香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-6-11 12:10 發表

wow.......... 真係好耐無見ee喇,
ee, 你今晚早D瞓, 聽朝咪早D到囉

好耐無見ee啦~
好吸引好想黎逍遙跑呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-6-11 12:17 發表

咁你聽朝黎啦.......

今日都仲食緊藥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-6-11 14:13 發表

火兄冇事呀嗎?

腳痛完就輪到感冒, d藥食極都未食完

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-6-11 15:11 發表

話左隻藥唔啱你啦...仲食, 叫E生轉過隻比你啦!

mill大夫, 你上次話唔啱我o個隻係消炎藥,我依家係食緊感冒藥呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-6-11 17:08 發表

仲咩最近成日唔舒服架..晚上著番多d衫啦...唔好成日唔著衫褲喇!" />" /> " />" /> " />" />

成日裝人地

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-9-10 21:05 發表
放心啦!我出名慢嫁,特別係上斜

大話昌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-9-16 18:38 發表

你地俾心機啊.......... " />" />
我唸住渣打跑10K咋∼ " />" />

團長, 咪玩啦
你上年腰傷都跑畢全程, 仲成為全TKO偶像
今年無傷無痛, 實超水準完成啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-9-16 20:28 發表

唔該晒cat姐提醒, 我宜家未收工, 用緊手機上網,
可否幫手睇下post#1既路線圖, 我有冇mark到藍色W,
應該要到藍田體育館先有得補水(好似係8-9K位置).
可以提一提大家因自己需要決定帶水.

你有mark, 寶翠同藍田體育館都有mark~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-9-16 20:34 發表

火將軍, 你先至係TKO既眾人偶像喎....... " />" />
同埋我今時唔同住日喇..........唉∼ " />" />

團長, 我都係由早幾日先開始操~
依家跑8k要40", 希望可以慢慢操番~
11月報左10k, 12月報左半馬, 1月應該會玩多個半馬, 2月就scm全馬啦~
目標係唔慢過上年就ok~
團長, 大家一齊再走全馬啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-9-16 21:54 發表

火將軍,你咁 fit!" />" />
我深信你今年老渣一定會快過上年!

cu sir我依家fat同慢,不過比d時間我, scm前我會操番fit

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-9-17 11:23 發表
有冇ching/ctse幫手copy番個報名表,
同埋加番提醒大家9K位才有水站," />" />
請自行決定是否帶水, 謝謝 " />" />" />" />" />jhk

團長水站係6k定9k呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-17 00:59 發表

唔係好記得有無見過你呢. 好似見過.

11月報左10k <==老虎??
12月報左半馬 <==沙田節??
我報左呢兩個.
不過我係望唔到你地尾燈既慢腳  

盟主,
我地見過ga啦, 不過我呢d小人物唔起眼, 所以你無乜印象
無錯, 我都係報左呢兩個, 到時一齊加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙跑 - 逢星期六早上齊齊..跑..吹..食..

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      18/9/2010 (逢星期六)
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  因18/9將軍澳運動場暫停開放, 改為寶翠公園更衣室外集合 (有locker及沖身設施提供)
               將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)
建議路線 :  寶翠 > 翠林 > 康盛 > 馬油塘 > 寶達 > 廣田 > 澳景 > 尚德 > PCCW > 寶翠 (實際路線可即場商討)
                  唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊再出發
里數:      約 13K (加碼請自行相約)
完成時間:約 1小時45分鐘
難度:      *** (60%上落斜平路) 逍遙慢慢跑

登錄/註冊後可看大圖

注意事項: 1. 參加者必須 細閱並同意 page 1 post#1 所有活動內容;               
               2. 逍遙跑以"例行約跑"型式 (於固定日子/時間), 即逢星期六上午舉行;
               3. 除非有特別變動, 如某星期轉跑其他路線, 否則 post#1 不會作出更新;

4. 遇上惡劣天氣或其他原因, 若果約跑需要取消時, 將於活動前一天的下午6:00前出post通告, 報名者請自行留意;
               5. 路線方面將以 post#1 的建議路線為主, 但參加者可仍相約作出調整;
               6. 每次約跑不會設定領隊, 跑友請互相照應, 特別是照顧新來參加的跑友;
               7. 需要加碼的跑友請盡量於大隊出發前進行, 務求全部跑友於同一時間完成, 一齊特訓.

早餐特訓地點:  到時再定

將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
報名辦法:
reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

參考資料: 將軍澳運動場九月份開放時間表  http://www.lcsd.gov.hk/lsb/jogging/1060_201009.pdf

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
    他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,

或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

路線圖 (13K):

登錄/註冊後可看大圖

前往寶翠公園路線圖:
前往TKO運動場路線圖:

登錄/註冊後可看大圖

TKO運動場內集合地點:

登錄/註冊後可看大圖

注意: 6K位置藍田體育館有水站補給, 請各ching/ctse自行決定是否帶水~

18/9/2010:
1. JC
2. 祖祖 (今次仲唔到我做阿二), 調番轉跑好D喎, 澳景上, 馬油塘寶琳落
3.  烏拉 (話知你邊邊上. 邊邊落. 報左先講)
4. jogging_cat
5. chanlouis911 (I Love This Route x 911)
6. joew (cool..., this is new route for me)
7. 文輝(新路線yeah)
8. 昌 (考慮中 13k 好似好遠咁)
9.
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2010-9-17 18:09 發表

我都記得好似係TKO同火仔ching跑過,次數唔多,覺得佢好fit,好勁!

馬拉ching, 往事不堪回首, 現在既我又fat又慢
攪錯左添

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-17 19:43 發表

嘻嘻. 火仔變左新人啦.
我 - 烏拉 - 被屈既花名 - 盟主
另一位係馬拉

盟主果然利害, 一個唔留神就比你捉到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-9-18 15:12 發表

我都有d覺, 所以我都唔敢去飲水

昌哥, 烈日當空13k上上落落唔駛飲水......勁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-9-18 16:13 發表

因為火星人係唔駛飲水架, 兼可以飄移上澳景

我見識過火昌既利害, 上澳景我見到佢尾燈已經當自己贏左ga啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-9-18 17:12 發表

火火 同 我 仲係維持係5盤3勝既局面啦! 當然3勝個個唔係我......

監於我已經唔係火火既對手, 所以我決定將我兩既恩怨移施去"蒸魚"啦

昌哥, 你依家狀態大勇, 我又點會係你對手

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-18 18:04 發表

只怕係兩方面. 昌哥都打算將你
hgj" />" />jufguhgj" />" />jufgu

盟主, 我但求可以自己搭車返屋企, 唔駛瞓街就可以

升級   0%

該用戶從未簽到

阿四, 你永遠都係我最尊敬既團長