香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   94.3%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
2010年 1月 2日擬報名參加廈門馬拉松人士:

1. cu83 (半馬)
2. Allanccl (全馬)
3. Alex (全馬)
4. wadee(全馬有地方住)
5. Harry (全馬+旅行,希望可以去埋附近土樓)

升級   94.3%

該用戶從未簽到

跟巴士團去可能唔駛1K,不過坐到上去可能已經冇乜狀態跑

升級   94.3%

該用戶從未簽到

加埋食宿可能都係同跟旅行團差唔多

升級   94.3%

該用戶從未簽到

Wing 姐你咁勤力,練埋全馬都夠時間啦!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我地係自己報,定係以團體名義報?
有冇聯絡資料同戶口號碼?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

如果大家through 長鴻報名,攞號碼布同晶片係咪可以一齊?
上次北京馬拉松o個邊真係有o的混亂。

原帖由 allanccl 於 2009-9-30 19:59 發表
為免替人賣告之嫌,小弟會將傳真號碼、銀行戶口資料等個別通知曾經表示擬報名既網友,可以先個別報名,Joey話國慶週之後會出旅行團資料,到時睇下鍾唔鍾意,唔鍾意再安排過。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

咁好似跟長鴻報都冇乜著數,冇端端比佢賺十幾蚊,計percentage 係好多。
請問o的quota 緊唔緊張?

原帖由 allanccl 於 2009-10-7 20:33 發表

那是京馬的特式,幾十年不變的,如果經國內跑吧報名才可以集中一齊攞號碼布同晶片,長鴻只是在網上報名,同埋可以成功付款而矣。廈馬應該無咁亂呱!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

alfredyu師兄曾經post 過段片,大家可以睇睇:

原帖由 alfredyu 於 2008-10-11 00:47 發表
我2005年參加過,好想2009年再去,廈門好靚。我上次拍左段短片給大家欣賞: http://www.cad.com.hk/xiamen/

升級   94.3%

該用戶從未簽到

不過超過二千真係有少少surprise。

大間o的o既康X團費都係$699:
http://www.hongthai.com.hk/HTPublic/TourItin/FQB04.pdf

加埋小費保險等雜費可能都唔駛$1300,不過酒店多數係火車站o個邊,唔近起點。
如果有師兄可以幫我地揾到近起點o既平價住宿o係比賽前住一晚,估計$200-300,都可以諗諗。當然不排除新年會坐地起價。

Anyway,小弟人生路不熟點都會跟大隊。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

但係如果淨係揾長鴻報名而唔join 佢地個團,佢地仲會唔會幫我地攞號碼布?
請問"會員討論區"o係邊?
係咪因為我冇比$25 入會所以睇唔到?

原帖由 allanccl 於 2009-10-14 23:33 發表

Tarry ctse 客氣了,小弟立即改番,上述只是整理下大家所報,統計有幾多人想去土樓玩姐。
這是長鴻旅遊的行程,如果想一站式4星級服務就好方便。如果想平d....可能要自遊行,請留意會員討論區。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我揾到o的廈馬o既相,真係好有氣氛:
http://www.51mls.com/HtmlSource/20090104/eec0124d99da7e4a.shtml

升級   94.3%

該用戶從未簽到

I see.
舊年我跟永X跑京馬都係同長鴻今次咁上下價錢,
相比之下厦門o既旅遊價值就冇咁高。
永X個領隊仲主動話比我聽邊個景點近攞號碼報o既地方,等我唔駛行咁遠。

原帖由 allanccl 於 2009-10-15 18:09 發表

那是廣告而矣,當你去counter問,佢就唔係咁講架,會幾貴架,仲有如果你話會離團去跑步,佢會提醒你唔一定成團,要到出發前七日才通知,到時閣下咁遲買唔到機票去,跑唔到馬拉松,佢地唔會負責架啦!
這是上星期小 ...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

marathon-photos.com 好似淨係得廈馬2007 o的相,請問打後o個o的邊度有?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

亮哥,其實而家有幾多人會買團體票? 如果所有費用唔使二千,我都可能揾到o的唔跑o既親戚朋友陪我。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

時間緊逼,揾唔到人,得我一個。
版主如有任何決定麻煩請PM/打電話比我,如果自行訂機票請註明邊班機。
唔該晒。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
2010年 1月 2日已報名參加廈門馬拉松人士:

一、會去齋跑人仕,已 報名 半/全 馬,已/未 訂機票,已/未 訂 酒店/住宿:
1. cu83          - 已報名全馬,已訂機票,未訂酒店/住宿
2. nc              - 已報名全馬,已訂機票,會訂嘉洲賓館
3. TerrySze    - 已報名全馬,已訂機票,已有/住宿
4. rockiec       - 已報名全馬,已訂機票,已有/住宿 (長鴻自由行)
5. wadee       - 已報名全馬,已訂機票,已有住宿
6. pan-pan     - (全馬, 齋跑, 因2007年已跑過一次)
7. longlx         - 已報名全馬,已訂機票,未訂酒店/住宿
8. 狗               - 已報名全馬,未訂機票&酒店 (想去跑但未知鬆唔鬆唔到人去...4草人仔報左名先 )
9.

二、已/未報名 半/全馬,會跑+自遊行:
1.  
2.

三、已 報名 半/全馬,跟長鴻旅行團玩埋4日3夜:
1. leefs / 全馬
2. kin 堅哥 / 全馬
3. bobby / 全馬
4. ericlms / 全馬
5. Tarry / 全馬
6. Bonnie / 半馬
7. Allanccl / 全馬
8. jogging_cat /全馬
9. Ning /全馬
10. 哈利330 /全馬
11. maylam
12. maylam朋友1
13. maylam朋友2
14. laputa99 / 半馬

四、已 報名 半/全馬,跟長鴻旅行團玩埋3日2夜:
1. stephen / 半馬
2.
3.

剛去完長鴻報名, Joey 可安排自由行人士12座位面包車去土樓...
詳情如下:
1. 行程: 華林酒店 -> 土樓 -> 機場 (全日)
   (若其他 ching/ctse 入住其他附近酒店可以兜埋)
2. 費用: RMB 1500 (包過橋費、連司機)
3. 若時間配合, Joey 可安排購買土樓團體票、午膳

*** 若 ching/ctse 有興趣泡溫泉 (翠峰溫泉乃必去景點), Joey 同樣亦可安排...

五、自由行包車去土樓 (12座位面包車)
1-4. rockiec (一家四口)
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

未知會唔會去廈門跑馬拉松人仕:
3. Alex (全馬) (齋跑, 星期日走趕返工)
7. 法蘭 ( 半馬 )(可能會參加當地遊)
8. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
13. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
19. Hobbywet (想跑全馬,驚唔得, 齋跑/或當地遊,看情形)
21. 大圍新跑手 (全馬, 參加當地遊)
22.Colin (全馬) (齋跑, 星期日走趕返工)

升級   94.3%

該用戶從未簽到

廈門國際馬拉松
有比賽編號了 (http://www.xmim.org/register/search_player_no.asp)

有比賽編號了,
1. allanccl   (7464)
2. wadee    (7459)
3. cu83       (7458)
4. leefs       (7440)
5. rockiec   (7438)
6. longlx     (1503)
7. bobby     (7444)
8. pan pan  (7565)
9. Terry       (7448)
10. Ning      (1146)
11. ericlms  (7494)
12. 狗          (1426)
13. 哈利        (370)

升級   94.3%

該用戶從未簽到

升級   94.3%

該用戶從未簽到

係囉,我諗瞓多粒鐘可能會跑得快啲。

仲有請問咁早酒店有早餐未呀? 需要自備乾糧嗎?

如果唔加碼長鴻係咪有車車我地去會場?

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-28 23:49 發表

亮哥:
仲諗緊比賽果朝帶唔帶相機,3號5:00咁早...都唔知起唔起到身~

升級   94.3%

該用戶從未簽到

唔好意思,睇漏左添。

原帖由 allanccl 於 2009-12-29 09:47 發表

哎也! 我地係1月2號比賽架!
係聽到有d網友想在比賽之後一日(即係1月3日),約出黎輕輕鬆鬆咁跑番10K 8k,睇下映下風景享受美麗既沿海景色,自由參加,無壓力的。起到身咪玩下,唔想咁早起身就訓多一陣,約咁早係有 ...