香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sleung2002hk
打印 上一主題 下一主題

3月15毅行行山試玩團

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

講起我都一樣鍾意行夜山,
    以前很多時深夜11点才由烏蚊騰行入三亞,趁半夜海水湧上黎水漲捉魚捉crab,D crab 有時大到個蓋有成個湯碗咁大,
    試過仲捉到八爪魚、蟮,有一次在水中捉魚時,突然見有條蛇在水面跳來跳去,嚇得我半死,
    最後結果是個蛇胆落咗入某位仁兄個肚,不過自從三亞水域列入海岸公園,落水捉嘢會被檢控後,就沒有再玩了。

亦很多時星期六晚食完晚飯執埋背囊才入西貢赤徑,上冉蛇,經蛇腰再落東灣扎營煑宵夜食,第二日再操山。
    試過有次掛三號風球都照去,在上冉蛇時大風到我欖住舊大石頭等咗好到至敢繼續行。

不過嗰時一齊玩的朋友都被D大人呀、債主呀縛住,各散東西,冇得再咁樣玩喇!

本來我打算年初跑完渣打後,就準備操練參加今年的毅行者,但現在都唔敢想住喇!
    今次我都好想join你地行吓,但真係到時睇吓對脚嘅情況再決定,
    希望唔好介意我到早兩三天才能通知能否參加!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

今日是熱了少少,但風和日麗,大家都應該很enjoy今日行山吧!

我本來都好想join你地今日行,但路線對現時的我是太金了,
    所以今天只跟朋友去上水雲泉仙觀食齊,及到附近的流水响
    行了一會兒,都很不錯。

不過,食得多過消耗,唔肥都幾難了!