香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

momo 練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜momochihuahua師姐開blog大吉!之前在CTSE報到區留言知道大家都係將軍澳跑友, 希望有機會一齊練跑啦~ ,我地星期三+六都有約跑活動, 夾岩時間可以參加架! 隨時歡迎你加入!

將軍澳逍遙團(逢星期六早上): https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=page%3D1
將軍澳澳景路上斜訓練(逢星期三晚): https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5205&extra=page%3D1

另外見ctse話跑完之後腳板+肌肉痛, ctse有跑前/後熱身拉筋嗎? 可能隔左一段時間無練習未適應, 跑前熱身好重要o架! 努力呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-9-1 12:30 發表
好呀, 夾到時間我一定會黎, 但因為衣家跑得好慢, 驚追吾上大家進度, 所以train返一周先加入你們。
以下為我自己的space blog, 講有關跑步的分享, 節錄如下:

8月27日 跑半馬
.....自己有少少 A 形性格, 總希望在每個階段都可有些進展, 很討厭停滯不前, 對近幾年其他方面都沒有多大改變, 經常感到自己在原地踏步感到氣餒, 但在運動上我卻有不少進展, 完成馬拉松這心願的確可以 FULFILL 我愛達到目標的性格...... 加上本性有點愛「作賤自已」(哈哈!) ,所以我選擇了跑步。

我都有睇村上春樹本作品,佢可以跑畢100K真係好有毅力!

睇完師姐o既分享~以上部份好有同感,我都好討厭自己停滯不前,跑步除左可以令自己健康,每次可以完成目標俾到我好大滿足感, 所以2年前我選擇跑步!今年我目標都係完成半馬比賽,不過11月8日o既比賽賽道唔適合自己,所以無報名,相信師姐一定可以完成賽事!大家一齊努力! 期待o向路上與師姐碰面 +分享跑步心得!

升級   0%

該用戶從未簽到

momochihuahua師姐~之前你問過可口可樂七公里幾時可以報名, 報名表已經出左啦~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6959&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momochihuahua 於 2009-11-13 22:18 發表

WinggniW

報左名lar, 你有沒有報呢?
hehe, 我諗都係快d攞網衫, 到時有機會同大家相認....  

我寄左表格啦~12月20日見呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 momo 於 2009-11-30 12:12 發表
各位靚仔靚女, 我改左網名, 之前個名太長, 衣家取消左後面的芝娃娃,大家以後叫我
momo la

p.s. 不過我呢個練跑日誌的標題就吾識改....

momo師姐今個星期三來唔來TKO約跑呀?