香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

Catcat, 仲有個五香肉丁未寫上去, 補番啦, 好重要架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

222個度Fung Sir去唔到, Catcat唔該update番個list~~

升級   100%

該用戶從未簽到

食嘢對人身體好重要架, 唔食嘢會死人架, 好嚴重架, 驚唔驚~~

食得唔好會冇mood行, 冇mood行會帶錯路, 帶錯路會返歸唔到, 返歸唔到就一獲熟, 跟著上新聞, 登頭條, 仲大獲~~

雖然其實我食得唔多~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-19 12:35 發表
22.2行山地點更改!!!

剛收到joejoe領隊既電話,佢話見甘多人都在西貢早餐,不如改下集合地點,如下:

9am在西貢市中心小巴站,往"麥理浩夫人渡假村"的小巴,排住隊等~~~

係吔, 費時分開兩度地方等, 想食早餐同買嘢嘅團友果朝又可以一齊食同買, 係咪好D呢~~" />" />

行山地點冇更改, 係當日嘅集合地點更改咗啫~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-19 20:56 發表
想問改左個地方exactly係邊嘎?我可以在北潭涌等嗎?我有96r去個度吖~j" />" />jk

咁不如你9:40am係麥理浩夫人渡假村個巴士站(過北潭涌巴士總站後兩/三個站)落車等我哋啦, 因為我哋會係西貢搭小巴去到小巴總站落(即係麥理浩夫人渡假村), 果度係我哋嘅starting point~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-20 09:52 發表

唔使啦~~~thanks 比比
為左個山霸......我要練力...hgjD092" />" />hj

Catcat, 我同你住得都近, 等我哋個朝分咗d嘢再一齊拎去啦, 重嘅話可以到時分D俾KK拎, 話晒我哋幾個都係山霸隊員, 有重擔當然一齊分~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-20 15:13 發表

icic....
我建議華華下次先join行山啦~因為時間夾唔到....

最重要係因為今次我真係想train下我個山霸....
你地都知我上次跟joejoe去過一次pre-trip衰左,今次係我3月7日比賽前既最後一次training....
所以我 ...

我諗首先睇睇1. 華華係咪好有興趣嚟222行山, 其次就係2. 華華有冇信心走山徑會合我哋, 我可以Scan地圖指位置同儘量選大路俾華華Join我哋, 但係我唔知星期日山上嘅情況, 隨時會大霧, 用電話來指路就會好麻煩, 仲有, 我會帶Check points嚟比大家玩同帶路(我唔帶路ga la, 靠你哋咯~~), 實際速度有幾快真係要到時先知, 所以我都係儘量推算華華可以join我哋嘅位置~~
嗱, 鍾意玩定向嘅迪迪, 活活, 豹豹你哋應該好開心, 因為星期日如無意外都幾大霧~~

Catcat, your last chance la, 我都知你今次好認真比心機去train嘞, 不過點都要小心身體, 就住嚟train呀, 唔好搏到未比賽就"冧"咗~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-20 16:03 發表

唉.....不過講就話係快步行唧....
到時可能行得最慢,拖慢行程果個又係我~~~

嗚嗚~~~~

唏, come on! 唔好攪埋晒D賽前憂慮症至得ga, 星期日就一於hap hap py py, 儘量train, 儘情玩, enjoy過程就得嘞~~
你攪到心情咁沉重, 唔洗咩嘢你心頭個擔都壓扁你~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-20 15:58 發表
joejoe . .希望我地玩時吾好影響你地training 為大前提 ...........

得ga嘞活活! 信得過你哋啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 美洲豹 於 2009-2-20 16:19 發表

華華佢9點開跑呀 ,佢同我講過話想黎架,我同活活and波仔對行山睇地圖都有認識,
等埋佢再追你地應該無問題,最緊要有路線,
若果真係夾得到,我唔想留低緊個

豹豹, 係咁我就pm個check point你哋到時會合我哋啦~~好易ga, 包你搵到~~

我返到屋企連座標pm俾你啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-20 16:55 發表

我未問CHING 佢老人家呀. 等我問完佢OK 先YEAH 喇..

活活, 咁即係等你confirm完ching, 我先pm位置比豹豹~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-20 17:02 發表

豹豹都識定向嘛....

甘即係個日會分2隊人,其中一隊(豹豹,活活 +ching?)會接華華...????

係咯, 其實豹豹,活活 +ching三個, 個個都識睇地圖啦, 我個check point又一D都唔難搵~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 美洲豹 於 2009-2-20 17:12 發表

.............

哇豹豹好有火呀, 用嚟比賽就正晒~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 美洲豹 於 2009-2-20 17:22 發表

佢覆左你喇?

PM咗比你同活活啦, 我係用1:25000郊遊圖ga, 快D睇睇map啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-21 23:46 發表

catcat,你可以比我的cell#joejoe吖~

cc, 我哋9am會搭小巴入渡假村, 你9:30am到渡假村門口同我哋會合就冇問題嘞~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-22 21:25 發表
今日行山有相睇喇. 快D 埋黎睇~~~~" />" />
http://picasaweb.google.com.tw/wwl920901/22209#

我都upload咗222D行山相啦, 過嚟望望啦~~
http://outdoors.webshots.com/album/570219105BQKCfa

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-22 21:38 發表

勁開心。你吾來就走寶喇。。。。" />" />
果D 露水好得意架。 係D 類似蜘蛛網上凝結。。行甘耐山都未見過。。。" />" />

果D係真嘅蜘蛛網嚟ga, 呢種小型蜘蛛只會係短草地上結網. 同埋其實都好common ga, 你留意多D草地就會發覺到~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-23 00:49 發表

想問3月15號會否10:30集合?

10:30am先係元朗集合會比較晏~~

升級   100%

該用戶從未簽到

迪迪, 你隻腳同個胃仲有冇事呀~~見你今次行山很多時間都繃著臉, 好似一直都幾唔舒服咁喎, 真有點擔心~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-23 10:18 發表
各位早晨~~
簡單匯報昨天222行山~~
我地一行12人玩左5個check point,大休煮飯時都4:30pm....餓死~~

今次report,要逐個多謝下:
1. joejoe:幫我地拿cook set及爐,氣等...又帶埋營帳,個backpack鬼甘重~在每個check point時又唔加意見,任隊友仔玩地圖定向~~......

因為之前大家已經plan好咗我會俾check point出嚟俾隊友玩, 所以就想儘量坐言起行, 等隊友多D機會玩帶路, 話吓事(其實個個Ching/Ctse都係勁人, 全部都可以帶路, 除咗隻貓唔鍾意認路~~ )

Set check point唔係求其set ga, 要計算路況, 難度, 有幾多前往check point嘅選擇, 預計時間(我係著意將時間定得緊一D), 仲要包含唔同嘅地理環境, 唔係求其整Dpoints山就丟出嚟ga~~

以training嚟講, 禽日行嘅路都真係幾短, 主要俾隻貓試吓負重行小山徑個感覺係點, 如果係普通行山活動, 行長行短就唔太重要啦, 最重要條路線令大家玩得開心又安全