香港長跑網  - 長跑長友

樓主: onon
打印 上一主題 下一主題

泰基跑友入嚟揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我都join左泰基,不過因為時間夾唔到,咁耐都未join過佢地一齊操。

升級   0%

該用戶從未簽到

onon兄:
星期二灣仔反而就到我呀,幾時開始有得操呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2009-2-19 11:13 發表

大圍兄而家以經有啦, 7點正開操, 有時玩400x15, 有時玩800x8, 尼個禮拜二就玩1000x6,

門口要簽薄, 記得帶田總証呀.

onon兄:
1000 x 6 應該仲未得住,我諗要等我操返起多少先敢跟操。
同埋我冇田總証....泰基証o唔ok?
Anyway,多謝ching提供資料,遲d真係要跟下跑會操先得。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-20 12:03 發表

泰基應該同其他跑會唔同掛... 希望佢地唔會歧視我呢 d 跛腳啦...

我就覺得佢地既宗旨比夠啱我自己:
"泰基長跑會是一個為興趣而成立之非牟利團體,且所有執委皆為義務,絕不涉及任何利益衝突.因此即使會員或執委擁有多重運動會籍,本會亦非常歡迎任何人仕加入及有興趣的會員參與會務,以共同推廣長跑運動為目標。本會亦虛心接納任何有助本會發展之意見,並可於本會網頁之留言區作理性討論,多謝支持!"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-2-23 13:57 發表

大圍,你"彭建新"嗰名字係泰基都出名,出名放過佢地星期五幾次飛機呀!

下....我報過一次名咁多咋,都係因為要OT趕唔到,所以以後都唔敢報名。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-2-23 14:04 發表
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 11:29 發表

登錄/註冊後可看大圖

同埋我冇田總証....泰基証o唔ok?

入口要填田總証號碼,有機會check証,
如果你係靚女, ...

runrun ctse:
我上星期五已經寄左check去泰基幫我做田總證呀,穏陣d都係等張證出左先join佢地灣仔操啦。
沙田果度就真係趕唔到...唯有自己操下或者周圍join下其他約跑都唔錯。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 領跑員 於 2009-2-20 23:57 發表

我.....都係泰基的成員之一

逢星期二,練習都係其次,重要的係練完之後的飯局....

練飲啤酒係主項,我同當中的柴灣幫玩得多d.....

星期五,沙田有泰基的公路練習,聽聞幾有比賽feel.....

不過 ...

wow...原來邪神ching都係泰基成員,希望第時有機會係灣仔場跟你偷下師啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 領跑員 於 2009-2-24 01:42 發表
各位師兄、師姐:

小弟已經向MISS拎左批文,聽晚24/2星期二落灣仔慢跑........

大家有時間就落黎找小弟傾下計啦!

麻煩見到面就打聲招呼,因為我仲未記得哂你地個樣.....

不過我條馬尾應該幾易認的... ...

邪神 ching:
穏陣d我都係等張田總證出左先過來跟操,呢個星期五應該會去快活谷度玩下,到時見啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

卒之收到田總證啦,以後星期二晚可以跟大家一齊操下,想問下各位有跟開既跑手,通常星期二晚係會點操法架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2009-4-12 15:31 發表

歡迎你呀大圍兄,

通常七點開操, 收工可以早d到熱定身呀.

有時玩400x15, 有時玩800x8, 有時玩1000x6,

人多時會分A, B 組, A組快脚休息時間短d.

唔該onon ching,係呢....Terry係咪都有跟操呀?
我又想學佢穿40',我又來...嘻嘻~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-4-13 00:09 發表

大圍兄,
我都睇好你会穿40! 加油!

Alex兄:
今年應該未得住,不過我會努力,你都要加油。

升級   0%

該用戶從未簽到

大家請注意,聽晚灣仔場原來封場~
http://www.hkaaa.com/hkaaa/noticeboard/20090522-Closure-WCS.pdf

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-6-9 16:59 發表
長跑網的ching/ctse係泰基周年晚宴開唔開到半圍 ?
SO Far 有 我...onon....邪神..... Any More ?

e....仲有麻雀打wor,唔知有冇腳呢~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-6-9 17:49 發表

大圍, runrun

我報左名啦.....
onon : 係咪group埋一齊買飛呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-6-11 20:42 發表
各位泰基嘅師兄師姐,你地好
我講離題野阻住你地傾計唔好意思
不過小弟想問下師兄師姐有關泰基嘅野

小弟現就讀中四,4月份先開始跑長跑,係個慢腳新手,十公里完成時間只係五十分鐘左右
覺得一個人跑有 ...

Charles兄:
以我所知泰基唔算係一個正式既跑會,佢地平時逄星期二係灣仔同埋星期五係沙田既練習都唔算係一個正式既訓練,正因為係咁我地好歡迎任何有興趣既人士隨時join埋一齊練習。
不過如果ching你係想接受一個有系統同埋全面性既訓練,泰基就未必滿足到你既要求,你可以考慮其他跑會或者接受私人教練既訓練效果會比較理想。
你可以係泰基長跑會個網站搵到多D關於佢地成立既背景同埋目的:
http://www.thaiquain.com/

P.S. 以上資料如有錯誤請指正。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-6-11 21:31 發表

正唔正式唔緊要,只要泰基唔厭棄我慢,小弟求之不得啦
我又唔係要專業訓練,志在以跑會友
請問B組係邊到操練?幾點開始?
唔該晒大圍師兄

Charles師兄:
想以跑會友,呢度長跑網問中都會有約跑活動,仲有逄星期日朝早既邪神分享會,如果你啱時間既可以報名join埋一齊跑架,你可以click入下面條link睇睇...
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4044&goto=lastpost#lastpost

如果係想跟泰基操練既話,以我所知逄星期二晚7:00p.m.係灣仔運動場會有衝圈練習(注意要有田總證先入得),星期五晚7:30p.m.就係沙田運動場集合跑街,為避免容易受傷,最好自己早d到場做左熱身先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-6-11 23:42 發表

約跑如果時間啱,我遲啲放假都會去架
想去邪神分享會見識見識
熱身活動不可少,我明白了
多謝你提供資料,等我考慮下先
唔該晒

唔使客氣,香港長跑界就係需要你地呢d新血來發揚光大~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-6-12 00:43 發表

大圍兄請問咩係正式跑會?

其實都好難界別,有d跑會操練既時候係會有教練或者專人指導技術同埋跟進度,我會覺得係正統d咁啦~
而泰基操練就真係冇呢樣野...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-26 12:27 發表
請問泰基係吾係只是在沙田, 灣仔跑的 ?  如是, 什麼時間 , 地點集合 , 同大約完結時間是 ? 我想認識一下他們的人? 如可以, 想嘗試入會 , 幫他們跑跑比賽 ? 因為今年我會認真的訓練, 吾想浪費訓練成果.

謝謝

clerkb兄,
我地regular逄星期二7:00pm會係灣仔運動場衝圈,每次主菜菜單不同,約衝6K,唔夠可自行安排加操~
星期五7:00pm沙田運動場極速飄移,隔星期走梅子林/科學園,12-16K任君選擇~
通常9:00pm會跑完,得閒一齊過來跑啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

恭賀泰基長跑隊 6.12 比賽隊際奪冠~