香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

8.3.2009 HKMP 沙田10K河畔賽 (全輯)

升級   0%

該用戶從未簽到

Thomas...諗緊加唔加入...長跑網....

所有相係下面呢處...

http://www.fotop.net/slideshow/edmondlui/guj

+1 0
上一篇︰新會員unlth2009 (小u) 約行山下一篇︰渣打放里數牌問題.

升級   0%

該用戶從未簽到

BHa..
D相是小弟個女友影嫁...
現場太多長跑友....我其實分不清..認不到..記不到誰與誰..
希望影多兩次..跑多兩次..認得好D啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

di692兄..
謝謝...見到自己...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-3-8 14:04 發表
嘩!師兄你哋咁快嘅?影得唔好,請諒!

去片啦!

http://picasaweb.google.com.hk/alfred.longrun/200930810K#

Alfred兄...又見到自己...
今日多謝你打氣..賽前賽後提點 ..

升級   0%

該用戶從未簽到

晴朗兄....
萬二分感激..多謝你...

升級   0%

該用戶從未簽到

瘋兄...新機開齋喎..辛苦旺....
今日又未能與你相認....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-8 20:11 發表

謝謝Parco大大,好有水準!

影到我迷幼漢子咁...唉...走晒焦...

升級   0%

該用戶從未簽到

所有相已放P.1  Post#1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-9 15:06 發表
Parco爸兄的相真係影得好正!" />" />
另外亦多謝其他ching ctse影的靚相

C兄..
講笑啦...只係一時好彩...代女友講聲..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-3-10 15:21 發表
parco ching, d相都好sharp 下, 果日個天咁灰暗, 用咩野 光圈+快門+ISO 架? 又用咩野機+鏡呀? 請指教下細佬.

感覺上有D係用長D既焦距既, 因為見到D既背景都係濛既,應該係用長焦距+大光圈營造出淺景深 ...

D相是小弟女友影...代她多謝先...
回程個D相全部是70-200 VR(off)影..
之前叫左佢有信心的話..光圈就用晒f/2.8..無信心就自己執生..結果佢大部份用f/3.2
ISO:全部800
機:老爺機D200
景深、構圖...只係利用左條大直路..如佢企左邊...可能效果好一點...不過..尊重佢決定..企右邊影...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-10 15:31 發表

parco ching, 你女友的技術好利害! 辛苦佢要渣支長鏡影.
個張thomas企係長跑網banner 前,有意思.

Terry兄..謝謝..
女友影相好過我....
好似thomas個D..耐不耐有呢D驚喜俾我..
當日最慘是影之前幾日..個直倒入左廠維修...
全程要吊手影...佢影完瓜瓜嘈..手腕勁痛...
Thanks!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-10 22:39 發表

thomas個D相可見你的女友好有工架,觸角敏銳 !! 真係羨慕CHING和可和女友SHARE攝影樂趣.
"...佢影完瓜瓜嘈..手腕勁痛..."<----辛苦晒 !!
Why VR OFF ? Sharp D ? Save Battery ?

Terry兄..
VR off..都幾個原因..
快門1/100以上..都不會開VR..而除非唔記得off或錯手開..否則一般極少用VR..小弟過去99%既相是off..係美津個次錯手開左唔知..
慳電好多...

另外假如有腳架..off係sharp過on (當日無腳架)

PS..Terry兄..5D是不是免費換快門..有冇受惠呀..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-10 19:50 發表

D相好正, 首歌重正呀!!

gem 睡公主英文版

呢期鍾意佢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-11 12:01 發表

哈哈!" />" />" />" />  今次banner位置非常之好呀!" />" />" />" />
唔該parco媽的靚相, 唔該parco爸的上載!" />" />" />" />

瘋兄..謝謝..
看回集體相...瘋兄是不是截橙色帽個位呀...
4/5 元朗個場...有冇興趣入去影呀...我可備多支鏡你用..
多多指教

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-11 13:26 發表

CHING眼利,5D甩反光鏡的問題確係好困擾.最驚去旅行時甩.所以去旅行時會帶多一部菲林機backup.
好彩上年借部5d俾friend時甩左,之後上雞能免費整好.而家安心晒
我都唔明點解e個問題三年後雞能先主動處理,真係早買 ...

329...我都好想去跑或影...
但當天..小弟個姪女結婚...
無法參與啦...

預祝Terry兄...PB成功啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-11 13:50 發表

" />" />parco爸, 好呀, 個日應該跑唔到因為隻腳仲未跑得長課, 就來跟你學野!
小弟3.8當日正是帶橙色帽者.

好呀...4/5約定你..看個地圖....跑道中間有條河/明渠..不是掉頭跑..
而集合點同開跑點又好似好遠..(未去過)..反正有點難度..多個一起影好D..
你用70-200 2.8
我用300/4..
就咁決定啦...
何處等....到時再聯絡啦..