香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

两個渣馬改善意見

關閉 [複製鏈接]

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-10 12:08 發表

咁大只蕉好多人一次都食唔晒,又要跑又要剝皮,我都費時食,今年CCM D蕉剝埋皮一開3-4,跑手一野就塞入口,又方便又sai 得少~~hgjD115" />" />hj
今年運動飲品環保大倒退,之前沖一杯杯都係sai 紙杯o者,今年一支支,都係兩 ...

CCM全部跑手加埋都係2,000左右,而全馬只有300人度,全條賽道最早都係00:01先開始封,如果要剝埋切埋要上路set好晒野先做到,你諗下8,000人份量做唔做到?

isotone新安排都應該係兩個原因,一個係等跑手易分辨,二黎紙杯最多都係100ml,而且工作人員唔會倒滿佢同埋你跑跑下又唔見左一大半,相比200ml包裝各有好處,相信大會都會再睇下今次效果如何

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-2-10 12:08 發表
真係要改善的話
1. 全馬/半馬改賽道:改跑港島區某D平路,可以多市民打氣,跑者既勁都好D,兩來平路又可以等全馬成績好D,多D勁人黎香港跑,提高比賽質素,帶動旅遊
2. 將10K同全馬/半馬分開兩日辦,等多D人可以跑 ...

大家可以俾d意見,一個可以俾幾萬人速線o既終點首要條件係夠大,除左以前金紫荊同而家維園之外,仲有無好地方介紹?而港島部份唔用而家呢一段,就只有用干諾道中﹙即橋底﹚,再行軒尼詩道或者駱克道向銅鑼灣方向跑,我諗香港市民而家真係未有呢種包容能力去接受佢地中午兩點先好落街…而條路係咪吸引多d人黎,其實係睇特色,你要平同快點都唔夠日本、韓國同歐洲比,因為人地o向道路網建設上面係容許到如果一條路有事仲有另外一d選擇,但係香港島方面真係好難做到…