香港長跑網  - 長跑長友

樓主: onon
打印 上一主題 下一主題

邪神霸腿傳功大會<2> 操後身體狀況滙報

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

1) onon
2) cu83
3) piyrag
4) kcchu
5) left3
6) Harvey (蝦肥)
7) 超人阿四
8) 坑口公牛
9) 龜速行
10)wadee(大人債主傍聴)
11)kwoksiu
12)cookie97
13)Allanccl
14)711
15)chanbb
16)cc
17)TNT
18)alex504992004
19)hoho2505
20) TerrySze

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝邪神邪神兄分享及米大夫監場
駿駿駿和Harveyd相影得好正,估唔到手機的質素都有返甘上下清晰.

今早去踢波 (好想唔去),大俾前面的肌肉仲好酸痛,起跑沒力,斬波又沒力 ......比人小到7彩 .
睇來我大俾前面的肌肉好弱,要多操練 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-3-15 11:29 發表
今日晨咁早起身就去咗馬場蟻速爬,雖然對小腿好鬼攰,patpat 好鬼酸,不過為咗要消乳酸,唯有繼續蟻速爬,埋單計算爬咗一個半鐘。patpat 同大脾前方位已無咁酸,但攰嘅感覺仍在 ...

ching, 我今日9-11AM都係馬場o.....今早好多靓女係度跑步o...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2009-3-15 14:20 發表

好想欣賞下7彩嘅Terry呀.

小弟今日對脚都嚟料, 一陣趁阿女學琴jog番轉鬆鬆先.

體無完膚............
onon 下個星期五你就可以出trip..乘機走堂...
CU....你而家都係靓仔靓女o...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oh-man 於 2009-3-15 22:44 發表
撕裂重組 ??
"撕裂"呢兩個字好嚇人呀

ctse...仲可以去花展...好野.
星期六同朋友影相,我大俾頂唔順,猫低好甘.要成個人訓低影先得.唔知情d人仲以為我傻左.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 領跑員 於 2009-3-16 01:02 發表

我練習的重點.......

上身比較少機會練力量,除左腰、腹、背......

下身重點係臀大肌,大腿後肌,其次係大腿前肌,最後先係腓力肌......

當髖關節能展開,靈活運動之後,一切都變得簡單......

當肌肉 ...

下次沖涼時,俾你睇下吧... <---沖涼有野睇 !! 女仔有沒得睇?
我見你,梁兄同米拿的大腿前肌好強,好鬼羨慕..反而自己成日踢波,大腿前肌則沒料到.

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王兄...我見你星期六仲可以跑到19K...果然係馬王 !!
e度好多踢波友....睇來我地要去波友揮手區揮一揮手..

升級   0%

該用戶從未簽到

參考T駱駱CHING (16/3訓練)  係青衣IVE "Block B" 樓梯 ,兩層樓有約60米高..
我估CHING指的每層大約30米. 我覺得跑多過3層係會撞牆

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 洛虎添 於 2009-3-18 15:43 發表

3層先大約30米

CHING blog 記錄 :

3.16 Cross Train 沖樓梯氣溫: 23度(47%)
紫外線指數: 8(甚高)
訓練地區含氧量: 19%
訓練時間: 12:03pm
訓練地點: 青衣IVE "Block B" 樓梯位
訓練描述: 今日中午食左餐飯食到飽飽地, 於是...

(每組兩層樓梯~60米) <--高?? 長 ??
第1組: 28"28
LAST組: 25"34