20 / 19 / 18....
200怏: ...

100米快 ,100米慢-> 慢個100M 要幾慢的? JOG 完100M 慢就自己再開始100M 快?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

dee 兄, 星期日target 如何