香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   78.4%

該用戶從未簽到

嘩,起碼有8成似啦。火將軍幾時做咗 part time model!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

日期: 04 / 07 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am 起步, 逾時不候)
集合地點:  TKO運動場~跑道側

路線 : TKO運動場內 (如場地時間表沒有更改, 應該於副場進行)
里數: 是次沒有預設哩數
預計完成時間:1小時
難度:* ( 100% 全平路)

早餐特訓地點: 視乎人數而定

逍遙名單
1. 迪迪仔
2. JC
3. Terence (新團長開新post一定要支持啦。)

升級   78.4%

該用戶從未簽到

日期: 04 / 07 / 2009 ( 六 )
集合地點: 寶翠公園更衣室外

未去過寶翠既ching/ctse可以7:55係寶琳站等啦.....
有冇ching/ctse可以帶吓新朋友呢?!

路線 : TKO區内街跑
里數: 10K / 6K
預計完成時間:1小時10分鐘

逍遙名單
1. 迪迪仔
2. JC (寶翠見)
3. Terence  (寶翠見)
4. 活活
5. 山比
6. 駛乜理
7. Sealion
8. Oh-man
9. jogging_cat
10. wty16
11. runner_256 (寶翠見)

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-2 00:47 發表
10K路線圖:

跑番大草原啦, 不過同之前跑既草原路線有小小分別, 今次唔跑泥路, 試吓跑藍色圈部份既石屎路(小斜), 又有另一番風景架 ^^

6K ...

唔該晒JC團長,當日大家可以順便參加睇樓團,睇吓啲人收樓。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-7-2 13:16 發表

個度係堆田區隔離, 都係唔好留咁耐

我地靜靜雞喺度講好啦,人地喺度收緊樓咖,我驚比人圍...

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-3 17:39 發表
由於報左名既ching/ctse都識路去寶翠公園, 暫時7:55應該唔需要去寶琳mtr帶新朋友喇.

如果今晚再有ching/ctse報名, 而需要帶路既話, 請報名時註明啦, 唔該 ^^

申苦晒JC團長...

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-7-4 14:37 發表
我頭先又食左個朱扒飯啦" />" />

嘩!火兄你都好食得吓喎,搶完包山而家又黎個豬扒飯。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-4 18:16 發表
今朝早同Terence徒步去寶翠, 臨到之前一場大雨, 結果未跑已經濕晒~
幸好起步時間停左雨, 除左避吓水氹之外, 都算幾好跑, 雖然10k組報訊有"短暫陽光", 但全程都唔算太熱,
6k組約42分鐘全部歸隊, 10k組有 ...

報告吓昨日10K組嘅情況先。我哋嘅時間喺1小時07分。其實跑到去運動場後,大家都停左喺度,猶疑緊跑唔跑去大草原,我見天氣都OK,便慢跑過去。雖然早上落咗場大雨,條路都沒有泥濘。我哋喺大草原上斜後行咗一段時間,一來可以休息吓,二來又可以睇吓風景。過咗運動場後遙見寶琳上空有一大片黑雲,怕會落大雨便開始加速翻嚟同追翻小許時間。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-7-7 19:11 發表
各位有參加荃灣黃昏跑既朋友,lee 個星期日天氣預測會好炎熱,記住補充足夠水份以免中暑。
另外我會喺 lee個比賽做攝記義工,各位見到我既時候請望望鏡頭,等我為閣上影番幾張相,不過影得唔好千祈唔好介意喎 ...

CAT師姐咁熱天時去影相都好辛苦咖,你自己都要帶定啲運動飲品同小心中暑。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-7 23:59 發表

希望冇MOS-8k咁辛苦啦........ " />" />

夏天跑步比賽真係好辛苦,喺太陽下跑幾K已經可以全件衫濕洒。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

話時話, 未出報名表, 即刻做野:
見上次跑草原咁開心, 重漫步睇風景, 大家又話帶啤酒/花雕, 又話吟詩作對, 咁今個星期再黎過啦~

日期: 11 / 07 / 2009 ( 六 )
集合地點: TKO運動場 ~ 跑道側
路線 : 將軍澳大草原+區内街跑 (10K/6K)
預計完成時間:1小時10分鐘内

逍遙名單
1. JC (因翌日賽事, 跑6K夠喇)
2. 駿駿駿(多數hea跑6k)係咪帶啤酒先????
3. 活活 ( HEA 6K 至岩我 )
4. Terence (我都想hea跑6k)呀,因為大草原個邊完全冇得遮,好曬呀。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-8 23:29 發表
天氣熱 ~ 似乎大家都想輕輕鬆鬆跑6K, 邊跑邊吹水 " />" />

11/7 路線圖, 平時跑開短腳既團友都可以入吓草原睇吓風景, 大家啱唔啱口味啊 " />" />

咁planning都ok喎,早啲入去大草原,可以唔駛同太陽伯伯玩咁耐。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-7-9 10:28 發表
各位TKO之友你地好, 我都吼左呢個逍遙團好耐啦, 但一路時間都唔係好啱.  今個星期終於可以嚟啦.  6K hea跑聽落都好逍遙.

唔知有無ching/ctse搭地鐡呢?  我唔知掟, 可唔可以係地鐡等埋一齊 ...

你好 wongc兄,歡迎參加逍遙跑。我係上年11�12月份在九龍仔上堂。另一位團友駛乜理兄都係我哋嘅同學。逍遙跑既特色係需要一路跑一路吹水。仲有跑完之後會有重頭戲既特訓。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-9 11:59 發表

冇咁易溶下話?? 報名先啦~

昌兄鍾意夜晚先跑咖,我都撞個拒幾次。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 boloup 於 2009-7-10 17:24 發表
殘陽灼灼染山紅
炊煙縷縷渡橫空
迎面僕僕身不顧
歸心箭箭射家中

五點洗定手,唔使十五分鈡立即走

睇怕我要去搵阿"對"穿牆翻嚟先得喇。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

今日條路其實都好跑,由運動場跑冇幾遠已經出大草原,之後就上斜路。唔經唔覺已經出翻黎去到運動場。加上今日天氣算喺幾好,跑起來都唔喺太辛苦。翻到運動場之後Rocky ching教大家啲拉根同分解動作。今日特訓去咗晶苑,可能肚餓關係,大家好快就攻陷晒檯上嘅包山。今日重有某高手同 Finewong,Rocky ching 喺運動場大戰,結果留翻當事人講啦。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-7-12 08:11 發表
相信JC非常期待,見到腳痕仔超越自己既一天~
亦都係好多父親所期待的一天~

火將軍好似有啲心事咁樣喎!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-7-13 22:27 發表
有冇人而家會落街跑丫 ~~

有阿,我尋晚都喺運動場練習。最近有一穿著黃色HKMP跑T嘅跑手經常坐順風車。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-15 11:01 發表
大家大約幾多點開始特訓 ?! hgjD115" />" />hj

應該大約10點鐘左右。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-14 22:33 發表
哈哈, 前日比賽俾我搵到張証據, 我真係有落力死跟曲奇ctse架 (雖然跟到面青青)  " />" />   ===>  

咁熱要跑成10K重要咁快,我怕會中暑。