香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

從口輕輕出發

升級   0%

該用戶從未簽到

Bill兄.不要灰心,我之前都提過了,荃屯條路線,小兄頭2次跑最後都係上車收場.你第一次跑都可以捱到返三聖,已經唔錯了.
繼續努力,有一日必定可再次征服此路.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cbts 於 2009-2-23 22:28 發表
23 Feb 2009

今天試了一段對我來說是新的路段.

樂湖居(天水圍明渠) --> 鍾屋村 --> 屯門西鐵站(沿輕鐵路線) --> 洪水橋 --> 香島中學

仍未查出跑了幾多k, 希望比平時在運動場跑圈為多吧!!

Billy兄,下面果網可以計算距離
http://42.195km.net/e/jogsim/

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-10 22:16 發表
27 Feb 2009 14.66KM

一如當日的安排, 由天水圍跑往屯門蝴蝶邨.

第一次負重跑(背住個背包), 跑完雙肩非常疼痛, 但係有一樣野需要一讚, 就係蝴蝶灣賽馬會室內體育館(唔知係咪咁叫), 完全無人阻我或者問我 ...

billy兄,係湖山遊樂場內,叫蝴蝶灣賽馬會體育館,果度係沒人理你,我地以前玩沖斜特訓時都入出沖涼.
今次跑左成15k喎,係唔係就來挑戰荃-屯?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-12 22:58 發表
哈~ 我都係越跑越腳痕~ 成日心思思想落街跑步~
睇黎大家都中0左毒了~ " />" />

中毒係必然的,毒癮只會越來越深,美沙胴都冇用,落街跑係最佳解藥.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-15 22:48 發表

家下塊面紅哂, 手腳都黑左, 好彩唔痛咋!!

billy兄,終於完成了自己的一個心願,你應該可以感受到小弟當初首次完成此路後的喜悅.
現在輪到小弟去安排下完成自己今年既另一個小小願望,荃-屯來回,希望可以好快同你分享.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-31 21:08 發表
31-Mar-2009  6.3km

休息左足足兩個星期, 隻腳依然有d痛, 本來都諗住留到星期四至跑一次黎預備星期日個元朗6k賽.

不過見到今朝平兄個屯荃約跑傾到熱烘烘, 我又無份跑, 對腳即時痕到不得之了, 結果收左工就返 ...

原來Billy兄腳痕,唔好意思,搞到你冇得玩荃屯,下次約你私奔一次,如何?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-5 17:52 發表

梁兄, 我有同你傾過計架, 你一時諗唔起姐!!

梁兄成日帶住黑超,邊認到人呀!嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-5 16:12 發表
05-Apr-2009  5.8km  29'34"

終於等到元朗賽, 尋晚訓覺前, 隻右腳依然有 d 陰陰痛, 心裡面其實有左心理預備, 隨時响比賽途中退出, 好彩今日隻腳既狀態未有想像中咁差, 可以完成賽事, 還可以偷雞 PB 到添! ...

Billy兄,你講左呁多野,又界人又俾人界,其實最終係邊個界邊個?
小弟理解,係你先界籣西,再俾佢臨尾界番野...對嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-6 23:21 發表

我地唔係咁講既, 係我先過佢頭, 最後就比佢臨五六百米就過返我一直去到終點.

咁樣講, 係咪好好多呢!! 你用既用詞, 所以令你有咁多仇家!!

billy兄,界呢個字係長跑網係通用詞,貼切易明,好好用架...放心去用啦,唔會因為呢個字而結仇架..結仇主要係個人既關係...
我既仇家名單內有閣下大名喎~~以後小弟又多個地方放炸彈啦,睇住你個blog啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-7 07:51 發表

我有 b 哥睇住, 無有怕!!

B哥係保你唔到既,聽講佢都有唔少仇家,小弟就係其中之一啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 21:07 發表
終於都正正經經買左對長跑鞋, 今日一拎左對鞋, 就好想跑返轉, 可惜呢幾日紅日都要返工, 我諗最快都要星期一先至可以試鞋lu

Rider 12有呢個色咩?粉紅色?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 22:14 發表

銀同埋橙

你估我係師姐黎架咩...粉紅色....

即係出左新色啦,之前男裝只有藍/紅二色..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 22:39 發表

係啩, 你知我係初哥黎, 唔識架啦, 如果唔係有長跑網, 我都唔敢買跑鞋, 比佢呃三兩百唔係問題, 驚比人老點亂咁買左d唔岩長跑既鞋鞋黎跑, 傷到腳就大近事丫嘛!!

藍色無我碼, 紅色我唔鍾意, 跟住鬍鬚 ...

藍色係頭批貨,你留意吓著開rider12既師兄,有好多都係藍色,後來至出紅色,你果隻色係最新既,未見到!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-5-4 20:21 發表
03 May 2009   9km  

5月2號响長跑網吹吹下水, 亞平師兄就話不如出黎跑下, 咁我地幾個人吹吹下就落實在呢次十二人約跑.

一大清早就起身, 8:40 我就去到鄧記, 換好衫踢埋腿就開始起程, 官方全程係大約19k ...

到夏季時,會夜跑波羅山,到時約你同ken兄一齊私奔下..

升級   0%

該用戶從未簽到

同5月5日400x10比,進步左好多喎...好快跌穿2分啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

連跑3日,你都好勁下喎!
睇怕下次有機會再同你跑,實跟你唔到啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-1 12:10 發表

其實真係唔知無啦啦痴乜線先會連跑三日...下次唔會架啦...

因為你知道未來日子可能沒有太多時間跑..所以先跑番夠本先..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-1 12:26 發表

所以我咪話自己餓狗放監囉.....

今次一次過食得飽一飽啦~~
小弟自星期三玩完青公,直至今晚才跑番,休息了4日,所有痛症全部消失,今晚可以玩餐勁既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-1 12:31 發表

扯爆蕉仔?佢尋日去完船河...應該未回到氣架喎....

已經有位兄台取代了我的地位了....蕉仔今晚會再次同佢同場追逐..又是一場精彩演出

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-1 12:42 發表

平兄,錫住蕉仔~

應該叫蕉仔錫住我至真啊