香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

momo 練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜ctse開blog大吉呀~~~
等咗一排開始跑返, 慢慢跑無問題啦
我目標都係渣打半馬, 一齊努力加油呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-9-1 12:30 發表
好呀, 夾到時間我一定會黎, 但因為衣家跑得好慢, 驚追吾上大家進度, 所以train返一周先加入你們。
以下為我自己的space blog, 講有關跑步的分享, 節錄如下:

8月27日 跑半馬
這陣子除了勁隊村上春樹的 外, 就是在 ...

嘩, 好高興睇到ctse既心路歷程呀,
同你啱啱相反, 我跑步係為減肥, 由120減到而家106......但除咗減肥跑步仲帶俾我好多嘢, 識咗好多朋友, 俾咗好多正能量我
而家真係唔跑會唔舒服架~~~
得閒多啲交流, join吓約跑啦~~~有機會一齊跑下呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-9-23 13:07 發表
昨天試左3k極慢跑, 其實跑時是不痛的, 不過跑完後按上膝蓋有覺得比之前痛, 由於小妹睇跌打敷藥皮膚敏感, 所以去左睇骨科, 檢查後醫生話我係"孕"帶發炎(打吾到那個字) 係因為拉扯太大所致。
醫生話吾可以跑住lu, ...

ctse傷咗唔好心急, 休息完再跑過
yoga某啲動作應該可以加强肌力, 有啲又可以舒展筋骨, 游水都可以練氣呀
做住呢啲先都好

升級   0%

該用戶從未簽到

hihi momo ctse~~~
其實每個week跑少少5k都唔錯呀~~~
我自己都游多咗水, 跑步都係隨心隨意, 上星期就連跑都無跑過
而跑步都唔應該係一種壓力, 反而係減壓途徑添~~~
希望你慢慢開始對跑步有返動力, enjoy跑步當中刻苦訓練既成果.

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜momo再次出賽~~~
繼續享受跑步樂趣