香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊員早晨!!

to boloup:
九龍灣運動場跑步改左今晚(25/2),7pm呀~~唔係明天....
你會唔會到...?是否第一次join跑步呀???

to 恆恆 + pp:
你地今晚終於能夠見個面啦,以跑會友~
我呢.....覺得你地除左背景相似之外,睇落樣子都有幾分似....
不過,相對而言,恆恆ching較為文靜,pp就比較風趣
~~

to 獨木舟人(vv,菲菲,圍圍,tartar,batbat,kk):
vv你指既3.14 是否獨木舟1星course?我見你無咩聲氣,仲以為你唔好獨木舟tim~~
仲有,tartar昨天告訴我,她都報了康文處的獨木舟1星....
你地6個獨木舟人快d自己夾下是否報左同一班,如果係既話,到時可以互相照應下~~
我獨木舟學到中級金章,都有少少心得可以分享下(ie帶d咩呀....用咩防晒呀甘~~呵呵)

升級   100%

該用戶從未簽到

suesue及michael:
其實lee度只不過是長跑網中一個聚腳點啦~~~
我地都係轉貼大會既跑步活動,等那些唔睇其他區既隊友多d留意長跑網消息,個thread才會去得甘快~~

升級   100%

該用戶從未簽到

24.2 梅子林報告~~

在沙田運動場出發時巧遇正在操練的米拿大夫,原來他都正要操上梅子林~
大家無驚無險完成了梅子12k,天氣如常比較熱,上完一轉梅子後大家都變成水人.......

今次我第一次有幸與皇上跑了一段路,又識左了2位第一次join長跑網活動既ching:finewong及超人亞四(唔知有否記錯名...),及第一次join ssp同梅子跑既pp,好開心長跑網又有新血加入~食飯時又與全馬ching吹過水,分享他以前跑全馬那段痛苦但寶貴的經驗,以前見全馬ching都是點下頭未有機會傾過計~~

沖完涼後到冬菇亭宵夜,runrun ctse來探班食野吹水,一行15人坐滿一圍~
其間,大家互相介紹,停雲ching介紹自己真名為"亞華"時,超人亞四及finewong馬上問<<你應該不是"小華是也"嘛??!!>>~~~華華,你睇,又有2個哥哥久仰你大名啦~
kinkin說他們跑回程時,4人(kinkin,停雲,cfchan及??)被一些行為不良的單車友惡意潑水~照計kinkin份人都幾知書識禮,無理由跑步都會野麻煩.....真不明白那些單車友是什麼心態?!!其實,他們喜歡踏單車,我們喜歡跑步,大體上來說都是愛好運動的人,理應互相鼓勵及多點包容~~

大家食到10:45pm左右才依依不捨散席,位位$33,好抵~~
我回到家已是11:30pm,總比上一次12:30am早一點~~
第二日大家都要返工,早d食完早d散好d呀~~

~報告完畢~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-2-25 09:44 發表
咁出聲嗰陣呢???

咪更加文靜囉~~~
滿意未呀...火火???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-25 09:46 發表

CATCAT~~~一星洗唔洗學反艇KA? 另外~你平時戴唔戴帽KA~~~THX

如果你要跟我地租艇出旅程玩,就一定at least有3星...
1星有無反艇我唔記得啦....但學到3星就一定要識反艇...

of course 戴帽啦,會曬"loan"架....我呢,會全身用防曬lotion,加長袖既防晒衣及長防晒褲,戴帽戴超~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-25 10:35 發表
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-25 10:23 發表

登錄/註冊後可看大圖

超...我都要~
仲有..佢地d 防晒3~係好似蛙人晒ka~~~係唔係ar , catcat 同 joejoe ...

係呀~~成個潛水人甘架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-25 10:34 發表

1星耍學翻艇後作適當處理(拍艇, 撥垃圾, 由艇艙內轉身出水面)~~

哇全身搽lotion再加防晒衫褲, catcat你之前係咪真係咁搽法先? 我著咗防晒衫褲就只係搽頸面, 費時浪費lotion, 同時費時件防晒衫褲染晒lot ...

我都係ONLY搽面頭,手背~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-25 10:23 發表

我想問防晒衣係咪好似行山果啲恤衫咁呀? 定係點架?
我想買返幅超用來運動添呀~~~有冇好介紹呀?

應該質地差唔多呱~~

你去運動鋪問下人水上運動用既"防晒衣"及褲就岩啦~~
我件防晒衣,好似$200 (應該$1xx左右都有啦~),而褲就應該貴d,但我係係佢減價是買既,好似都係$1xx左右,抵!!

而我幅超就係旺角"x成"買既,係專用作水上運動既~超級大差唔多成個面既上半part都包晒~~十足盲俠甘款...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-25 10:45 發表

防晒衣最好買水上活動著果種, 薄而貼身, 最好長袖(如果唔係會晒到你D手手腳腳半截色), 各潛水店及運動用品店都有好多選擇~~

Catcat應該知道呢D店舖位置嘞, 唔好一陣又話唔記得晒呀~~...

我認得點去,旺角波鞋街入面......但唔知咩街名喎....
有間叫"x洋"既水上用品店,我有vip咭,買野有9折....邊個要可以問我借~~~

仲有,唔記得講,我地都會買埋對私家水上活動鞋(有長筒及短筒既),price平既$100以內都有...唔會著白反魚~~

升級   100%

該用戶從未簽到

不如搵日搞個獨木舟shopping +開會團...?
大家一齊shopping買平野...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-25 10:58 發表

joejoe:
死啦....我咩都冇wor, 係咪一定要買架?

唔係一定既~~
1. 防晒衫 + 褲好多人都無著架~
2. 帽 + 超: 個人喜好
3. 鞋: 可以著白反魚

升級   100%

該用戶從未簽到

獨木舟shopping +開會團

你地14.3上堂....不如暫定9/3晚啦????

升級   100%

該用戶從未簽到

你地at least學埋3星啦,係一定要....
因為only得1星其實無用既~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-25 11:04 發表

唔係要著包踭膠鞋咩? 個course度咁寫wor~
同埋如果唔著防晒衫....應該著咩衫呀?

因海上多沙石,著鞋係要protect你對腳....所以最好著密頭鞋,白反魚又平又岩要求~
你可以就甘著條泳褲,唔著上身都得架.....
你怕晒咪加件快乾tee lo

升級   100%

該用戶從未簽到

9.3 獨木舟shopping + 開會團

日期: 9/3/2009
時間:晚上放工後
地點:旺角波鞋街一帶

出席者:
1. 圍圍
2. batbat
3. 菲菲
4. vv
5. tartar
6. catcat
7. 法法

仲有無獨木舟人想shopping一齊掃平裝備..??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2009-2-25 11:20 發表

係咪高峰會?9/3係星期一黎果wor---~~~

唔係高峰會....
只是餐務會議~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-25 11:27 發表
不過...我無白反魚~~crocs 得唔得ka..佢都係包腳ka wor~

你自己衝量啦...crocs唔包腳跟位,如海上有野就好易會插傷腳...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-25 11:34 發表

邊有甘多時間比你講甘多野呀?下次先啦!今次唔好開咪高峰會啦!

咪係囉~~
shopping完加個簡單既餐務會議咪算囉.....
第二日要返工呀大少...

升級   100%

該用戶從未簽到

講多少少.....獨木舟人又唔使一開波就買晒甘多裝備既~
我初初反1星時,只是買了一對白反魚~
著件普通t-shirt就去~~

你玩落有興趣,想pro d先買其他野都未遲~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-25 11:44 發表

個表度有寫law~
又想快d可以攞使3星....vv四月又唔得閒, 可能真係要分開上~

夾唔到咪各自各學啦~快手學埋個3星我地先有野反~~~~
反正去到你都會識到partner啦...(因為好多練習要pair up做)