香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

歡迎睇波朋友入o黎揮揮手

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 06:30 發表
講開本地波,
十幾年前我都仲會每年一次入場睇賀歲波.
果時仲會睇完初一再睇初四添.

宜家呢,戲碼真係太弱了,我都無再入場睇賀歲波幾年了.

另外,外隊訪港,有時我都會入場睇架.
好似2007年利物浦等英超球會來港 ...

上兩次利記黎港, 我都有去睇, 2007 年我坐係第二行, 氣氛好好哩
如果有JOIN 利記球迷會, 要買飛唔難, 亦唔使排隊買呀

本地波幾年前幾喜歡睇, 捧流浪, 哩兩年無睇囉

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-4 02:34 發表

當然會啦~~
16強o個d會揀黎睇..
之後的大多都會捧場...

我戒左夜波好耐, 因為太難頂啦, 特別係冬天, 半夜起身, 簡直係想死

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-9 10:30 發表
唉,利記今場真係打得差,隊長踢到冇影...
不過呢隊波你估佢唔到,話唔定下一場又有石破天驚演出呢

慘啦, 情況仲衰過曼聯

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-15 12:32 發表

一邊睇,一邊睇到我心驚膽跳..
場波真是十分刺激..
下半場真是好戲劇性呀...

睇左highlight, 如果我有睇live, 肯定個心都跳埋出黎

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-4-15 00:25 發表
各利物浦 ching/ctse, 今日(4月15日)是希斯堡慘劇20週年, 希望大家在 facebook/twitter/MSN/etc.  打上

" Justice for the 96...........You'll Never Walk Alone"

,以懷念96名在是次事件逝世的球迷

WATCH TODAY'S HILLSBOROUGH COVERAGE FREE
Paul Rogers 15 April 2009

登錄/註冊後可看大圖
LFC TV is marking today's 20th anniversary of the Hillsborough disaster with a series of specially-commissioned programmes that supporters all over the world can watch on TV or online completely free.

http://www.liverpoolfc.tv/eseason/LFC-TV/tv.asx

好多年前睇過hillsborough 既documentary, 講述當日發生既事, 印象好深刻, 到現在都未能忘記........

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-4-20 10:51 發表
足總杯我想我會支持車仔的話!!! hgjD115" />" />hj

x2

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-21 13:24 發表
紐卡素都有唔少fans架,如果降班真係慘啦!舒利亞話如果贏晒餘下三場主場賽事就可以護級成功,但談何容易丫...
話時話,如果紐記降班,奧雲仔會唔會落去踢英冠?佢自從離開利記後越來越dup啦,連英格蘭國家隊個位置 ...

我雖然唔係england fan, 但我幾喜歡舒利亞, 亦唔想紐記降班

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-21 20:59 發表

奧雲仔,
自從佢玩左一大輪,然後平價轉會皇馬後,
我對佢已經無晒好感了.

X2
之前科拿番黎, 我都好開心架, 因為仲係好掛住佢
奧雲... 我一點興趣都沒啦
就算佢約滿, 都唔好番利記呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-22 07:39 發表
利記和了阿仙奴,咁就麻煩了...
睇了精華,下半場2隊加埋入7球波....
艾沙維仲大四喜...勁...

哩期興4-4

升級   53.45%

該用戶從未簽到

奇連士文比人兜左
當初佢去拜仁真係一個錯誤既決定
之前帶領德國隊所建立既明聲, 就因為係拜仁既哩幾個月... 無晒啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-28 09:17 發表

有興趣 !!!
當年,英國國家隊黎香港,我係金鐘撞到安達頓同舒靈咸(仲係熱刺當打時候),仲拿到簽名!!

留係國家隊咪幾好lo...

其實以前幾喜歡熱刺的,.... 因為奇連士文係個度... 金色轟炸機 屋企有張大POSTER
個陣左右兩邊有安達頓, 班比, 前面係舒靈咸, 奇連士文, 熱刺D 波好好睇
英國國家隊黎香港... 應該係96 歐洲國家杯之前? 個陣好想去追星架, 好多球員我都好鍾意

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-28 11:11 發表

係96年啦....schnix TCSE 好記性 !!
我當年係金鐘toilet時撞到安達頓....睇住佢屙尿....

terry ching 點解得個睇字....有無叫佢簽名

升級   53.45%

該用戶從未簽到

有興趣27/5晚一齊出來睇歐聯決賽請報名啦,順便投埋票去邊睇:

1.  大圍新跑手 (跟大隊去邊睇都得,騎牆派邊隊多人捧邊隊)
2.  瘋狂坦克車 (落bar啤啤佢)
3.  慢子 Wilson (book間卡啦OK房)
4.  迪迪仔 (除左我屋企,邊度都得,巴塞必勝)
5.  stanwong (捧巴塞)
6.  TerrySze (book間卡啦OK房,捧巴塞)
7.  finewong
8.  神童威威(唔知批唔批,報左名先,不過我唔飲酒嫁)
9.
10.

出唔出來睇波既都請入來投票自己捧邊隊啦:

捧巴塞:                                          
1.  stangwong                                                
2.  TerrtSze                                               
3.  李奧
4.  peter數子
5.  上水馬王
6.  迪迪仔
7.  cookie
8.  batigoal
9. peter6565652003
10. saki
11. schnix

捧曼聯:
1.瘋瘋 - 曼聯廿載情! 笠臣到加下!
2.神童威威- 永遠支持曼聯(睇四強兩隊表現,決賽曼聯應該可贏一至兩球)
3.細明哥~簡東拿年代開始喜歡曼聯'最喜歡99年陣容(舒米高,史譚,7小福,堅尼,黑雙殺)
4.慢子 Wilson - 因標準英超迷!
5. TNT ~ 唔算係曼迷, 因巴塞有兩個小弟唔多like嘅球員, 所以捧曼魚!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 TNT 於 2009-5-24 23:53 發表
三隊護級份子半場都輸緊...

紐記唔好走啊~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

恭喜車仔, WELL DONE

升級   53.45%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖