香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

莫卡dd跑步日程

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mochadd 於 2009-3-2 20:33 發表
買好了一對美記,原來打算在運動場跑25圈做record,結果在第10圈之後腳部嚴重疼痛(係腳側側),抖到宜家都仲未好返

點解會咁架﹖做晒熱身架啦......要快d休息好呀,希望我下星期可以跑得返。

你果對係 mizuno 咩鞋來 ga? 俾大家研究下

大家都推介 mizuno.. 但切記人人腳型不同, 大部人0岩唔代表你都0岩著...
下次買鞋要行幾步.. 試到自己舒服先至買丫~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mochadd 於 2009-4-12 14:25 發表
莫卡DD要黎道歉,之前俾隻腳搞到好灰,所以走左潛左水。以後唔敢架啦,莫卡DD會定時定候上黎報告

莫卡DD.. 咁而家情況點丫?
加量唔好太急.. 等肌肉習慣0左再加.....
個人認為你加得太急... 跑得不多既情況下加 4.8k -> 6k -> 7.2k
下星期跑番少 d.. keep 番跑 30mins 但由一星期跑一至兩日至一星期跑兩至三日可能比較好...

呢度既跑友都知道小妹俾隻腳由一月中玩到而家... 之前未好番晒仲要學人跑比賽死衝...
加量都要小心... 傷過更加唔好跑得快....