香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

430 約跑青公情..回憶錄...

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

430之夜終於完成啦... ...是晚真係多得各方跑友細心籌備...
由事前路線準備..到行李寄存..攝影...水站補給..紀錄時間...
到最後幾圍檯大吃大喝一餐...樣樣都超水準準備好.....真係要多謝晒各位參與義工...不能盡錄...  

由於從未走過20.5K咁長...準備都要做得足D..所以是日下午帶左波羅三兄弟回公司(5蚊3個)...
4點幾三兄弟就消失於世上..心諗..你地今晚會明白死得是有價值嫁...
小弟..5:xx到集合點...向sue兄報到及交收跑們眼鏡後..
拿過曲奇姐細心的行李牌..就拿拿聲找水王Billy兄寄行李..再一輪擾讓影相合照後..
7:xx跟隨E組出發...係頭段隨住各跑友背影一路前進...一直愈走愈遠...我講緊前行跑友詐
當走到青龍頭迴旋處時...法蘭及長毛兄已察身而過...
由於不熟路線...係去到黃金海岸時...看看錶 估計是15K位置...
再到達海景花園時...瘋瘋突然從後出現...即時問下佢而家幾多K...佢答我13K...
我個心臟即是停左2秒跳動...唔係掛...我無乜力水啦..剩下7K幾我點頂落去呀..
之後佢又從黑暗中消失...而我個心一直計住加減數...無奶油既...一定是瘋瘋點我...
我應該走左15K..個心臟即時回復暢順 ...剩下5K..雖然累..但意志話我聽...繼續前行吧!!!
走下走下...進入屯門區..係萬能閣附近...走下走下...愈走愈靜..愈走愈無人...
當時已發覺走錯路...腳仔又軟..三兄弟既能量又燃燒晒..好無助好無奈....真係好想放棄...
摸一摸腰袋$200..想一想三兄..唔想佢地死得不明不白..最後都無拿出來...決定慢走回到十字路口再算...
左看右看昅到對面有幾個跑友..即時隨住方向走..原來其中一人是堅堅..個心定一定...打個招呼後又繼續..
走過屯門公園後...由於腳力有限...我又變回獨自一人...
我只有不斷回憶網上C兄提供既相片..認住認住..記住記住..走呀走呀...
又去到大興村..我知運動場就在附近...知道有飯開啦..不自覺地加速..走呀走呀...
蟻也...點解好似入左大興村既...屎啦屎啦...再咁落去今晚無飯食啦 ..即時致電ken兄及法蘭兄..又無聽電話..
咁我唯有隨手捉住個阿嬸問路...佢見我大汗細汗...唔係好想理我..但隻手就指一指..就走左...但佢是指住個天呀...頂....
再慢行找人問..呢次捉住個靚女....佢答得好詳細..只係快左D...話點過馬路...又左又右...我即答OKOK...十萬個唔該....  
再走番出去...走呀走呀...姨.見到大興體育館喎...但我記得唔係呢個名喎...
唯有又捉人問啦..呢次選個細路...點知佢用微笑既語氣答我...隔離咪運動場囉...一個好完美既答案...多謝晒...
入到場原來好多跑友以洗完白白等開飯...小弟都用5分28秒完成呢個過程...
之後就跟隨大軍去到飯店...以暴龍姿態瘋狂進食....
最後跟隨梁兄等各人...坐西鐵回家....
是晚...有驚無險...順利完成...時間2小時20分鐘..爽呀!!!

(特別嗚謝...波羅三兄弟...無你無我..多謝晒)

+1 0
上一篇︰4月30網友約跑 - 再續青公情 (by cu83)下一篇︰青公430(錄像)

升級   36.84%

該用戶從未簽到

多謝

很多謝組織,工作,攝影各人員

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

為430而設的,多多支持:

投票: 跑跑步吹吹水
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4919

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-5-4 17:21 發表

挨.....

一個友愛停,一個河田停...得番我一個返鄧記?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-5-4 17:08 發表

x2 亞平,到時閣下去到的就去先,小弟識路回家的了﹗

玩野咩,2位,小弟係驚緊你地太快,跟唔到,5分半/1k就最好啦.6分/1k更好啦.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-4 16:54 發表

考慮下先...
    天氣咁熱...

夜晚7時,唔會點熱,沿海邊跑,海風吹來,熱氣全消.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-5-4 16:50 發表
    630荃灣碼頭19:00出起步   荃>>>>屯  亂跑

7兄,荃屯亂跑,閣下準備跑咩速度呀?唔會又係小欖掉低我地係嘛,老老實實,5分1K得唔得?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-4 16:52 發表

曲奇姐,來唔來?青公再戰ken老大!

考慮下先...
    天氣咁熱...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-4 16:48 發表

才剛剛跑完430...
    咁快就傾定2個月後私戰再跑....
    真是服左你地啦~

曲奇姐,來唔來?青公再戰ken老大!