香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

懷緬公屋的歲月

升級   0%

該用戶從未簽到

細路時..住葵涌村(即是新區)...
閒時無野玩就通山跑..得閒落街打下交...
最開心是上葵盛泳池游水...

舊式公屋..舊式工廈拆下拆下..無晒lu..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag 於 2009-4-2 15:56 發表
Paco爸,你好勁呀,一個月後你既10k速度快左成七分幾鐘,勁喎!!

咪笑我啦...
第一次跑得慢D...第二次跑得快D..咪有咁既假像囉..其實兩次都慢嫁..不過話快左7分鐘好似好勁咁..

實情...我兩次都跑到斷氣...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-4-2 17:05 發表

ching果兩張相都好舊下bor,响邊樹搵架?

小弟早幾年影之嘛...位置.."大窩口工廠大廈"...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-2 21:43 發表
幾歲時住未清拆前的葵涌村(又稱新區),直到小學一年級搬到清拆中的黃竹坑村住到差不多中學畢業
之後曾經住過柴灣興民村及翠灣村。

嘩..阿舊街坊...港九新界你住晒喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-3 14:18 發表

HELLO舊街坊,新區我住過一座同十五座
九龍區從未落過戶

我住30座...個陣好多社團...座與座之間我唔敢四處走...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-4-3 19:05 發表
我以前住彩虹村,現時媽媽仍住在那裏。
幼時,隔籬鄰舍關係很好,經常打開了鐵閘,
担張櫈仔坐喺走廊閒話家常;
記得有一年深夜打風掛10號風球,有一家的小妹妹比風吹埋度門時夾斷尾指,
全層 ...

而家D細路...關埋鐵閘..打機打機又打機...上網上網又上網
一係...琴棋書畫...樣樣排住學...
唔同lu...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-4-3 22:05 發表

Parco爸兄:小弟中學時代成日午飯時走去42座空地買零食,幫襯d走鬼檔
雞蛋仔,爽餅,紅豆冰,涼果..........最記得有一檔炭燒魷魚乾,係一對年青夫婦開檔架
加d辣鼓油上去再燒,真係好食到吾停得口架!  

ram兄..你家附近葵盛泳池係我浦點...
以前游水分5場..一日游兩場...游完泳池門口...5毫子一個炒麵...真係回味又回味...