香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

上海国际马拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

可能會報.....有沒人會去E個比賽 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-9-2 13:53 發表

BTW, 各ching ctse, 如有参加过, 有无解救? 点register?

Let me ask friend on Sunday ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-9-8 17:21 發表
我生平第一個全馬就係上海,2002年。

我的海外徵戰第一個全馬都要俾上海
e次全馬係自己正式認真跑步後的第一個全馬.....好期待
前兩日EMAIL了資料俾我上海親戚同我報名.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-9-17 13:31 發表
仲有边个去上海?
Confirm 左可否列名? 好等相认!

1. Left3

1. Left3
2. TerrySze

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hyacinth 於 2009-9-21 18:30 發表
請問各位係邊度體檢,幾多錢呀?

我上個月打電話問了主辨單位,佢話港澳同胞入境時都有填健康申報表,可以唔使體檢
我唔知信唔信佢好.穩陣起見,scan了體檢報告+ 再加上2次跑馬拉松的證書...EMAIL資料俾我親戚報名,已經報了名

我今年本身作了體檢(HKD500~~,大廈成日收到個D宣傳單張,.........題外話: 我三餐出街吃...膽固醇高......(膽固醇高同飲食好大關係....唔係跑得多就沒..大家注意飲食.)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alfredyu 於 2009-9-26 11:53 發表
1. Left3
2. TerrySze
3. Alfredyu

我經[跑吧]報左, [跑吧]係一個全國性跑步網上組織, 到時食住由佢地安排, 可以識下大陸跑友. 呢 個月香港仲好熱, 練得唔好, 下個月初要先攻克20K.

CHING.....而家真係好熱,,我走完20K...足足輕了6磅 !!
我KEEP住每星期50K.....每2個星期走一次20K以上..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-9-30 21:19 發表
長鴻旅遊的Joey托小弟通知大家,香港人不用醫生証明的,報名就可以了,如果經中旅社報都應該唔洗,因為舊年楊州小弟與華哥與其副經理講過,他答應唔洗的

亮哥好有FACE!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cherubic_bear 於 2009-10-23 23:18 發表
大家好,有没有美女参加了上海马拉松的,我是在上海工作,所以参加了今年的半马,希望能认识其他朋友一起跑^_^

CHING..你想认识其他朋友一起跑,定係想认识美女一起跑 ?
我都想知有没有美女参加了上海马拉松....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-11-9 14:04 發表
上海隊。 。 。
各位備戰如何? ?
不如今個星期六約跑一次?

Hi Left3兄..我都想跑一次....可惜只腳咬柴,忡未好返...休了2個星期,上海跑唔跑到都成問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlms 於 2009-11-10 12:27 發表

Terry Ching, don't be upset. You've a good base. Suppose the last 3 weeks is for taper, no more LSD and reduce speed work. In the meantime, avoid any execises which have risks to make further inju ...

HI Ericlms CHING,

You are my "工友隊" teammate in the HM last week but I am sorry that I cannot run for our team. I am very upset because of the injury. I prepare this SH marathon for a half year and it is the critical moment for training now but I stop running and give up all match. I have seen a doctor, he asked me to take rest as well. I feel painful when running fast, so I try to run slowly now. Sometimes I will go to swimming.
My target is I can run in SH marathon at this moment (Forget about the PB........). The most importance for me is ROCOVER, since XM marathon is 8 weeks later. I have another chance to achieve
my PB.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-11-10 14:01 發表
Terry Ching
我都拉傷左條右hamstring成兩個星期,休左4日,miss左一次長課,日日fu冰,查消炎高….點算???

上星期六同onon, gary, cu跑左一轉,除左上大斜外,都ok,琴日早10.5K,今早8.5k,好似隻腳無太緊了,但速度 ...

LEFT3 CHING.
比賽前傷佐。。。真係好無奈! 我前晚直情發夢自己只腳好返…
你都要多休息. 你可以跑慢D,KEEP住跑6�K.最重要的是唔好俾體能下降,正如ericlms兄講去swimming / gym。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-11-11 13:22 發表
Terry ching
your injured speed probably still faster than my tempo!

Alfred Ching
Run flat ok ma instead of 上山頂練腳力

Not really.... I only walk now...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlms 於 2009-11-11 15:46 發表

Take it easy Ching. Lot of chances. I got the similar case in 2009 SCM, full of confidence to step into sub4 after 6 months of sweating. Nightmare happened 2 days before that date, I reactivated t ...

Ching I am sorry to hear your experience. You return now. That is good !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-11-11 18:47 發表
各位,受伤难免,保重,保重!
Terry Ching, 你会吾会去上海跑呀?

总之平路加小斜都OK ge, 又不需跑20个跑马地圈....

不如港岛北岸来回 ...

I will be there since I booked the ticket already.
One of my sister is in SH, if I cannot run, I can still visit her.

升級   0%

該用戶從未簽到

上海温度 2-8度...
大家努力備戰....羨慕!
我只腳未好.成個月沒跑....到時慢慢跑,跑得幾多得幾多...一邊跑一邊影相.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-11-18 20:34 發表
Terry Ching
有冇用其他治療方法?跌打?電療???

其實你ge慢跑可能嗎如我ge tempo.......受傷下完成已經好勁!

唉...上幾個星期沒甘痛時去試慢跑...跑完痛..而家係全面停跑...有希望有效
前幾日試了跌打,夫了2次藥...好DD...
而家跑上馬都係慢跑一段就算了.養好傷跑到夏門

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Left3 於 2009-11-19 22:33 發表
Terry Ching
好似参加咗可以改半馬, 吾記得邊到睇過.....起馬完成, 唔好DNF....

星期六8am寶雲道口見!!!

Really ? Let me check check
Left3 and Alfred Ching....到時我地起步前整張合照相....係邊度等好 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-23 18:49 發表
TerrySze 、alfredyu、 Left3 三位師兄加油啊!

多謝亮哥 !!
E次上馬真係有喜有悲,悲的是只腳傷了成個月,喜的是E家先好返.
功力盡廢,體能盡失...琴晚傷後第一次走10K都腳軟..

我會帶2張毛澤東...跑唔晒上馬就伸手節車..