香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)

關閉 [複製鏈接]

升級   98.8%

該用戶從未簽到

我只是一個網上登記的會員, 唔知算唔係"longrun.hk"會員呢?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

1. Kin (短途+無單車)
2. loudspeaker
3. BMC
4. 孱鐵
5. cfchan
6. leefs (接力)跑步或單車
7. Kopo1128
8. franklcf
9. 瘋瘋 - 人一世物一世, 點都要玩下, 各位救生員, 游水項目時睇實d小弟唔該!
10. key

升級   98.8%

該用戶從未簽到

為方便統計,人工智能系統立即啓動,請先複制->回覆->貼上->加上閣下網名,多謝合作!

1. Kin (短途+無單車)
2. loudspeaker
3. BMC
4. 孱鐵
5. cfchan
6. leefs (接力)跑步或單車
7. Kopo1128
8. franklcf
9. 瘋瘋 - B線
10. key (A線)
11. 大圍新跑手 (會玩B線, 但係怕游唔到200m, 要操上水先得)
12. 花DEE A線

升級   98.8%

該用戶從未簽到

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2009-7-31 17:35 發表
我o既問題係
1) 我游水個part係最慢~ 同埋我只係識蛙式~ 咁唔知玩唔玩得比賽呢~
2) 我有架mountain bike,咁係唔係帶埋過去呢~
3) 咁我架單車又要泊係邊到呢~ 如果我游完係唔係一上水就要即刻去攞車~ 著住泳 ...

你d問題好正常, 想當年我仲多問題 . . . . . . . .

(1) 我也是蛙式
(2) 我個friend今次都係用mountain
(3) frank兄答得好清楚
(4) frank兄也答得好清楚

升級   98.8%

該用戶從未簽到

報左cat. A   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-8-21 17:32 發表
各位3鐵老手:

27/9有班新人報玩3鐵,我哋會於5/9或13/9租車去比賽塲地踩場,唔知你哋可否於當日出席指點迷津?日期及時間待定。

Alfred兄, 我雖然未有資格叫老手, 但我都plan左Sep 5, 12 and 19玩哂三樣, 有興趣可以一齊玩.

p.s. 我會喺源禾路游完1.5k先入科學園踩車同跑步, 時間未定, 不過會係朝早8點左右開始

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-7 22:33 發表

收到, 因為第一次玩鐵人, 乜都唔識, 所以胆粗粗試下死跟,
都想睇下對腳有乜反應... 因為第二日有泰基盃比賽, 所以無出全力...
我諗當天可以keep住30k/h, 留番啲力跑5K!

kopo ching 禮拜日會唔會再 ...

rockiec兄, 今次比賽好似係踩6個圈, 唔係7個圈, 千奇唔好踩多啊   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

(VI) 單車賽程賽程 A:
27公里 (6 圈):轉項區 -> 轉折點 A -> 轉折點 B (6 次) -> 轉項區

==========================
以上是大會提供嘅info, 我有friend用timer計過, 一圈真係4.5k, 所以大會應該冇錯, 6圈就有27k

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-15 15:48 發表
想再問有無師兄師姐知道當日封路,如果揸車去有無影響呢??

Dee兄, 我上次喺科學園搞嘅"2009 分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽"見倒好多車可以直接泊喺轉項區同科學園之間嘅馬路, 因為科學園本身唔封路, 所以車可以經科學園駛入   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-15 17:24 發表

查實科學園係咪有幾個入口架...我剩係識晌大學站果邊迴旋處入去,另一邊唔識呀...

不過o岩o岩都打左俾大會,我玩course a 咁早去應該無問題既~~

唔該晒Key 兄~~

係呀,Dee兄,當日只得大學站果邊迴旋處一個入口   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-9-20 15:10 發表
香 港 天 文 台 於 2009 年 09 月 20 日 11 時 30 分 發 出 之 天 氣 報 告

七 天 天 氣 預 報

九 月 二 十 七 日 ( 星 期 日 )
風   : 東 至 東 北 風 4 至 5 級 。
天 氣 : 大 致 多 雲 , 有 幾 陣 驟 ...

Yes, 天陰and有陣雨, 對怕熱嘅我有so     

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2009-9-21 10:50 發表
我好怕呀~ 怕係last個一個~ 唉~~ 要努力d啦~

你參加左A組定B組呀?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

各位第一次比賽三秩嘅C兄C姐:

星期日記住帶号碼帶,小弟試過有次玩水陸兩項時唔記得帶,搞到要用扣針,不知幾狼狽.

因為今次有埋單車,号碼布要釘喺後面,但到跑步時又要釘番喺前面,所以用号碼帶會比較方便.

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-23 17:29 發表

參賽號碼布必須於整個單車賽段扣於衣服上。

咦?? 改左喎,之前係話單車掛後面,跑步掛前面~~
可能因為太多新人,佢又得一張號碼布啦...不過改規則最好叫人特別注意一下丫馬,我都買唔切號碼布帶,之 ...

"号碼布要釘在前面便可"

如果他們說可以,應該就可以,敢就唔洗買號碼布帶了   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-9-26 06:46 發表
件衫真係好正,有Sportsoho同長跑網的Logo同時出現!

X 2   

升級   98.8%

該用戶從未簽到

好慘, 一出車就前餅脫鏈, 足足用左5分鐘整番

升級   98.8%

該用戶從未簽到

eddie兄d相真係好正,請問用邊支len,李致和咁快都可以比你capture到?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Belinda_Chan 於 2009-9-28 20:56 發表

thanks 師兄幫我影左張令令相呀. 做影'後' ...真係唔錯呢.

我昨日都影左d longrun 師兄既相. 有時間的話. 可以去下面個相簿度睇下搵唔搵得番自己個樣丫.  ~~

http://www.flickr.com/photos/au1266/sets/7 ...

Very nice photo !! 可惜搵唔倒我

升級   98.8%

該用戶從未簽到

史波兄,

今次搞得好精彩, 下年一定要再搞; Sports soho也好好睇, 我期期都買架