香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

中銀香港第五十二屆體育節 – 2009 分齡組三項鐵人賽

關閉 [複製鏈接]

升級   98.8%

該用戶從未簽到

啱啱報左半奧lu,hehe

升級   98.8%

該用戶從未簽到

Oh, 上星期六練車時受傷入左廠,雖然即日出院,但傷口太深,三星期未必好得番,睇黎都要眼白白miss依次比賽   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-4-22 20:46 發表

key hing, 傷口縫了針嗎? 得三星期真的不可能完全好得返。
希望你早日好返。

係呀, 縫了兩針, 傷口不能濕水, 唯有好好休息, 等9月osim嗰個再玩    

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-4-22 21:51 發表
第一次參加希望完成到

加油呀!! 你一定得!!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-4-23 13:21 發表

無偈啦 , 拆左線仲 keep 住勤 d 去洗傷口 , 快 d 好返.
9 月 27, 仲有排 ,  到時有機會响 Disneyland say  個 hi

Disneyland見吧    

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-23 13:46 發表

key ching,好好休息下,祝早日康復!" />" />

本來諗住5月中開始操全奧, 現在又可能要壓後   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Delta 於 2009-5-4 14:59 發表
咁多位ching/ctse, 我第一次玩三鐵, 請問有乜嘢要準備, 我諗住星期六租定單車, 仲有無D乜嘢要預早攪架

星期六先租可能蚊左d, 因為上年ITU世紀租到冇得租; 所以建議提早打去世紀問吓有冇車先

升級   98.8%

該用戶從未簽到

各位師兄準備成點呀?就黎星期日啦,加油呀!!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-5-4 22:24 發表

記得帶頭盔

仲有呀, 記得帶號碼帶;
上次我南灣嗰個水陸兩項好慘, 唔記得左帶號碼帶,搞到要間生用扣針穿落件鐵人衫,真係好肉痛

升級   98.8%

該用戶從未簽到

唔知點解,個比賽喺星期日就舉行,但detail到而家仲未出,係咪次次大會都咁蚊水架!!??

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-5-5 11:28 發表
[quote]原帖由 key 於 2009-5-5 10:35 發表

登錄/註冊後可看大圖

唔知點解,個比賽喺星期日就舉行,但detail到而家仲未出,係咪次次大會都咁蚊水架!!?? [/quote
已 ...

係wor,睇倒啦,唔該哂

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-10 16:19 發表

表現出乎意料的好,比去年迪士尼ITU快左9分鐘,但呢條賽道艱辛得多!
好累,賽後報告遲下先寫!

各位好呀, 今日比賽點呀 ?

我最後都忍唔住負傷比賽, 雖然傷了三星期冇練水, 幸好狀態唔錯, 仲愈游愈上力, 最後更超左幾個鬼佬;

單車嗰段, 果然出事, 之前巳知頭嗰400m上斜叫死亡400m, 結果用了最低波都捱唔住, 喺300m後巳經要推車, 幸好之後冇乜問題, 雖然沿途勁比elite組別班勁人爬頭, 但係都預左, 而最開心係比偶像李致和爬頭, 要知道他巳是第二個lap, 而我仲係第一個, hehe.

踩完車立即跑步係最辛苦的一part, 因為之前用哂大腿, 結果跑步要集中用小腿, 頭嗰3k真係龜速咁慢, 之後轉項時食左嗰隻蕉開始起到作用, 體能突然標升, 爆左1k倒, 點知大腿之前喺單車嗰part去得太盡, 兩隻都想抽想抽咁, 結果便決定停下拉筋, 拉左一兩下即刻好轉, 可以繼續跑, 結果順利完成, 可惜游水時忘了按錶, 所以完全唔知時間, 唯有等明天大會公佈.

你地又點呀, 很想知道你地比賽嘅detail同感受, 快d同我地分享吓吖 !!

總括今天, 我都好開心, 此終是第一次比賽山路, 果然係梗好多, 希望下次可以喺迪士尼ITU約埋大家, 分享多D比賽經驗.

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-5-11 02:46 發表
多謝cf兄及key兄的分享!

小弟今日終於完成了自己第一個的三項鐵人比賽!
昨夜睡眠質素很差,只睡了兩、三小時,可能心情緊張的關係,整夜難眠...

大約七時五十分到達會場準備,而全奧比賽正在進行中,第一次 ...

你的成績非常好呀, 你以前經常踩依度? 半小時完成20k真是非常好的成績, 而你再用多7分鐘就完成餘下5k,真是超快的成績, 真令我羨慕!!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-5-11 10:40 發表
比賽前一晚好早訓,無上唻睇下大家的no, 唔可以逐一同大家相認, 好彩上水馬王眼利認得我,等我地可以相認

我覺得今次自己都玩得幾好, 下面係我的比賽報告
http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=Vi ...

好厲害呀你!! 肚痛都可以完成全奧, 仲要係山路賽, 同埋咁快嘅成績; 我都要加油, 準備9月的ITU

升級   98.8%

該用戶從未簽到

想問一個問題, 我以為今次中銀贊助是有t-shirt送, 我就收唔倒, 你地有冇呀?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Delta 於 2009-5-11 13:54 發表
同馬王兄一樣, 我終於完成我第一次嘅三項鐵人比賽, 亦同佢一樣只係瞓咗兩個鐘.  第一次玩好多嘢都唔知, 都係靠晒喺轉項區問格離嘅師兄咋.  

真係無諗個咁辛苦, 19.5”上水,  ...

係呀, 嗰400m上斜真係超梗, 我都知我奶硬野, 果然, 我踩左300m就要推車

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-5-11 10:46 發表

ITU幾個之後先到, 有無諗過玩下之前d水陸同陸上兩項呀?

今個月31號係創新路有陸上兩項喎

未必玩啦, 想多d時間練ITU, 希望下次有機會跟你學野

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-11 13:52 發表

事情就係甘 , 唔好厭悶

今次都好滿意自己表現 , 由於一早知道要好早開始 heat one start at 6:10am , 星期四 , 五便比平時早 1 個鐘頭上床 , 就算星期六睡得唔係太好 , 都應該不會有太大影响 , 星期 ...

好精彩, 好detail, 我完全投入左你嘅比賽當中, 唔知result幾點出呢, 真係好緊張啊 !!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-5-11 16:16 發表

多數無啦 , 我令願無 , 報名費平 d 仲好 ,
跑步 d 衫都多到................

我見舊年ITU件衫幾靚, 以為次次有贊助都會有衫送, 點知問左真係冇,算啦

升級   98.8%

該用戶從未簽到