香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

runrun – 隨心去「跑」

升級   53.45%

該用戶從未簽到

恭喜runrun ctse 開blog大吉!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-9 00:41 發表
今天早上去了數碼港參加綠色健康跑, 這是我最後一個已報了名的比賽;
完成後,在未完全徹底康復前,一定不容許自己再參加比賽; 今天未開
跑前,本來同自己說,今次只是慢慢地去行完去吧!但開跑後,始終都
沒有 ...

runrun ctse weekend既節目咁豐富既  

升級   53.45%

該用戶從未簽到

runrun ctse, 星期五會黎邪神班練下體能嗎?
到時應該有d 適合既動作可以做的

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-12 22:45 發表

我仲以為冇乜人有興趣睇添,
如果有,就會儘快的了。

有呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-16 12:14 發表

Schnix, 唔好意思呀!
上星期五我要差不多七時才可以離開office,
估計過到跑馬地都要八時多,所以便放棄來了,
改了去做gym。
可否遲些教翻我嗰晚所學的動作?
謝謝!

個晚仲以為你會遲D 到添
沒問題呀, 星期六見面再同你解釋下點做啦, 主要係做腰, 腹, 唔會影響膝蓋, 好岩你做架.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-17 00:12 發表
因為本身是香港理大校友,去年大約11月時,理大為
跑渣打馬拉松的學生、職員和校友舉辨了第一次的
PoyU Running Aquad,為參加者舉辦專題講座
及一星期兩次的訓練課程,教練就是在(Pg.4 #post 69 )
「看不見、跑 ...

過程比結果更重要, runrun ctse 我都為你而感到自豪, 相信今次既比賽對ctse 黎講一定好難忘

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-20 01:07 發表
在PolyU參加了三次畢業禮,都未試過由校長頒畢業証書俾我,
但今次running squad就可以親自由校長手中接過獎杯,
Benny兄,多謝你send呢張相比我,我會好好珍藏的。
跟大家一齊分享吓我呢張開心相 ...

runrun ctse, 記得你講過, 未到最後一刻都唔知邊個係贏家, 我諗, 成績仲係次要, 今次比賽帶比你咁多memory, 你都係一個贏家呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

runrun ctse, 因為腳有d 痛, 明天我唔跑啦, 今日邪神仍然要我地練番上次既動作, 明天可以叫ee 教你的

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-31 01:40 發表

嘩!你都好夜喎!

多謝你明白我的文章所希望帶出的真義,
所以我們要同情別人時,要選擇合適的方法。
唔好好心做壞事!(唔知有冇用錯這句呢?)

與人相處係一個好大既學問
要多D 從人地既角度諗
我而家仲在學習中

升級   53.45%

該用戶從未簽到

亞偉同runrun 都要加油 (runrun 明天有比賽嗎?!)
真係好佩服你既耐性, 到秋天完全復原就可以自由地跑啦!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-6-27 21:38 發表

多謝Schnix。但就算康復都不可以太操勞,2010年渣打全馬冇得報仇。

明天會同兩個仔去奧運樂跑,但我應該只是倍8歲的兒子行。

你的脚傷好了嗎?有否去看那位骨科錢醫生?

2010全馬, 到你好番先決定去唔去馬啦, 慢慢build up 番, 可能都可以趕得倒呀

我最後睇左desmong ching 個醫生, 之後做左4次物理治療, 再加日日拉筋, 好左好多啦, 不過要完全復原都仲要等下, 秋天要同你一齊跑, 好耐無見啦

明天enjoy the race 啦, 輕輕地慢跑一下都可以嗎?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

runrun ctse. 見你復出, 好開心呀, 話咁快就兩年了...
可以享受跑步既樂趣係最緊要既, 祝你兔年可以再次自由地跑, 身體健康!!~~