香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Qoo 於 5-9-2009 20:27 發表
    今日你地嚟唔到真係可惜非常hgjD121" />" />hj
    今早的天氣好好,有風,晒的時間唔多,路程好好跑hgj091" />" />hj
    由於無人短腳,跑左長腳...原本諗住,跑到頂唔順時,會扮有事走先
    但好開心同jogging_cat ...
    Qoo 你今日跑得好好丫,反宜我就跑得比預期辛苦,可能近排跑得太短同太少喇。
    大家都要一齊努力加油,下星期再一齊跑過丫。

升級   0%

開心

原帖由 迪迪仔 於 7-9-2009 07:51 發表

咁你慢慢等啦,我走人先啦.
    早晨各位,我係幾號阿?

升級   0%

開心

我係阿四喎,早晨各位。

升級   0%

開心

團長:「各位團友, 由於小弟阿四最近工作繁忙, 每日都三更半夜先收工, 疏於團務, 真係唔好意思.」

今個星期六應該天氣不太好, 所以都係跑返上星期區內條route喇.......  出報名表先:

將軍澳逍遙團 - 12.09.2009 TKO逍遙跑(6.5K/9.3K)
    約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !
    日期: 12 / 09 / 2009 ( 六 )
    集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點: 將軍澳運動場跑道側

路線 :
    6.5 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>坑口>運動場
    9.3 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>寶林>坑口>運動場

里數: 約 6.5K / 9.3K
    預計完成時間:1小時15分鐘
    難度:* ( 95%平路)
    特別注意: 由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

*** 詳情請參考 page 1 post #1 ***

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓~

12/9 報名名單:

1. JC (如果先醒就7:30加碼, 今次有事唔特訓)
    2. Terence (報咗名先,到時再決定!)
    3. paulsiu
    4. 活活  ( 吾是上 魔鬼山咩 ??)
    5. jogging_cat
    6.

UNCLE:「我要踢波,但可以帶Terence兄的會員証來。」

升級   0%

開心

活活,麻煩你今個星期六帶我張會員証來消遙跑或特訓丫,因為我想喺賽季開始前用會員優惠入貨阿。
    你知啦,驚遲 d 無晒 size 丫馬,唔該晒。

升級   0%

開心

原帖由 =chairman= 於 10-9-2009 00:33 發表
    宣傳下 ~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=page%3D1&page=1

d仔仔女女o係我屋企好慘丫,大家去認領晒佢地啦 ~~~~
    車師兄,我己經認領咗兩個女女喇,你星期六帶黎比我啦唔該。

升級   0%

開心

原帖由 快活人 於 10-9-2009 12:41 發表
    昌CHING + CATCAT  ... OKOK
    但 麻煩FRIDAY 再提提我 . 因老人家無記性
    唔該活活師姐。

升級   0%

開心

唔該晒 finewong ching 做探子。
    條路風景真好靚喎,不過好似好多石級咁 gai,會唔會真係好難跑呢?不過又好想試吓 tim.

升級   0%

開心

活活,提提你帶會證比我丫,唔該晒。

升級   0%

開心

今日消遙跑天氣算唔錯,八點三起跑前落咗場大雨,起跑後就一路都無落雨,無太陽又唔熱跑得好舒服。可能上星期跑咗一次近期比較長既路程,同埋今日無上星期咁熱,所以跑得輕鬆好多,仲可以同活活、廸廸仔邊跑邊吹水 tim。其實唔係我跑得快咗架,只係佢地跑慢咗就我咋。所以時間係比上星期慢咗少少。以1:02:25 完成全程,路線同上星期一樣。

升級   0%

開心

早晨三號同大家講早晨喔。

升級   0%

開心

早晨阿,準備出門口喇。

升級   0%

開心

原帖由 哈利330 於 16-9-2009 16:11 發表
    有冇TKO人會報香港十公里挑戰賽 (前稱Nike 10公里挑戰賽)?
    http://www.hkaaa.com/hkaaa/event/event/Year2009/HK10K_09/10K_enrolment.htm
    我寄咗喇,不過未知報唔報倒喎。
    好似話七點都仲 online 報倒喎。

升級   0%

開心

原帖由 jc8866 於 16-9-2009 20:47 發表

啱啱online報, accept左喇 ^^
    Cat ctse 點解唔online報既?
    返緊工唔可以 online 報,如果放工先報又驚報唔到,所以咪寄 law.。

升級   0%

開心

哎呀唔記得同大家講早晨 tim,早晨各位。

升級   0%

開心

早晨3號同大家講早晨。

升級   0%

開心

將軍澳逍遙團 - 19.09.2009 TKO逍遙跑 (11.5K / 6K)
    約跑詳情請參考 page 1 post#1, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 19 / 09 / 2009 ( 六 )
    集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場
                     6 K: 運動場→坑口→寶林→運動場

里數: 約 11.5K / 6K

預計完成時間:1小時30分鐘
    難度:*** ( 今次路段難度頗高, 多上落斜, 而且没有 short cut, 必須跑畢全程)

特別注意:  由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充
    溫馨提示 : 打完風關係 . 沿途都有好多樹枝 阻路及 街道比較窄. 所以 星期六大家跑此路線時要加倍小心.

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

19/9 TKO逍遙跑 報名表

1. JC (10:30要開會所以唔特訓, 另外20/9約左人跑大清, 今次唔加碼喇 ^^)
    2. Terence
    3. finewong(7:30加碼小隊)
    4. rockiec (7:30加碼小隊)
    5. 活活  ( 想加碼 又怕 頂吾順)
    6. Kan0902(咁好天唔黎唔得啦)
    7. 昌(都係九成唔加碼,因為約左囡游水游6:30
    ,我8:15前會趕來的
    8. 哈利
    (7:30加碼小隊慢腳)
    9. 狗哥 (跑730加碼小隊...今次正餐無緣+特訓唔到)
    10. jogging_cat

升級   0%

開心

原帖由 mill 於 18-9-2009 13:12 發表

好呀活活, 好耐無大家一齊飲茶, 搶包山了.
    好掛住你地啊~~
    mill 姐我都好掛住你阿,得閒過黎跑吓啦。

升級   0%

開心

原帖由 迪迪仔 於 19-9-2009 17:11 發表
    有團友投訴今次逍遙跑貨不對版喎.

明明寫左係11.5K........跑下跑下,已經跑左11.5K喎,點解仲未見到終點既......
    0下, 仲要跑多25%,咁咪即係差唔多14.5K.......

我跑得慢,最後跑左兩個幾鐘喎,
    到底係長課定逍 ...
    找都無諗過會跑咗兩個幾鐘咁長,因為無心理準備跑到腳仔都軟埋阿陰功.

升級   0%

開心

19/9 將軍澳消遙跑

路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場

今次既消遙跑真係一 d 都唔消遙,lee條路唔知點解要跑咗成 2 小時 11 分幾先跑完,11.5k既路線要用咗半馬既時間至跑得完。三條大斜路跑到腳仔都軟埋,喺豪無心理準備之下跑咗咁長,你都咪話唔辛苦,好彩之前練咗既野都仲有番 d 靜,唔係真係隨時返唔到終點都似。