香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

本周六之跑約跑詳情, 如有其他提議, 歡迎提出 !
日期: 27 /06 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am
集合地點:TKO 運動場 (8:15am 起步, 逾時不候)

路線 : 未定
里數: 少於10k
預計完成時間:1小時15分
難度:* ( 90% 全平路)

早餐特訓地點 : 視人數而決定
reply 時先 copy 名單..再加上自己名字

歡迎住任何區域的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 此聚會適合掌握游泳技術,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰安安日記~~我會乖,唔會再係馬房賴尿啦P.7~~下一篇︰青衣新手

升級   0%

該用戶從未簽到

人工智能投票 - 大家先投票時間
TKO 逍遙團夏日時間表:

(A) 提早起步 - (星期六)早上七時於寶翠公園等.. 七點三起步..
1. gary提督字
2. WinggniW
3. 活活
4. 火仔
5. emma
6. 駿駿駿
7. angkso+ auntie
8. chairman
9. JC
10. Harry
11. 山比(難度十粒星,但希望憑意志起到身)
12. 肥哥哥
13. runner_256
14. Terence
15. rockiec
16. 駛乜理
17. Jon
18. 田中雅茂

(B) 延遲起步 - 晚上六時於寶翠公園等.. 六點三起步
1. ee
2. 火仔
3. angkso + auntie
4. chairman
5. 迪迪仔
6. 肥哥哥
7. runner_256
8. rockiec
9. Jon
10. 田中雅茂

(C) 延遲起步 - 晚上七時於寶翠公園等.. 七點三起步
1. WinggniW
2. 火仔
3. emma
4. 迪迪仔
5. 肥哥哥
6. runner_256
7. Jon
8. 田中雅茂

(D) 晚上9點半於寶翠公園等 (但 locker 只開到10:00pm)
1. 活活
2. 火仔
3. WinggniW
4. emma
5. 駿駿駿
6. chairman
7. JC
8. 山比(到時可能要借大家屋企放一下行裝...)
9. runner_256
10. Jon
11. 田中雅茂

(E) 其他 (請註明)...................................

活動內容未需投票, 到時自行決定:
1) 長腳 - 10k
2) 短腳 - 6k
3) 水陸兩項 - 6k + tko泳池游泳
4) 游泳

升級   0%

該用戶從未簽到

請使用人工智能報名 system..
先 copy 名單, 再在 reply 中加上自己名字...

~ 21/3 逍遙名單 ~
短腳組 (5-6k)
1) ee_tpk
長途組 (10k)
2) 活活

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-17 14:57 發表
剛剛路過" />" />

-10c... 做咩咁快走0左去丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 15:26 發表
嘩~~好先進呀人工智能~~
團長 ~~ 由於5k 同10k 跑的昤間相差成30分鍾有多.會否10k 7點9 集合, 而5k 遲半個鍾呢. 吾是短腳組有排等長腳組的人.
而我會係寶趣公園等侯大家.
JC ~~ 麻煩你POST 埋 寶趣 ...

人工智能丫 ma~
小妹有點私務.. 所以要早點慢 jog.. 早 d 整定包山俾你地... 我擺好個包山陣就要閃人啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

1)搶包山之由來
其中一次特訓時火仔拎0左12個餐包... 眾團友因肚餓太久所以狂搶餐包.. 造成迷路團長無得食之悲劇
2) uncle - 團友 angkso , auntie.. 即其太太..亦是團友之一

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 16:00 發表

團長你又走左去 ............

乖啦.. 你地回來有包山搶唔好咩....
我十點離開丫... 希望你地班小鬼已經回來啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-3-17 18:28 發表
今日我去左搵醫師針灸,醫師除左幫我針腳仲針手~
針完後幫我按傷痛位置時,痛到我叫出聲,依家仲痛過尋日~
不過醫師話我好小事,覆多兩次診就攪掂~

通常過兩日先至無咁痛.... 之後就好得多啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

5k 大約會經過邊度? 我怕唔識路

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-19 11:40 發表
團長 ~~如當日人數不多.轉飲西荼好嗎" />" />

都可以 wow~ 橫掂人少少... 個個星期都搶包山好肥下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jonathanmok 於 2009-3-19 22:38 發表
咁呀, 不如我去帶路啦

麻煩你啦... 咁你記住起身啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jonathanmok 於 2009-3-19 23:16 發表
我都來左幾次啦,幾次都起到身, 重串我" />" />
=P

你個底花0左..而家仲係守行為~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-20 00:06 發表

咁我咪都要...

咁你今個星期六識做啦...
(跑多 d.. 跑快 d~)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Paulwat 於 2009-3-20 00:57 發表
請問集合點仍是寶林地鐵站 C出口嗎?

係丫.. c 出口啦..
果個站好細....得一個閘口可以出閘

ching.. 你係未都來 ga???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-20 11:06 發表
團長 : 依架又好似人多左WOO. 又會吾會飲番中荼呢 ?" />" />
及去係邊到飲呀 ~~hehe

有無寶林朋友有好介紹 ?
小妹唔識

p.s. 小妹要拎埋羽毛球拍..有無人知寶康公園個 locker 夠唔夠大...

升級   0%

該用戶從未簽到

活活.. 上星期六既特訓費用仲未俾番你丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-3-20 13:59 發表
寶林有好多特訓場地
美心,稻香,海港,客家好棧,小草屋,新雅,紫荊,仲有一間唔記得叫咩名" />" />

咁你來不來~

btw... 寶康公園果 d 係未大 locker?

升級   0%

該用戶從未簽到

21/03/2009 搶包山特別報導

出席人士 :
5k :jonathan,我,  emma, edk, edk 太太, 駿駿, pual
10k: jc, 活活, sam, WPHo, 山比, CatCat, batbat, harry
逍遙人士 : 車亞文

小妹因傷未能跟跑 10k 路程, 幸好有 jc 兄的地圖和 jonathan 既領跑下, 小妹終於可以跑一次啦 (但仲係唔太認得路.. 可能我掛住吹水 )
大家先去寶翠公園存物, 大細 locker 齊備, 大約有十個大 locker...
存物之後就出發... 時間0岩0岩好.. jc 趕及來到寶翠公園接我地
之後就分開兩 group, 短腳和 10k group
開跑時跟 jonathan 兄拍住跑...我都覺得自己又跑得怪怪地..但跑開0左之後就無事... 唔知係個 knee 定係隻腳指個枕頂住痛.... 跑到運動場見到入面既工人仲舖緊野...
但我已見到 emma 跑得好似有點怪..一問之下才知道佢臨跑之前吃了塊包... 個胃頂頂下好唔舒服... 咁就一齊在後面同佢拍住跑... 大約 9 點三才跑回起點.. jonathan 兄跑回家, emma 回家沖涼, 小妹在公園沖身...打算離開時才知道駿駿和 paul 兄的 locker 同 跑10k 既 ching share... 所以 paul 兄繼續等 10k 既朋友..我跟駿駿上茶樓準備包山開"嘉年華"
大約 30分鐘後大家都來到了, 但小妹因為要打波而早走...未知之後大家搶成點呢??

harry, paul ching, 第一次見面..小妹未能同你地詳談... 你地務必參加多 d 我地逍遙跑.. 等大家可以認識你地多 d 丫

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 110# 的帖子

定係包山嘉年華 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-3-23 18:01 發表

去邪神到law, 包你快修身, 星期6跑逍遙跑, 日去慢jog, 星期3又跑

我都無特別節食,只是晚上食少左dd野,多菜, 有時食香蕉
午飯後分多餐食餅乾, 唔食糖,
近期無飲coffee law,
食少左零食, 零食只有餅乾, 香 ...

我反而而家日日都飲 coffee... 但只飲齋啡(走糖走奶)....
無咖啡飲果日飲番可樂, 但我只飲 coke light.. 因為普通果 d 太甜 (但佢話自己0 caleories.. 但我唔知係未真...)