香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

衝擊 2011 全馬,...

升級   70.33%

該用戶從未簽到

小弟跑左两年渣打半馬,今年仲好享受添,見到各位ching/ctse d blog ,....都想開個blog ,...記低下d 操練紀錄咁,....
08年美記半馬.....1'59"
08年馬鞍山8k.....38"幾..
08年渣打半馬.....1'47"
09年馬鞍山8k.....36"幾..
09年渣打半馬......1'49"....

09年西貢15.5 k....1'22"...

渣打之後,果團火燒得慶合合呀,...好想繼續跑,如無意外,目標就係2010 渣打全馬,....
希望各方跑友俾d 意見小弟,....
12.2.2009.....係西環泓都至華富村消防局折反,約11k 左右,1'10'...
13.2.2009.....順利消防局至科大折反,...約11k 左右,1'06,...呢一課俾起渣打前係快左幾分鐘,...特別係由鄭植芝上壁屋果段斜路,快過208之前分幾鐘,....
黎緊3 月22日,想試下畢拉山果個15k,.....

記得今年(10年)老渣,....係第一次跑全馬,.....總算順利完成,.....時間4'56".....其望出年嘅全馬,....可以更進一步啦,....

+1 0
上一篇︰跑步時身體狀況問題下一篇︰2009年渣打香港馬拉松報告---鄭永忠

升級   70.33%

該用戶從未簽到

hi,....mj ching,上次回程時就係域多利道撞見你啦,.....
泓都起步,沿域多利道經過碧瑤..cyber port...係華富村消防局沿路折反,.....
下次可以試下由pfl 道折反,可以操埋條大斜路,....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-15 00:37 發表
弓喜CHING 開BLOG大吉.

係呀,確定左目標,胆粗粗咁開左,.,.....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-15 00:48 發表
恭喜師兄!

開blog 大吉!

" />" />" />" />h 一齊努力呀!2010 全馬!

係,....收到,..一齊沖呀,..!!!

升級   70.33%

該用戶從未簽到

圍圍,曲奇,舒力士,hobbywet,.....
收到晒,....小弟會朝著呢個目標去馬,....順便收下個大肚腩添,....哈哈

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-15 21:24 發表
伏ching 加油!我支持你!梁兄講得好o岩,好多人都因全馬傷左,一定要有planning...." />" />" />

係嘅,...小弟都知架,..所以受傷,就係運動員嘅最大敵人,
所以而家就唔停,繼續跑字先,.....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-15 21:39 發表

X 2
小弟都係其中一位。

係,....小弟祝你早日康復,....繼續長跑長有,....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-15 19:00 發表
原來伏特加 ching開左blog~~恭喜哂~~~
加油啊~~~

收到,如果冇傷冇病,小弟會盡全力完成企架勒,....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-15 22:34 發表

睇遺漏了你個標題,2010年..嘻嘻..一齊上呀!

係呀,....要係你地d blog 偷野(偷師)呀,.....哈哈

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 SuperMT 於 2009-2-15 22:30 發表
恭喜ching 開blog  
有機會西環見

係,....小弟有時都會著長跑戰衣練跑架,.....可以"集停"我 個say hello 架....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-2-15 23:11 發表
恭喜 伏特加, 兄, 開blog .,,2010 全馬大軍又多一人..

係,....希望能順利完成企啦,....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

啱啱走左轉,由順利邨出發,跑去寶林消防局,再由將軍澳上山經科大跑順利邨,....用左145 ,.....今日好濕,....!!!

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-2-16 14:40 發表
ching 弓起﹗開blog 大吉,2010年,小弟都可能會不自量力地,試吓全馬,而家講起都有點擔心。" />" />

咪咁講啦,...早d 定下目標咪仲好,...唔駛三心两意,可以早d 部署定咪仲好,...
而且,呢道其他 ching D blog 好多野偷(偷師)架,....哈哈

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-2-16 14:55 發表

是,尤其是米拿個 blog。" />" />hiuijhkj

係,....入去偷下野先,....哈哈

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-16 14:59 發表
第一次來到伏兄個blog, 禽日同小伏伏玩得好開心呢.....而家都有啲掛住佢......
師兄來年全馬加油啦

係呀,....小伏伏好難玩架,有時玩起上黎,...控制唔到企呀,...

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ixy200 於 2009-2-16 15:37 發表
恭喜ching開blog hgjD115" />" />hj
睇番小弟半馬時間同你都近
大家2010一齊努力衝擊全馬吧!!!

係,....認定目標,就全力去衝擊企,....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-16 23:22 發表

CHING。比上次快左WOR。。 加油呀!!!

唔係,....差不多咋,...個地,有d 濕,....唔敢好快呀,...

升級   70.33%

該用戶從未簽到

小弟尋日係西環走左轉,由泓都出發,沿域多利道,經碧瑤直達華富邨消防局.....35 分鐘,折反就由數碼港經沙灣徑反回,....35 分鐘.....唔知係咪前日走左轉10 幾k,..尋日跑起上黎,唔係好想加速,....只係輕鬆地跑,...但途經數碼港折反,試下3月8日嘅(健康跑)道,...嘩,....對字個海黎跑呀,....正!!!!

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 10:30 發表

伏兄:
琴日真係唔好意思,d野已經交比活活ctse代為轉交。
8/3果個係fun run都咁認真 ,來緊星期日個比賽加油呀

唔好咁講,唔該你就真,...!!!
數碼港果道,對字個海...幾好跑,!!!
係,星期日小弟會盡力架勒,....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-19 10:22 發表
伏特加兄! 果然係烈酒!" />" />
恭喜開blog大吉! 2010一齊去馬吧! 不過最好盡早plan下, 又其是諗辦法增強大小腿的力量, 減低年底因加量而受傷的風險!

收到,小弟真係要加強大小腿的力量,咁又要去其他師兄 blog 偷野勒(偷師) 或要請教下d 師兄至得,...