香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   90%

該用戶從未簽到

~ 21/3 逍遙名單 ~
短腳組 (5-6k)
1) ee_tpk
2) emma
長途組 (10k)
1) 活活
2) 山比

升級   90%

該用戶從未簽到

仲有間叫嘉年華, 寶翠公園側邊的慧安園商場中.

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-22 11:29 發表
出席人士 :
5k :jonathan,我,  emma, edk, edk 太太, 駿駿, pual
10k: jc, 活活, sam, WPHo, 山比, CatCat, batbat, harry
逍遙人士 : 車亞文

小妹因傷未能跟跑 10k 路程, 幸好有 jc 兄的地圖和 jonathan 既 ...

EE。。。我下次唔敢。。跑之前。。。。食包包。。。好鬼辛苦。。。
依舊上身唔接下氣,謝謝EE陪跑及行,也提供在呼吸上的意見,聽見駿駿駿的減磅消息,我自知沒有付出什麼。 
希望自己隔天去JOG,慢慢可以不用大家特意回頭等我吧。

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-23 12:48 發表

上周六出門前,我超肚餓,所以食左兩塊chip ahoy加半杯水先出門口。

emma,會唔會係你食包距離跑步的時間太短,塊包未落隔呀?

好大機會係我未落隔. 包包發脹機會比餅勁. 下次試下食餅先...
catcat早兩小時食最好啦, ee都叫我最少都要半個鐘以上. 知衰, 下次唔敢啦.

升級   90%

該用戶從未簽到

知道 駿駿駿, 的確食蕉係快消化同吸收... 頭先個人呆呆下, 食完個人醒左.
下次會記得買蕉~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-23 23:11 發表

你係飲即溶定係自己磨豆? 我想玩飲豆... 但好似好大投資... " />" />

我同事話有間野幫你磨好豆, 一包份量大約飲一星期, 都幾好架... 唔洗投資啦咁就...
但我想戒....

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-24 11:34 發表

我連咖啡機都無丫... 而家暫時搵緊 d 資料去學唔同沖法... 你係點沖 ga?

其實唔一定要咖啡機, 用濾紙都ok呀.
我見同事用咖啡壺only. 資料... 佢上次俾左我, 你慢慢睇啦.
http://www.orsir.com.tw/pcf2/index.php

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-24 12:24 發表
預先爆料﹕

祝JC兄和太太星期六結婚週年快樂。

我都預祝兩位結婚週年快樂

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-3-24 12:14 發表
我之前喺康文玩,依家貪平過左P記~

我都想跟你學野, 但我都唔係P記  

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-3-24 14:14 發表

我是C記,現在好少去

我都係c記... 除左我朋友一個星期迫我去一次, 自從開始跑步, 我都真係好少去呀...
天氣暖左, 依家又跑又玩水, 個人已經夠累了... 不過, 去gym沖涼係一件樂事,
之前打完war game有得沖涼又係好開心.
第一次去完邪神果度, 可以去尖沖涼真係幾開心架
上星期五趕住去換鞋無得沖涼好難過...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-3-25 12:55 發表

我都係C記架,你應該係all club啦...我一有時間就會去,又係好多時跑完比賽都會去沖涼,有時間的話還焗桑拿添,好正架" />" />" />" />

你識打war game,好有型呀" />" />" />" /> !

絕對同意!我為左呢樣野專登在跑渣打前續會, 否則依家知道p記咁抵會過左去p記啦...
我唔識打war game架, 果次同朋友第一次玩, 成日都俾人打死, 唔型架, 如果佢地再攪, 一齊去玩啦!
c 記你去邊間多呀? 得閒去撞下你

升級   90%

該用戶從未簽到

短腳組 (5-6k)
1) ee_tpk
2) 駿駿駿
3) emma

長途組 (10k)
1) Jon
2) 迪迪仔
3) cc
4) 山比
5) EDK

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-3-25 22:27 發表

前日收到P記sms真係好鬼低,還有美容送...不過以前為左會費好激氣而走,都唔會轉番佢...
打過war game已好型啦!不過我的反應好遲鈍,一定死...有機會玩下都好...
我多數去百寶利果間,不過返輪班,去的時間好唔定,你 ...

反應好遲鈍, 我都係喎, 但我估唔到war game比我想像中好玩, 朋友話玩少少戰略, 我覺得自己真係衝鋒做緊死士一樣, 代入左角色, 好好玩好刺激!
會費問題, 係既, 我都join過p記, 係有少少煩. 我多數去灣仔, 但實情係度度都會去(除左黃埔/tuen mun). 百寶利都會去呀, 好呀好呀一齊上班!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 EDK06 於 2009-3-26 01:16 發表
想問有無人ching買左M記Rider12 (紅色o個對款好靚), 我想買呀!
琴日跟其他ching意見落左去觀塘中旅對面o個間, 只得藍色,大約$55x
大家有無去過相熟鞋鋪呀? 大約幾$$呢?" />" />

edk, 允記有8折哦.
我初初以為新都城果間無, 一衝就衝左去觀塘....
但之後我上網望兩望, 有人話有得賣, 前幾日我去睇, 真係有, 但....佢個架超細 >_< 我以為佢無m記賣呀!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-26 13:39 發表

CALIFORNIA 有無 FREE PASS?? 我想上下 cali 既 body combat 同埋 body pump~

好似成日都有1-week pass哦, 但你怕唔怕佢煩到你嘔 ?
cali 最乞人憎就係呢樣野... 至於再長d 2-weeks 果種我最近無聽見有... 有話你知啦.

升級   90%

該用戶從未簽到

咁我估佢又唔敢咁講, 錄左佢音拎黎告佢都得, 醫生呢家野都叫你唔好去睇當物理治療, 想死麼~
佢地講來講去都係果三張:
1. 你肥
2. 你唔健康
3. 你唔夠大隻

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-26 15:13 發表

EMMA ~~上次特訓每位36元 . 故忺的6元請交給團長 . thanks!!!!!!!

活活收到

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-26 17:02 發表

真人真事...

雖然c記機款較多較新,但見到佢的銷售手法,實在不敢恭維。
我都唔鍾意同陌生人搭dei ,唔好攪我啦!)))

絕對討厭呢類sales, 呢件真人真事真係可以寫上報紙唱衰佢.
我都唔鍾意呢樣野, 唔係因為佢近我公司我都唔會入去玩
續會都要問幾十萬個sales (佢地又海鮮價又出名多古惑) 先敢落筆簽, 好煩, 嗚...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-28 13:24 發表
對不起,又係我...ee 你講得啱,又係我起唔到身

昨日去完馬場,無抹乾身,無加多件褸就返屋企,回家時已不停流鼻水及頭痛。等陣我執返劑感冒茶沖走d菌,大家都要小心身體。

小心身體呀山比, 下次一定要著多件衫呀.

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-29 13:59 發表
咁 edk + edk太太下星期到唔到 ? " />" />

記住啦著新鞋跑 wow~ 你知唔知道丫..新鞋仔要俾其他跑友踩幾腳先至叫做開0左光 ... 才可以用得來跑得 ghu" />" />jg

開光