香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

4月19日(Sunday)早上8點約踢波 (P14 連地圖) --誠徵有興趣的朋友

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我鍾意踢波又鍾意睇波. 有沒志同道合的朋友嚟揮揮手?

踢波:
球隊主場:跑馬地 , 一星期踢一到兩場
以前踢前鋒,之後踢中場,前兩年踢右冀,而家踢後右閘,遲d就嚟坐後備.越踢越後....
死都唔守龍門! 球隊好多後生仔,爆炸力唔夠佢地強.圍有跑步跑步練耐力.
前幾年夜媽媽,一支弓跑街好鬼悶,而家又發覺跑步原嚟幾好玩.仲可以識到一大村人!

睇波:
以前睇多意甲,而家當然係睇英超.西甲太夜無謂睇.
沒話特別鍾意邊一支球隊,邊支現場踢得好就支持邊支球隊.

+1 0
上一篇︰3月15日毅行行山試玩團 by Allanccl下一篇︰有冇人有興趣玩3000m SC

升級   0%

該用戶從未簽到

cste識野o.....我上年有去澳門睇車仔.
我識有個女仔都係車仔粉絲,因為舒夫軍力,而家舒夫軍力走左..唔知佢而家仲係唔係車仔粉絲.
佢以前(五六年前)仲係有線講波台吹水..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-16 10:53 發表
以前細個都好鐘意踢波,多數踢前面,擅長執死雞
而家好少踢啦。而且年紀大左,跑得慢,唔夠快,又無速度,有得踢都只係打後衛啦
小弟最鐘意睇英超,係利物浦Die hard fans,4:1大炒曼聯,勁呀

跑得慢,唔夠快,又無速度<---- ME TOO
利物浦大炒曼聯,輸死人...好彩沒賭波

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-16 11:22 發表
有冇機會長跑網友約出來一齊踢下啊!ghu" />" />jg

一睇ching e 句 "You'll never run alone!" 就知道你係利物浦FANS la.
有機會踢返場波...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 13:33 發表

X 2!!!
自從賭波合法化之後, 睇少左波! " />" />

賭波合法化之前反而有賭, 不過都係賭十蚊,廿蚊.當玩眼光.
賭波合法化之後反而沒賭,陪率低左好多,沒mood賭.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-16 12:46 發表

我上年勁想去澳門睇,但公司有event攪請唔到假...vv
舒夫真高在AC o個陣都鍾意佢,不過見到佢在車仔的狀態低沉,我都好失望...
而家我都鍾意卡卡...

上年我買最平d票但坐去最貴個行..不過球場有跑道,觀眾席最貴個行離球場都好遠,好沒隱.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 14:21 發表
係阿根廷,荷蘭 英格蘭的球迷, 曾經喜歡森巴舞, 自從98世界盃決賽之後, 以及成班球員成日叫chicken之後, 已經當佢死架喇!~" />" />hjghugh

個班友成名後一定好爛滾(除了卡卡)......前幾排大哨叫個只chicken原來係人妖,仲比人屈$$,上晒報紙...笑死人.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-16 15:00 發表
小弟七七年已開始捧利記(想唔認老都唔得 ),當年贏了英甲和歐冠杯(當時未有英超和歐聯),但足總杯決賽輸了給曼聯,未能完成三冠,自此好憎曼聯" />" />" />" />hjghugh

so far 仲未有曼聯FANS現身....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-16 13:33 發表

你一定係講緊我......

batbat.....你個名叫batigoal !!........"跑得慢,唔夠快,又無速度 " e家野使唔使搶住認...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-16 16:36 發表
我都好中意睇波架~~~
我係南葛隊既fans~~~

戴志偉、林圓山........

我係南葛隊既fans~~~  <-----

disdis....玩野下....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-3-16 16:11 發表

太多利迷係度, 曼迷暫時唔敢現身

因為紅魔鬼剛剛比人大炒完...........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-16 15:15 發表

自 mark hughes 轉車仔後自稱身體流的血是 blue blood 後開始多啲留意車車了。" />" />

小弟十多年前在英国時集集都有看啦!" />" />

ching有沒去STANDFORD球場看車仔 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-16 16:28 發表

搭車仔官網的人買飛嘛...
我見到佢地班粉絲同好多球星影相呀....

唉,車仔自1999年的蘇拿年代黎過香港後,之後都冇黎過啦...

個次黎香港,睇完火都黎,港隊比人炒大家都預佐,
話說半場換晒人,其中一個入場踢唔係球員,係助教.....有沒搞錯 !! ... 我地俾晒$$架 !

我好鍾意現場睇波...印像中上年的英超四角賽最正,大家實力相當,快上快落,節奏明快.仲有張票賣一二百 ja..
好過高價請外隊返黎強姦自己.........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 16:27 發表
講到歷來足球員, 個人最喜歡馬勒當拿, 其次巴治奧, 第三位係雲巴士頓!

馬勒當拿而家教阿根廷国家隊....国家隊有難.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-3-16 22:00 發表

係助教咩?
我記得好似唔係喎,係......體能教練喎[即係邪神]

Yes .體能教練 !! .... ching 好記性 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-16 23:54 發表

其實捧利記係同捧英格蘭一樣...

心血少d都隨時俾班茂利激到爆血管!!!

屆屆世杯or歐洲國家杯都話係夢幻至強組合, 結果就夢...

作為英格蘭fans真係屆屆有期望, 鑊鑊好失望...

英格蘭FANS 屆屆都係前仆後繼...就夢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-3-16 23:11 發表
點解冇人鐘意香港足球嫁?
90年代的南華係我志愛,個陣山度士、陳發枝、巴貝利、譚拔士.....個個都好勁!
記憶中有一年賀歲波決賽,港聯對阿士東維拉,嘩!簡直超好睇,港聯加時由山度士反敗為勝,勁!

CHING 都好,有見證過e個時代.
可惜到我入場睇香港足球時...就係請人返來油輪自己....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-17 11:38 發表
2. 我打右閘

遲一步比你搶左了右閘tin........我打右翼..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 13:54 發表

咩黎架?係咪冇入球咁解??

南葛隊個d比賽通常大比數交易..........唔會煲魚生粥

升級   0%

該用戶從未簽到

A隊
1. loudspeaker (我打左閘)
2. stanwong (我打右閘)
3. Kopo
4.
5.
6.
7.

後備
8.
9.
10.

B隊
1. 大圍新跑手
2.  TerrySze (右翼)
3.
4.
5.
6.
7.

後備
8.
9.
10.