香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

祝山比快D好返, 早日康復 ..........
    1. JC
    2. paulsiu
    3. chairman
    4. 昌
    5. rockiec
    6. finewong
    7. 猿球
    8. Jonathan
    9. 迪迪仔
    10. Harry
    11. coxswain
    12. Terence
    13. jogging_cat
    14. uncle
    15. auntie
    16. 阿茂
    17. mill (祝早日康復)
    18.Sammy

升級   43%

開心

將軍澳逍遙團 - 08.08.2009 TKO逍遙跑 (9K/6.5K)

日期: 08 / 08 / 2009 ( 六 )
    集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 將軍澳區内街跑
    里數: 9K / 6.5K
    預計完成時間:1小時10分鐘
    難度:* ( 95% 平路)

路線圖及約跑詳情:  請參考 Page 1 (post#1)

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

08/08/2009 報名名單:
    1. JC (星期六好大機會要開工, 應該黎唔到!  勞煩識路既ching/ctse到時幫手帶路啦, 唔該晒  
    2. 猿球
    3. Terence
    4. rockiec
    5. wty16
    6. bolo
    7. finewong
    8. DM (第一次參加)
    9. 駛乜理
    10.

未能出席:
    1. JC (星期六好大機會要開工, 應該黎唔到!  勞煩識路既ching/ctse到時幫手帶路啦, 唔該晒
    2. Wing (星期五晚有第1課操練,星期六應該無法出席)
    3.paulsiu(­­要開工)

升級   43%

開心

原帖由 dreamusic 於 2009-8-8 15:21 發表

今日第一次參加長跑網約跑, 非常高興認識大家
    其實唔勁架, 都係慢慢跑玩下姐

頭先返出黎, 係油塘行錯左路圍住高超道跑左一圈先發現, 原來係俾個地鐵牌呃左, 以為已經到左藍田
    條路線由調景 ...

DM Ching 知你今朝逍遥跑係唔夠呀啦.......

升級   43%

開心

明天好想黎, 但有事又黎唔到啦. 好可惜......

升級   43%

開心

將軍澳逍遙團 -05.09.2009 TKO逍遙跑(5.5K/11-13K)今期有finewong做代領隊~請多多支持!
    約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !
    日期:
    05 / 09 / 2009 ( 六 )
    集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點:  將軍澳運動場跑道側
    路線 : 6.5 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>坑口>運動場
             9.3 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>寶林>坑口>運動場
       5-9 tko長腳路線.jpg (58.33 KB)

預計完成時間:1小時15分鐘
    難度:* (95%平路)

另備加碼小隊, 跑5k, 7:30出發
    路線:坑口加運動場大圈
    打8字
       5-9 加碼路線.jpg (56.89 KB)

特別注意:
    由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充
    早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
    歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑,實行以跑會友啦!
    5/9 報名名單
    (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓):
    1. 活活 ( 可做後勤
    幫手帶路)  
    2. finewong
    3. jogging_cat (路線由 finewong 教頭決定啦)
    4. Harry (太熱啦,都係跑(1) 好o的)
    5. kan0902
    6. 山比(十一點要去到葵興,加上有夜場,跑短d留返條命仔,所以短腳呀唔該)
    7. 昌(體力不如人,如有7:30早場就好了)
    8.猿球
    9. Sealion (想跑no.2,味試過跑去我科大,不過都糸跟finewong 教頭啦! )
    10. emma 慢短腳
    11.Qoo(最近成日有d頭暈暈,都係短腳...不能特訓...)
    12. JC (聽日唔使OT, 可以歸隊一齊逍遙)
    13. wongc (我新嚟架, 聽講呀代領隊好靚仔所以特登嚟捧場, 希望跑到長腳啦)
    14. 駛乜理 (好耐無嚟, 我番來啦.....)

飛機王:
    1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔 )
    2. rockiec (當天要去揀單車試路, 亦都要留力跑泰基盃…)

升級   43%

開心

原帖由 wongc 於 2009-9-4 20:47 發表
    唔好意思, 同JC撞post爭位tim.

唔緊要, 我幫妳改番...ok

升級   43%

開心

哎...今朝有事一早九點要去沙田, 我又嚟唔到....
    又要下次補返數啦

升級   43%

開心

今個星期六早上同個囡去馬灣挪亜方丹參觀, 所以來唔到....
    希望大家跑得開心D.

升級   43%

開心

[rockiec鐵人+車仔東區慶功簽名會朁皇上賞賜大放送]

將軍澳逍遙團 - 03.10.2009 TKO大草原逍遙跑 (10K / 6K)
    約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 03 / 10 / 2009 ( 六 )
    集合地點:  寶翠公園<==== 注意:"已知道更正集合地點的ching/ctse, 請於自己名字之前/後, 加上 <-- "收到"
    另備加碼小隊 (可按路程及時間自行組隊)
    路線 :  11 K / 6 K  詳情及路線圖請參考 page 1 post#1
    預計完成時間:1小時15分鐘
    難度:** (90%平路, 大草原有一段上落斜)

早餐特訓地點: 8:00am集合時決定

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊o黎逍遙跑, 實行以跑會友啦!

03/10 TKO逍遙跑報名:

收到 1. JC
    收到 2. Kin
    收到 3. jogging_cat (唔理咁多,早 d 報名先)
    收到 4. Wing   (恭喜Rockie師兄+加碼小隊 7:00出發) ,禮物會送出俾有需要o既師兄師姐
    收到 5. 哈利
    收到 6. chairman
    未覆 ---> 7. kan0902
    收到 8. 狗哥 (same as 堅~ 終於有紅日星期六啦,報定名先)
    收到 9. finewong (迎月夜同馬鞍山既ching跑西貢, 星期六都係唔加碼)
    收到 10. 活活 報到 ~~~thanks 留位比我  ( 如明天知甦 ,就加碼 . 吾見就吾好等)
    收到 12. 仲有留多份俾 -R-兄衝斜暫校長
    收到 13. mill姐
    收到 13. emma (可唔可以剩係參加加碼小隊?)
    未覆 ---> 14. Ah Li (Susan女T衫34我幫佢拿)
    未覆 ---> 15. 猿球 唔洗一早開工我又出現啦!~
    收到 16. fit118 (ctse 話唔跑運動場今個星期唔黎住喇,因為怕跑唔到咁長同埋驚有狗喎。)
    收到 17. 迪迪仔
    收到 18. wongc (收到, 不過唔係好知寶翠公園係邊 )
    收到 19. 駛乜理 (我今次有時間來啦....)

以上 ching/ctse 均可獲皇上賞賜 !!

收到19. rockiec (點解cop cop 下, 唔見咗我第17個位??)
    20.
    21.
    ..........

退出賞賜
    收到 1. 昌 (散場地方遠左,時間就唔到下場,應該唔到)

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

加碼路線:
    平路加碼10K, 不過路線會重覆調景嶺路段 (加碼不入大草原, 跑寶林及坑囗)

加碼小隊7:00準時寶翠出發:
    (要儲物請預留時間)

1. Wing
    2. 哈利
    3. JC
    4. jogging_cat (我又想加碼,不過唔想一次加 10k 咁多,好果加 3k 有冇得諗?不過如果唔方便就算啦,唔洗就我架)
    5. 活活報到 ~~~thanks 留位比我  ( 如明天知甦 ,就加碼 . 吾見就吾好等)
    6. -R-
    7. bolo(會醒就出現,唔見人唔駛等)
    8. 迪迪仔 (不過想CONFIRM一下,加碼係唔係有07:00同7:36兩組,
                 我特訓完仲有豐富既節目,唔想跑20K咁多了,
                 如果你地有兩組,我就JOIN7:36果組[大概13-14K],
                 否則,我就會JOIN7:00果組,然後再跑短腳組[大概16K].)

升級   43%

開心

唔好意思,我唔識點樣加番颜色,
    可否ching�ctse 教我?

升級   43%

開心

原帖由 jc8866 於 2009-10-2 22:01 發表

要先copy, 再按下圖個 [回覆], 之後先paste  ^^

唔該Jc, 我下次識得點用。。。。。

升級   43%

開心

jc

升級   43%

開心

長期勞損結果,我旣右股位出現疼痛及連帶影响右腳至到腳趾位,
    最後的起心肝去睇醫生,
    哎...如來佢話我事關尾龍骨位第4-5節有麼損同肌肉太緊, 所以神經線壓住產生疼痛.
    佢要我去做物理治療兼且停止跑步2至3星期, 所以我想唔能夠同您哋逍遥跑一段時間
    失望........

升級   43%

開心

原帖由 rockiec 於 2009-10-8 22:13 發表
    TKO逍遙團祝Sam早日康復:

1. JC
    2. rockiec
    3.
    .........

駛乜理 ching 每周平均哩數幾多? 每月哩數幾多?
    睇怕其他 ching/ctse 要以此為鑒....

其實每周平均哩數約25公哩, 每個月應該大摡 100 公哩到...
    可能我前後熱身及舒緩身展時間唔夠, 令到背部肌肉(尤其腰部)得唔到放鬆,
    所以長期日積月累攪到勞損....
    今日看完物理治隙, 他話最好用大約15分左右做前後....
    所以大家最好做足準備, 不要好似我咁.....

升級   43%

開心

原帖由 boloup 於 2009-10-9 19:45 發表
    1. JC
    2. rockiec
    3. 活活
    4. jogging_cat
    5. 阿狗
    6. 肥脾
    7. 迪迪仔
    8. coxswain
    9. Wing嬸
    10. chairman
    11. bolo

多謝大家, 我會努力Keep好身体, 好番再同大家一起跑過, 長跑長有.....

升級   43%

開心

原帖由 jc8866 於 2009-10-8 21:24 發表

逍遙跑年終無休, 隨時黎跑都得,
    反而你身體要緊, 勞損最重要係多D休息,
    完全好返晒先好再做運動, 千其咪心急.

1. JC
    2.
    3.
    .........

JC , 我好番記住幫我留番個好位.....hahaha
    thank you

升級   43%

開心

原帖由 Terence86 於 2009-10-8 23:05 發表

唔知你喺咪跑得落斜多,anyway 長跑長有,好翻再嚟一齊跑啦,我哋幾時都歡迎你!

其實亦都係年紀大旣問题.... 我會保養好D, 好番再同你一齊跑過...

升級   43%

開心

原帖由 finewong 於 2009-10-10 11:25 發表
    今朝有d風涼涼地, 幾舒服
    今日逍遙應該幾好跑

一向身體都唔太好, 最近仲差 d感冒清唔哂, 而疲勞亦消除得特別慢
    所以一有時間都盡量休息

聽日會照舊去走樂華杯, 狀態改唔到, 唯有從心態著手
    有比賽的ching c ...

係吖, 今日天氣真係好好, 我都好想跑, 但無奈!....

升級   43%

開心

各位TkO 跑友, 今日跑成點呀?係咪好清爽呀?
    我從今朝上身已經感覺到了...

升級   43%

開心

原帖由 駿3 於 2009-10-10 12:17 發表
    好清爽, 但好晒,今日無逍遙,出左斧山跑

係喎!今日天氣乾爽但都有成30度 ...