香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

3.21網友約跑 - 日落南生圍(20.2k) 歡迎齊齊食晚飯.

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

南生圍我好熟...
不過20K...好甘..
小弟未夠班...
明年今日再約你地啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄貼的圖..有單車的兩張相是同跑步條車路平排...是可看到的..
而其他的相..是車路盡頭後...再步行入約5分的位置..
不太建議跑..因為是泥路及多樹枝..同時又多影友、狗友...極易拗柴...

簡單D講是...馬路在一旁(建議跑)  
馬路邊就是巨大草園...有人玩搖控飛機、直升機....有人放狗..有人影相...極少人踩單車

車路盡頭有兩個流動廁所...
入南生圍路後..有敬輝農場..再入有另一士多仔..有得補級飲品..

升級   0%

該用戶從未簽到

waynekkw 兄..因未知趕唔趕得切來...所以我不是機佬呀..." />" />

跑友們...
查實..如有咩腳仔發皮四事件發生...
係新元朗中心坐西鐵、輕鐵都可隨時高速回程....
(當然要帶張發達通啦)
" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

Ken 兄及各位版主攪手大哥大姐...

經深思熟慮後...
麻煩你地當日俾個位小弟做啦...
南生圍跑到最尾後...
有水站供應..可拍照一張...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-2-23 10:20 發表

Parco 兄,閣下想做水站?....有冇空位比小弟偷雞上埋車?

是呀...我做水站佬啦...我同女友會帶埋兩小犬都會到...如需要補給什麼東西...盡早說出..我早一點安排放上車...
Ken兄你縮沙唔跑....?
小弟七人車...最尾兩個位小犬霸佔左...
只要你不怕小犬...中座留給你....何處上車到時再聯絡...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-2-23 10:44 發表

水,細支會好些,可於油站買(可能要預3箱),之後同小弟收錢便 OK。另外縮沙...只是以防萬一。話時話,如當日天氣熱的話,小弟怕呢條路都幾難走吓....。

水:小弟會準備大水、細水..跑友愛自己加入私伙水樽又得...成支拿走又得...(錢..記得先算啦..小事小事)

另外小小提示:
因為是3:30開跑..(及可能部份跑友遲開跑)
如以4:30左右到達南生圍計算...
因為有其他影友、狗友、飛機友會在黃昏時間開始散水
所以各跑友注意自身安全..遇有車輛不要跑出馬路..(旁有行人路跑)

升級   0%

該用戶從未簽到

今晚入左南生圍影左幾張相...
當然順便踱下步啦...
相片按次序...
相片1. 是#1地圖上  由7號位跑入8號位時會看見..當看到敬輝農場/南生圍牌就左轉便可..好易看到..無難度...  
相片2. 是#1地圖上  8號位置..亦是南生圍路段唯一分叉位..記住..轉就得...
相片3. 是#1地圖上  10號位置..大直路...
相片4. 是#1地圖上  12號位置..我無無聊聊影下大草園...
相片5. 是#1地圖上  南生圍路段的盡頭..有流動廁所..大家留意下...有個長跑網專用垃圾桶...
相片6. 是#1地圖上  南生圍路段的盡頭...預計水站位置...如果當日多車停放..可能會設置前一個避車處..
相片7. 是#1地圖上  南生圍路段的盡頭掉頭風景...
相片8. 是#1地圖上  12位置回程風景...

最後..多謝各位收看...

升級   0%

該用戶從未簽到

第一張海報超靚呀....好鬼浪漫呀...我去咁多次都未見過咁靚既...

Ken兄...你邊晚入去...單聲...等我入去撞下你... 跑成個鐘可以一架車都無嫁....

升級   0%

該用戶從未簽到

之前好似20K嫁...
而家變左22K既...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-26 01:37 發表

小妹唔好, 辦事不力" />" />" />" />" />
攪完今次, 以後靠你地發起約跑, 我會全力支持, 跑步最開心.

叮叮姐...
多得你吹雞...
小弟先有機會參與呢....

升級   0%

該用戶從未簽到

姨...係咪差不多額滿呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-27 17:40 發表
嘩, 最多人既一次約跑, 如果個個都著綠衫橙褲一定好有隊型!" />" />

如果有埋號碼布...D人以為有比賽tim呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

Anthony兄...
南生圍路尾>至>山貝一段是半泥半石屎路..
加上有風景拍友及路窄...有拗柴風險..
如非必要..可能不跑此段較合適..
有錯請指正...

升級   0%

該用戶從未簽到

不經不覺...咁多人參與...
水唔水整個印仔...印手背...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-11 17:05 發表

please count me in~" />" />
報告叮叮噹:
小弟隻腳恢復程度不太理想, 3.21應跑唔到長課, 請幫我改做攝記跟parco爸學野! 唔該晒呀!

瘋兄...
post#106..我是講4月5日元朗個場呀..加左你名做攝記啦..
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4202&extra=page%3D1&page=6

當然321你又來影又得啦...我備多支鏡你玩無問題..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-11 17:22 發表

x2瘋兄,4月5,靠閣下了﹗

瘋兄..腳仔痛.係post#106..4/5元朗用長課呢個字眼..可能佢誤會左...唔好理佢啦...佢應承左...

升級   0%

該用戶從未簽到

叮叮姐...321加..公關姐姐"豆豆"可以嗎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-12 00:04 發表

好! 元朗/朗屏有咩好食, 地方又夠大俾我地開幾席??
小肥羊得唔得? 見佢近近地姐.

有餘興節目...食飯..?
咁多人..咁嘈吵..會不會露天or大排檔會好D..

升級   0%

該用戶從未簽到

晴朗兄...咁有我心..哈哈..謝謝先...
其實..我搬入元朗2年詐..不太熟路...
大會去邊就去邊啦...

另外..如果會劈酒..小弟不會駕車..零酒精對大眾都安全D..
就算駕車..元朗泊車應該不難..