香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

今日終於"的"起心肝跑步減肥,但係真係跑得唔多..

升級   0%

該用戶從未簽到

你0岩0岩開始當然無問題.. 但長時間係咁可能會因為肚餓開始亂食野...
個人覺得早午餐要食多 d ...
反而晚餐戒食飯面都得

堅持唔係唔好.. 但你本身太重... 硬夾跑會令你膝蓋負荷唔到
識唔識游水 ? 家中有無單車 ?
如果兩者都可行.. 先用單車/游水減減磅..
如果兩者都唔得.. 咁以急步行減磅先
唔識游水可以趁呢個 summer 學識佢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 DR_Dre 於 2009-6-11 10:51 發表

單車可以去買,但係其實踩單車對減肥有效嗎?
我硬係覺得踩單車減唔到肥

一小時慢踩單車可以 burn 到大約 300 calories

如果你試過健身室既單車班, 一堂可以 burn 到 600-700 calories...

ching 唔識游水?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 DR_Dre 於 2009-6-11 11:20 發表

我由細到大都好怕游水 ..

更加要學啦
唔單只係0左減肥
其實游水係求生技能

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rovertse 於 2009-6-18 02:15 發表
仲有仲有, 我阿媽都成200磅, 佢見我跑瘦左佢又跑. 佢只係係屋企原地跑2000下, 跑左兩個月, 有次仲試過落球埸跑左5個圈, 用左半個鐘. 佢一路跑時, 我老豆一路係佢身邊行來吋佢慢. 宜家佢開始見成績啦! 肚腩第一次細過 ...

ctse... 提提你
如果唔係工作關係就最好早 d 休息
夜訓影響新陳代謝...減得慢 d ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 DR_Dre 於 2009-6-20 00:35 發表
維他果隻菊花茶咁

ching.. 慢慢來啦...
你 d 脂肪都唔係一朝一日儲番來啦... 佢地唔會一朝半晚會走晒...
加油

btw.. 其實你睇番食物標籤 (盒上有) 呢隻菊花茶 100ML 當中多過 5g 糖.. 即係飲一盒等於食兩至三茶匙既糖.....
都係會致肥... btw, 低糖果 d 都係呃人... 只係少好少糖

如果你口淡... 可以飲茶 (咩都唔落.. 茶包) 無糖豆漿....