香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   21.4%

該用戶從未簽到

日期: 04 / 07 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am 起步, 逾時不候)
集合地點:  TKO運動場~跑道側

路線 : TKO運動場內 (如場地時間表沒有更改, 應該於副場進行)
里數: 是次沒有預設哩數
預計完成時間:1小時
難度:* ( 100% 全平路)

早餐特訓地點: 視乎人數而定

逍遙名單
1. 迪迪仔
2. JC
3. Terence (新團長開新post一定要支持啦。)
4. 活活 ( 筷子團長開張一定支持)
5. 山比 (支持支持~~)
6. 駛乜理 (JC JC 支持 支持  JC JC 支持 支持    JC JC 支持 支持  JC JC 支持 支持 .................)
7. Sealion (我都泥呀)

升級   21.4%

該用戶從未簽到

糸呀!呢排倦倦地 ,所以都無出席星期三晚上斜!見呢次由你來主席,米過來跑下,順便見悉下TKO快子人

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-6-28 22:38 發表

係呀, 我地既家規係唔准講大話架~  " />" />

我都覺得似

升級   21.4%

該用戶從未簽到

都糸叫”快 ”姐....

~~~~~快 子 人~~~~~~

升級   21.4%

該用戶從未簽到

唔好意思,呀JC & Wing Wing ,依加先報到!

因集合地點有變, 擔心有ching/ctse去錯地方集合, 請確認知道更改的ching/ctse於自己名字後加上 (寶翠見),
以方便我聯絡未知的ching/ctse, 謝謝~

日期: 04 / 07 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am 起步, 逾時不候)
集合地點:  寶翠公園更衣室外
未去過寶翠既ching/ctse可以7:55係寶琳站等啦.....
有冇ching/ctse可以帶吓新朋友呢?!

路線 : TKO區内街跑
里數: 10K / 6K
預計完成時間:1小時10分鐘
早餐特訓地點: 視乎人數而定

逍遙名單
1. 迪迪仔(寶翠見)
2. JC (寶翠見)
3. Terence (寶翠見)
4. 活活 (寶翠見)
5. 山比 (寶翠見)
6. 駛乜理 (寶翠見)
7. Sealion  (寶翠見)
8. Oh-man
9. jogging_cat (寶翠見)
10. wty16
11. runner_256(寶翠見)
12. Harry (寶翠見)
13. Tinson (寶翠見)
14. Aprilia (寶翠見)

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-4 18:02 發表
今朝起步分組時, 問有冇人跑10k時, 得boloup一個舉手, 點知最後原本咁多人唔聲唔聲過左10k組,
如無記錯的話, 一共19跑人分組如下:

終點唔見人, 自守報數啦, 唔該~
sealion
runner_256
apple(256嫂)

報告jc團長,我糸蔣軍澳運動同活活ctse講 ,佢都有叫我跑理去,不過因為我怕返唔到屋企,同當其時自己都有d 所以就走先,點知上澳景時真糸要行呀! 下次再試過 ,我唔知有幾多

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-7-5 11:30 發表

KAKA
256 ching,其實分享下點解要約埋一齊跑步,都已經好好啦

跑步俾人的感覺係一個人跑都得
咁點解仲要約埋其他人,仲要係之前唔識的人跑呢? 一定係有d「化學作用」既~~~

可以追人及被人追

升級   21.4%

該用戶從未簽到

有無人知道糸邊暑,翠琳路上到頂.五鬼山腳條村,個名好似好恐怖

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-7-6 21:26 發表

翠林路是在翠林附近的配水庫位置,附近有澳頭村和馬游塘村,但都唔近五桂山(五鬼山另稱)wo ~~~

車亞文:條路可唔可以跑?糸碎石路嗎?糸一個跑友的好介紹,佢話上到山頂就糸五鬼山村.

呢個星期日有比賽,咁星期六要被mtr賺錢啦,再同你地來個特訓!
下次,會試油塘-調景嶺-蔣軍澳-坑口-寶琳-康城站

升級   21.4%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 --- 25.07.2009 TKO運動場內操練

日期: 25 / 07 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am

前往TKO運動場的路線圖請參照: https://www.longrun.hk/forum/view ... page%3D1&page=1  (post#1)

里數: 沒有預設里數

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

25/7 逍遙名單:

1. JC (當日10:30要開會, 盡量跑+特訓)
2. paulsiu(特訓)
3. Terence (跑+特訓)
4. 猿球
5. finewong (跑+特訓)
6. Sealion (跑+特訓)
7.
8.
9.
10.

無緣出席:
1. Wing - 要開工~不過會鼎力支持阿四團長逍遙團!

升級   21.4%

該用戶從未簽到

我知呀!今朝print左出泥,依加填緊,今日會寄啦!

升級   21.4%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 --- 25.07.2009 TKO運動場內操練

日期: 25 / 07 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am

前往TKO運動場的路線圖請參照:https://www.longrun.hk/forum/view... tra=page%3D1&page=1  (post#1)

里數: 沒有預設里數

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

25/7 逍遙名單:

1. JC (當日10:30要開會, 盡量跑+特訓)
2. paulsiu(特訓)
3. Terence (跑+特訓)
4. 猿球
5. finewong (跑+特訓)
6. Sealion,星期六早上有傢私到,要幫手執屋,泥唔到)
7. runner_256
8. 活活 ( 特訓要10 點9走 去 睇EC)
9. laputa99 (跑+特訓)
10. bolo
11. ee (星期 5 晚要去約跑.. 早上起到身盡量來)
12. chairman (應該得...呱)
13. Harry

無緣出席:
1. Wing - 要開工~不過會鼎力支持阿四團長逍遙團!
2. 駛乜理 - 上午有事, 來不到....
3. 駿駿駿 - 缺(席)直一次引用:
4. uncle - 約咗醫師睇腳

原帖由 running-sue 於 2009-7-23 09:47 發表 =redirect.php?goto=findpost&pid=329209&ptid=5430]
早晨, 各位將軍澳逍遙團的朋友

香港長跑網註冊團體 公開接受會員申請=redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost]https://www.longrun.hk/forum/redi... o=lastpost#lastpost  
UID539 帖子513 精華0 積分589 閱讀權限50 在線時間521 小時 註冊時間2008-5-19 最後登錄2009-7-24 查看詳細資料
引用 報告 回復 TOP
歡迎你-香港長跑網。

升級   21.4%

該用戶從未簽到

jc:現在佢無事嗎?退左燒都要多d休息.飲食要小心,祝早日痊癒!

升級   21.4%

該用戶從未簽到

[TKO終極回氣特訓 ~ finewong分享會]
正式接受報名: (詳情請參考 page 1 post #1)
日期: 22 / 08 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 將軍澳運動場跑道側
路線 : 13K: 將軍澳>翠林>康盛>馬油塘>寶達>廣田>調景嶺>將軍澳 (參考post#1路線圖)
6 K: 將軍澳>翠林>康盛>茅湖仔>靈實>將軍澳 (參考post#1路線圖)
TKO運動場內自由跑 (適合只打算跑平路的ching/ctse, 之後一齊去早餐特訓)
預計完成時間:1小時30分鐘
難度:** ( 有上落斜路段)
特別注意: 由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充
歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!
報名名單:
0. finewong <=== 回氣教頭 (回氣特訓組13k)
1. WinggniW (成功搶閘no.1---逍遙6K組,6mins/K)
2. 迪迪仔 (歸隊了)
3. Qoo (逍遙6K組,跑得極慢...請多多指教^^)
4. JC (尋晚3點收工, 今朝返8:30, 但係今晚又要收12點...... 都係聽朝睇狀態先決定跑邊組)
5. 活活 ( 二合一 )
6. kan0902 (忍唔住參加左lu)
7.猿球(回氣特訓組13k)
8. Terence
9. Sealion(回氣特訓組13k,如果真糸回得掂,會唔會加碼? )
注意: 今期由回氣教頭finewong親自主理,
路線, 路程, pacing...... 等等, 必須全程依照教頭指示,
以秉丞回氣特訓的基本原則===>
finewong教頭語錄:
「叫得做回氣, 之前梗係要扯爆自己先啦,
成身變得無力, 雖然好想停低, 但係要繼續跑」
finewong教頭, 有勞你出路線及行程啦, 跑大清定馬油塘好呢?
今期有finewong做教練,一定吸引好多男女會員,特訓要早D去搵位先得!

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-8-21 18:18 發表
Sealion CTSE
我估暫時吾會住喇 ~~~因 要趕去 特訓 ~~~~
等天氣涼D會加碼的.放心

咁就等天氣涼D先啦! 唔該活活

升級   21.4%

該用戶從未簽到

Rockiec Ching, 多謝你陪我上斜 ,洛斜我以為有MTR搭放luck左你
賽後同活活,Wingwing, finewong, kan, terence飲茶吹水,好開心...理單每人都糸hk28

升級   21.4%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 05.09.2009 TKO逍遙跑 (5.5K/11-13K)今期有finewong做代領隊~請多多支持!

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 05 / 09 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 5.5 K: 將軍澳>翠林>康盛>茅湖仔>靈實>將軍澳 (路線圖)
        11-13 K: (1) 運動場→翠林→靈實→澳景(經山路同寶林南路)→運動場 (路線圖)
                     (2) 運動場→科大→井欄樹→翠林→運動場 (長過同高過路線1) (路線圖)

預計完成時間:1小時15分鐘
難度:** ( 有上落斜路段)

補充少少路程注意事項
路程 1 -- - > 要上 約2k 斜路
路程 2 --- > 先上斜 約 800米 , 去 到 鄭植枝 再上斜約 1.5k . 請各團友考慮清楚 路程後 , 報名時請備註 1 定 2 . ( 最終路程由finewong 決定)

詳情及路線圖請參考 (有待更新)

特別注意:  由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

5/9 報名名單 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓):

1. 活活 ( 可做後勤 幫手帶路)  
2. finewong
3. jogging_cat (路線由 finewong 教頭決定啦)
4. Harry (太熱啦,都係跑(1) 好o的)
5. kan0902
6. 山比(十一點要去到葵興,加上有夜場,跑短d留返條命仔,所以短腳呀唔該)
7. 昌(體力不如人,如有7:30早場就好了)
8.猿球
9. Sealion (想跑no.2,味試過跑去我科大,不過都糸跟finewong 教頭啦! )
10.

飛機王:
1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔 )
2. rockiec (當天要去揀單車試路, 亦都要留力跑泰基盃…)

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-9-4 13:47 發表
好野 sealion ctse 都來跟我地 一齊跑 ~~
你特吾特訓 jack ~~~

wood wood ctse, 特訓吹水,我鍾意呀,
但我要12:30到Taikoo Shing,唔知趕唔趕得切,不過我帶定行李過來啦