香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

岩岩開始減肥,有d問題

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-15 11:19 發表

師兄.. 一個星期三次已經好好啦..
或者在跑步機上全部時間都係急步行啦...
如果覺得跑步機太悶... 一半時間急步... 一半時間健身單車...
跑可能對你膝頭既衝擊都幾大下 ga~

仲有..你飲食方面點丫 ?!
記住 ...

一路睇書/睇電視/聽收音機黎急步行就唔悶啦
呢個係我同事教既. 佢一路踩單車一路睇漫畫, 睇完就夠一日的基本運動...
齋老味 ching, 一起努力~ 我都唔輕你幾多...
ee 我洗唔洗都報埋重量呢...
好似報埋個動力更大...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-15 12:00 發表

呢 d 真係壞習慣.... 做既時間雖然係夠...
但係如果個心跳率去唔到 training zone... 時間長咁又點呢...

emma~ 你快 d 去你個 blog 報體重同埋餐單丫...

我有mon住個心跳架~ 不過咁樣總好過唔好 (自我安慰)
去... 餐單...體重...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-15 12:13 發表

我上跑機會睇電視架
睇書就難d
因為好震..........  

其實踩單車有冇用呢?
好似只係下半身郁咋喎............  

題外話... 呢輪上左四奶奶癮... 真係唯有上跑步機睇...
o係屋企就唔想落街跑, 大獲!
老味兄. 如果以減肥作目的, 係唔會有分別, 只不過, 除左消脂, 運動仲有收緊作用
我試過剩係急步行 + 漫步機...
下身slim左好多...但上身就...

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-15 13:19 發表

我都係四奶奶幫既人
所以一係九點半做完返屋企睇
一係就上網睇返 (極唔想 )

嗚........ 我想全身都 firm d 咋...........  

邊度有得上網睇? 定係d/l ? 如果可以我就去跑, 跑完番屋企先睇...

升級   90%

該用戶從未簽到

哇好啦... 我可以少個藉口唔跑啦... 謝謝師兄!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-19 14:13 發表

咩來架...hgjD088" />" />hj

catcat, 柴9同四奶奶, 你跟住老味兄果條link上網重溫下巾幗x雄就知道架啦

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2009-5-19 20:29 發表

好好睇架!!!!   

齋老味Ching 你個簽名實在太正啦!
希望anna ctse, 齋老味Ching 同我e.c.都可以同我地既多餘既脂肪講永別!
你想點呀?
都話唔要你囉!
你跟左我咁多年又點呀?
我同你無哂感情架啦!
分手啦........ 我既脂肪!