香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   94.3%

該用戶從未簽到

bolo 咁快好返o拿? 尋日活活先話你傷左。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 05.09.2009 TKO逍遙跑 (5.5K/11-13K)
今期有finewong做代領隊~請多多支持!

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 05 / 09 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 5.5 K: 將軍澳>翠林>康盛>茅湖仔>靈實>將軍澳 (路線圖)
        11-13 K: (1) 運動場→翠林→靈實→澳景(經山路同寶林南路)→運動場 (
路線圖)
                     (2) 運動場→科大→井欄樹→翠林→運動場 (長過同高過路線1) (
路線圖)

預計完成時間:1小時15分鐘
難度:** ( 有上落斜路段)

補充少少路程注意事項
路程 1 -- - > 要上 約2k 斜路
路程 2 --- > 先上斜 約 800米 , 去 到 鄭植枝 再上斜約 1.5k . 請各團友考慮清楚 路程後 , 報名時請備註 1 定 2 . ( 最終路程由finewong 決定)

詳情及路線圖請參考 (有待更新)

特別注意:  由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

5/9 報名名單 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓):

1. 活活 ( 可做後勤 幫手帶路)  
2. finewong
3. jogging_cat (路線由 finewong 教頭決定啦)
4. Harry (太熱啦,都係跑(1) 好o的)
5.
6.
7.
8.
9.
10.

飛機王:
1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔 )

升級   94.3%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 -05.09.2009 TKO逍遙跑(5.5K/11-13K)
今期有finewong做代領隊~請多多支持!

日期:05 / 09 / 2009 ( )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 : 6.5 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>坑口>運動場
        9.3 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>寶林>坑口>運動場

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

難度:* (95%平路)

另備加碼小隊, 5k, 7:30出發
路線:坑口加運動場大圈

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

特別注意:
由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑,實行以跑會友啦!

5/9 報名名單
(reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓):

長腳組:
1. 活活 ( 可做後勤幫手帶路)  
2. finewong
3. jogging_cat (路線由 finewong 教頭決定啦)
4. Harry
5. kan0902
6. 猿球
7. Sealion (想跑no.2,味試過跑去我科大,不過都糸跟finewong 教頭啦! )
8. JC (聽日唔使OT, 可以歸隊一齊逍遙)
9. wongc (我新嚟架, 聽講呀代領隊好靚仔所以特登嚟捧場, 希望跑到長腳啦)
10. 駛乜理 (好耐無嚟, 我番來啦.....)
11. Terence
12.  迪迪仔 (咁熱鬧既,我又來)

短腳組:
1. 山比 (十一點要去到葵興,加上有夜場,跑短d留返條命仔,所以短腳呀唔該)
2. emma (慢短腳)
3. Qoo (最近成日有d頭暈暈,都係短腳...不能特訓...)

加碼小隊 (7:30出發):
1. finewong (10k實唔夠喉啦)
2. 活活 (跟finewong領隊)
3. 昌(體力不如人,如有730早場就好了)
4. JC (成個星期都冇跑過, 要追k)
5. Harry (如果起到身)

飛機王:
1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔 )
2. rockiec (當天要去揀單車試路, 亦都要留力跑泰基盃…)

升級   94.3%

該用戶從未簽到

掙扎左一陣終於起到身,我係4號, 大家早晨!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

呎碼o既表達方法會唔會令師姐們覺得尷尬?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

細個o個陣阿媽話跳繩會高得快o的,Wing 妹祝你快高長大。

原帖由 迪迪仔 於 2009-9-8 21:38 發表

跳繩?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

係啦,其實我係扎醒左訓唔番,都有諗過落去跑。
Anyway,我係早晨2號。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我諗第日我冇乜可能咁早起到身跑...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

始終覺得印有贊助商"撒隆巴斯"o既網衫有o的怪,有冇得好似成龍咁試左幾個月"霸王"先做代言人?

原帖由 於 2009-9-8 16:24 發表
訂購長跑網跑衫各位跑手朋友﹕
期待已久的"長跑網跑衫"今日終於有售啦,
本次翻造網衫除了應未有網衫的網友要求外,最大目的是為長跑網籌募經費來提升網站伺服器硬體及更換更佳的網絡提供者,所以會印有贊助商名字。
這批網衫除改善剪裁外,還有仍然堅持使用優質排汗透氣CoolPlus料,欲更深入了解CoolPlus料可到以下結連查看:
...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

六點冇落雨喎,我今朝跑左你條6.5K 路線兩次,最後兩三K先落雨。

原帖由 WinggniW 於 2009-9-9 05:28 發表

好快天光o架啦!唔係好早之o麻

起左身無得跑.....我試下再睏先!!!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

團長:「各位團友, 由於小弟阿四最近工作繁忙, 每日都三更半夜先收工, 疏於團務, 真係唔好意思.」

逍遙跑預告: 征服魔鬼山
多謝頭號探子finewong幫大家探路: 沿途相片([url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=page%3D1&page=95]link[/url])由finewong提供

今個星期六應該天氣不太好, 所以都係跑返上星期區內條route喇.......  出報名表先:

將軍澳逍遙團 - 12.09.2009 TKO逍遙跑(6.5K/9.3K)
日期: 12 / 09 / 2009 ( 六 )
集合地點: 將軍澳運動場跑道側

路線 :
6.5 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>坑口>運動場
9.3 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>寶林>坑口>運動場

里數: 約 6.5K / 9.3K
難度:* ( 95%平路)
特別注意: 由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

*** 詳情請參考 [url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=&page=1]page 1 post #1 [/url]***

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓~

12/9 報名名單:

1. JC (如果先醒就7:30加碼, 今次有事唔特訓)
2. Terence (報咗名先,到時再決定!)
3. paulsiu
4. 活活  ( 吾是上 魔鬼山咩 ??)
5. jogging_cat
6. 火仔 (報咗名先,今次有事唔特訓)
7. rockiec (finewong ching 咁辛苦搵路, 一定要嚟! 當日天氣應該麻麻, 準備打水戰!)
8. finewong (加碼小隊 7:30繼續出動)
9. Qoo(不能特訓~)
10. 哈利 (如果先醒就7:30加碼,多數不能特訓)
11.
12.

準飛機組人員:
1. 狗哥 (希望起到身join 730小隊,不過跑到咁上下830-845就要鬆人返工,特訓唔到)

飛機王:
1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔  )

特別嘉賓: UNCLE:「我要踢波,但可以帶Terence兄的會員証來。」

升級   94.3%

該用戶從未簽到

你要先copy o的o野,然後click 右下角啡色o個粒"回复"掣去到"所見即所得模式",先可以paste 到o的色同字體。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

太過奬啦! 其實都係個front end design 唔夠user friendly先出現問題...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

車仔: o的衫點攞呀? 今日又唔見你。

原帖由 =chairman= 於 2009-9-10 00:33 發表
宣傳下 ~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=page%3D1&page=1

d仔仔女女o係我屋企好慘丫,大家去認領晒佢地啦 ~~~~

升級   94.3%

該用戶從未簽到

rockiec師兄可否 pm 給我?

原帖由 rockiec 於 2009-9-14 21:59 發表

咁快上22K?? 睇離 finewong 未俾個 workout 你操噃!

第一周長課只係去到13K咋!

不如我send 個 workout 你睇下! 請睇 pm

升級   94.3%

該用戶從未簽到

唔駛擔心,我邊有咁勤力丫...

原帖由 rockiec 於 2009-9-15 14:12 發表

弊!! 有問題, workout 其實有好多種, 我介紹呢隻係有6個level,
我俾隊友練ge 係 upper level2 (因我係進取型)...
即強度最大, 哩數最多果隻, 亦都係最易受傷果種, 所以練之前有以下限制!

starter lev ...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

有冇TKO人會報香港十公里挑戰賽 (前稱Nike 10公里挑戰賽)?
http://www.hkaaa.com/hkaaa/event/event/Year2009/HK10K_09/10K_enrolment.htm

升級   94.3%

該用戶從未簽到

舊年仲激,我15日內跑左Nike 10K、Unicef半馬同澳門全馬三個比賽。

原帖由 於 2009-9-16 23:35 發表
雖然我知10K唔係好多, 但原來你地4個都好似有報2星期後個聯合國半馬, 請小心小心" />" />" />" />

升級   94.3%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 19.09.2009 TKO逍遙跑 (11.5K / 6K)
約跑詳情請參考 page 1 post#1, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 19 / 09 / 2009 ( 六 )

路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場
                 6 K: 運動場→坑口→寶林→運動場

里數: 約 11.5K / 6K

預計完成時間:1小時30分鐘
難度:*** ( 今次路段難度頗高, 多上落斜, 而且没有 short cut, 必須跑畢全程)

特別注意:  由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充
溫馨提示 : 打完風關係 . 沿途都有好多樹枝 阻路及 街道比較窄. 所以 星期六大家跑此路線時要加倍小心.

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

19/9 TKO逍遙跑 報名表

1. JC (10:30要開會所以唔特訓, 另外20/9約左人跑大清, 今次唔加碼喇 ^^)
2. Terence
3. finewong(7:30加碼小隊)
4. rockiec (7:30加碼小隊)
5. 活活  ( 想加碼 又怕 頂吾順)
6. Kan0902(咁好天唔黎唔得啦)
7. 昌(加碼730,大家要就住我)
8. 哈利
(7:30加碼小隊慢腳)
9. 狗哥 (跑730加碼小隊...今次正餐無緣+特訓唔到)
10.

升級   94.3%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 19.09.2009 TKO逍遙跑 (11.5K / 6K)
約跑詳情請參考 page 1 post#1, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 19 / 09 / 2009 ( 六 )

路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場
                 6 K: 運動場→坑口→寶林→運動場

里數: 約 11.5K / 6K

預計完成時間:1小時30分鐘
難度:*** ( 今次路段難度頗高, 多上落斜, 而且没有 short cut, 必須跑畢全程)

特別注意:  由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充
溫馨提示 : 打完風關係 . 沿途都有好多樹枝 阻路及 街道比較窄. 所以 星期六大家跑此路線時要加倍小心.

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

19/9 TKO逍遙跑 報名表

1. JC (10:30要開會所以唔特訓, 另外20/9約左人跑大清, 今次唔加碼喇 ^^)
2. Terence
3. finewong(7:30加碼小隊)
4. rockiec (7:30加碼小隊)
5. 活活  ( 想加碼 又怕 頂吾順)
6. Kan0902(咁好天唔黎唔得啦)
7. 昌(都係九成唔加碼,因為約左囡游水游6:30
,我8:15前會趕來的
8. 哈利
(狀態麻麻,都係唔加碼啦。)
9. 狗哥 (跑730加碼小隊...今次正餐無緣+特訓唔到)
10. jogging_cat