香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

我的跑步減肥記錄

升級   21%

該用戶從未簽到

為表決心~ 等我又響度記底跑左幾多 ! 我想練多d~令自己跑長d~跑快d~ : p
由7月1跑開始跑步~ 雖然遲左29寫 ~ 但好過冇啦 !

我跑開果段路~ 原來只得6.77km~ 初初跑果陣..跑到37分鐘已經頂唔順~
之後當然係行返屋企啦~ 跑多幾日~終於跑得晒全程..因為最後
果段係鈄路~全程要成59分鐘.......慢慢到左20號左右~ 就可以用50分鐘完成喇~
22號就跑左7.12km~ 不過要60分鐘.....
到左23/7~ 用jogging calculator計左個10k既route~ 終於完成我第一個10k既route~
但用左1:17先完成~ 雖然慢d但都叫第一次跑完10k~之後抖左兩日~
27/7同一個route再跑多次~ 時間都係差唔多~ 經過差唔多一個月既努力~
減左大約10磅~ 由174到而家164 .
直住呢個網~ 希望可以記住每日跑左幾多食左幾多! ^^
+1 0
上一篇︰穿鞋帶問題下一篇︰longrun.hk - 大家會唔會入會呢?

升級   21%

該用戶從未簽到

今日跑左6.幾K~ 不過用左53分鐘....
都係平時既路程..但有D焗~ 加上大脾有少少累~~~

請教咁多位師兄師姐跑完鈄路做咩舒緩運動可以令大脾冇咁累呢

升級   21%

該用戶從未簽到

多謝咁多位師兄師姐支持 !!! 而家仲係減肥楷段~ 所以仲可以慢慢跑....
而家有時想跑快少少~~ 氣都唔係問題~ 但小腿好似好快

升級   21%

該用戶從未簽到

30Jul - 落雨..跑左55mins~ 比平時跑長左d~不過冇跑最後段鈄路~ 行上鈄路..不過feel到比以前好左好多~
行得幾快都冇冇氣喘既感覺 ! good!! kekee...

p.s. 因為落雨.. 好多青蛙呀 !!!!

升級   21%

該用戶從未簽到

31jul - 休息一天~ 不過響屋企做左舉左幾set啞令同set up等等....

升級   21%

該用戶從未簽到

01Aug - 今日lunch食左壽司~ 加上4點幾食左件kfc雞上脾~ 一定要跑多d啦~~~~
今日跑左9k~ 68mins~
7點先跑~ 冇下午咁熱~都幾舒服~不過跑左20分鐘左右氣門好似痛痛地~ 唔敢跑咁快~
之後跑返順就冇事喇~

yeah~ 今朝起身磅161磅~跑完158~ wakakakakakakakakakakakkaa......

升級   21%

該用戶從未簽到

足足一個星期冇做過運動~
星期日 - 休息
星期一 - 大小姐入院去探陪佢
星期二 - 原本夜晚book左場打籃球~ book左9點 , 但9:45 8 號波~ 取消 !
星期三 - 帶豹仔睇醫生 + 買燈同佢set屋~ 諗住夜晚先跑...點知落狗屎....
星期四 - 幫豹仔間屋set過晒d燈 .
星期五 - 懶......................................................................................

今日要跑返喇~ 唔通冇跑幾日咁快退步~ 我已經跑得好慢... 但真係唔夠氣 , 跑得
好辛苦~~~ 最後跑左61mins~ 冇計幾遠..我諗都有7k既........

幾日冇磅過~ 今日跑步之前上磅 - 159 , 仲輕左~ 跑完156 ~

升級   21%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

啊..唔該晒佐治兄提醒~~

請問3磅大約幾多ml水呢 ??

升級   21%

該用戶從未簽到

唔該晒佐治兄~

今日都係晚上跑~ 跑左66mins~ 但都唔係跑得太遠..唔知點解好似好攰咁....

跑之前 - 158磅~ 跑完飲水後 - 156磅

升級   21%

該用戶從未簽到

又懶左幾日.... 今日5點開始跑..不過冇帶錶~應該跑左60分鐘左右... 跑到去濱景花園..ok喎唔算攰..而且有少少太陽好舒服 , 好過夜晚跑... 下次放假都習慣早d跑先 ! ^^

跑之前磅160lbs~ 之後冇磅... ^^

升級   21%

該用戶從未簽到

17Aug09 - 跑步68分鐘... 今日跑到去馬場~~~ 感覺幾好~ 氣好左~跑得快左 ! ^^

升級   21%

該用戶從未簽到

懶左幾個月..由底處155lb又去返165lb....

10年開始再度努力 ! 1月4號... 跑左60分鐘 !

05jan早上磅163磅 ! 努力 !!! ^^

升級   21%

該用戶從未簽到

世界杯完左~ 唔可以再比藉口自己唔跑步......
12 , 13 號兩日都有跑步~
12號跑左55分鐘~ 13號跑左45分鐘.....

可能太耐冇跑~加上天氣太熱太濕~ 跑得好辛苦~~~
真係比以前辛苦好多啊 !!!! >.<

努力 !!!!!!

升級   21%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

冇錯 ! 係以前既一套漫畫啊 !!! ^^

睇黎kenneth兄應該同我差唔多年紀~ :p

升級   21%

該用戶從未簽到

10月30表哥結婚~~~ 我要做伴郎~~ 之前既西裝而家應該會窄~~ 仲有2個多月~要開始KEEP返下喇~~~

16AUG - 65 mins ~ < - ok喎~ 差唔多一個月冇跑~ 今日跑返唔係好辛苦~
                               其實應該仲可以跑長d~ 但驚第日太累~ 跑住65分鐘先啦~

17AUG - 68 mins ~ <-比之前果日辛苦~可能跑之前食左支煙既關係 :p 跑跑下落雨~
                                成個醒晒~ 冇咁熱冇咁焗~但最後條斜路都係跑唔上...... 睇黎要加把勁 !