香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

5.24 初夏•八仙野餐吟詩撲蝶清談團

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

日 期 : 2009年5月24 (星期日)
行 程 : 太和火車站->九龍坑山->鶴藪水塘->屏風山->黃嶺->八仙嶺->大尾篤

全 長 : 約 16 km
全 程 時 間 : 約 6-7 小時 (行完大埔吃飯)

人數:最多20人
集 合 時 間 : 0930 (齊齊吃早餐)
集 合 地 點 : 太和火車站

警告及聲明:
1.
此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘) 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2.
本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3.
活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4.
若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5.
參加者的個人保險須自行負責。

日出發~~
名單 (人工智能自助系統)

名譽總團長+咕喱
1. sleung2002hk (贊成合資野餐)

見習初級副團長+咕喱
2. 花子阿DEE (行山杖1支 + 贊成合資野餐)

茶水部
3. running-sue (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
4. 亞平 (行山杖1支 + 贊成合資野餐)

風紀
5. Patrick
6. peteruno (行山杖1支 + 贊成合資野餐)

團員:
7.  billy_yau (冇行山杖 + 贊成合資野餐)
8.  cookie (行山杖1支 + 上山吸收靈氣)
9.  boloup (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
10.  runrun (計劃去買行山杖2支 (需用2支)+ 贊成合資野餐)
11.法蘭 (贊成合資野餐)
12. 前進 (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
13. mill (不需行山杖 + 贊成合資野餐)
14. 零下十度(行山杖1支.可借出+贊成合資野餐)
15. 小華  (不需行山杖 + 贊成合資野餐 )
16. slack Q_Q ( 有walkie , 食跟大隊 )
17. 上水馬王 (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
18. schnix (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
19. 鄭國柱  (借到行山杖1支+贊成合資野餐)
20. stanwong (冇行山杖 + 贊成合資野餐)
21. BeeFing (贊成合資野餐)
22. Kennychoi (不需行山杖 + 贊成合資野餐)
23. 蘭茜•韋 (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
24. CC (行山杖1支 + 贊成合資野餐)
25. 大圍新跑手 (冇行山杖 + 合資野餐冇所謂,不過覺得自己帶野食會方便d,鐘意可以帶多d分比其他人)
26. kopo1128
27. -R-
------------已截止---------------

+1 0
上一篇︰有無睇過HK runner?下一篇︰新人報到!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 Patrick 於 2009-5-26 11:24 發表
    大家會唔會5月31日重行八仙嶺?

五 月 三 十 一 日 ( 星 期 日 )
    風   : 東 南 風 3 級 。
    天 氣 : 部 分 時 間 有 陽 光 。
    氣 溫 : 25 至 30 度 。
    相 對 濕 度 : 百 分 之 75 至 90 。

ching 呢樹我未行過.有人帶隊我會行~~

升級   100%

開心

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-26 12:00 發表

原來"怒怒" 姐都有走離E樹玩. hgj091" />" />hj

bb.你唔知咩.我周圍都會去玩伽~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-5-26 12:16 發表

係喎....毅行者~~

係呀ccctse~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-5-26 12:15 發表

lulu姐好活躍嘎~~j" />" />jk

查實九龍區好多師兄師姐小弟都唔係好認識,有機會都要出城市行下...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 零下十度 於 2009-5-24 12:21 發表

我意思系5月31日星期日~~~" />" />
    咁d罐頭魚又可以留返嘛~~" />" />

原來"怒怒" 姐都有走離E樹玩.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-5-26 11:47 發表

Dee兄要返星期六?

小弟有幾份秘魯,又要開始操山,呢兩樣星期六日都係黃金時間~~

其實如果搞星期六應該可以,但好多ching ctse 要開工...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟呢度搞唔成都好唔好意思...黎緊weekend 時間都比較緊張,尤其六月沒公假,搞行山有難度,有沒其他ching ctse 可以搞呢??

升級   27.6%

該用戶從未簽到

大家會唔會5月31日重行八仙嶺?

五 月 三 十 一 日 ( 星 期 日 )
    風   : 東 南 風 3 級 。
    天 氣 : 部 分 時 間 有 陽 光 。
    氣 溫 : 25 至 30 度 。
    相 對 濕 度 : 百 分 之 75 至 90 。

升級   5.05%

該用戶從未簽到

搞手們、辛苦晒!真唔好意思,要夾錢給你地

升級   56.85%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 running-sue 於 2009-5-23 23:57 發表

係呀, 個頭爆到燒燶佐D頭髮添, 咁得未呀 [/quote
    咁咪好囉!仲益妳慳番啲電髲錢添!

升級   100%

開心

原帖由 running-sue 於 2009-5-23 22:35 發表

6.6無窮 之後,  6.7行山 仲有冇力呀

我意思系5月31日星期日~~~
    咁d罐頭魚又可以留返嘛~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-5-24 00:40 發表
    可惜 ! 為整體安全起見,依個都係最好的決定。來日方長。

白頭佬

邊度都唔洗去,小弟聽日可以訓晏d...

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-5-23 20:38 發表
    經商討後, 決定 "5.24初夏.八仙野餐吟詩撲蝶清談團" 取消

各位貴人, 一出門就招風招雨,
    雖然大家期待佐成個月, 確有點掃興,
    但鑑於山路今日飲飽水水, 會增加危險性,
    為保大家雙腳安全, 決定取消
    ...
    可惜 ! 為整體安全起見,依個都係最好的決定。來日方長。

白頭佬

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-24 00:32 發表

曲奇姐,我個藍罐盒已經空空如也....家中只餘10條沙甸魚.下星期早午晚餐都靠佢既啦..

平兄...聽日有咩做呀你.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-24 00:34 發表

燒成灰後...煩請兄弟你幫我晒於八位嶺上,還我心願!

相信你與八嶺還有緣o既,搵日再去過囉...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-5-24 00:27 發表

我諗要佢自己跳埋落火坑...先至有效喎....

燒成灰後...煩請兄弟你幫我灑於八位嶺上,還我心願!